Barracuda posiluje ochranu uživatelů proti phishingu

Společnost Barracuda Networks již řadu let patří mezi absolutní špičku mezi dodavateli řešení z oblasti informační bezpečnosti, komunikace a síťové infrastruktury. Svou bohatou nabídku produktů a služeb neustále rozšiřuje, tak aby poskytla zákazníkům komplexní zabezpečení proti různým typům hrozeb.

Na přelomu roku provedla Barracuda Networks akvizici společnosti PhishLine, LLC, která vyvinula pokročilou SaaS platformu pro sociální inženýrství, simulaci a školení.

Díky tomu může Barracuda rozšířit svou stávající nabídku bezpečnostních řešení chránících uživatele před hrozbami typu phishing. Ty mají nejčastěji podobu podvodných e-mailových zpráv, kde je zfalšován nějaký důvěryhodný odesilatel. Cílem je od uživatelů získat citlivé osobní údaje, jako jsou hesla k účtům internetového bankovnictví, PIN kódy a podobně. Obdobným způsobem mohou být zneužity i různé sociální sítě.

Hrozbu phishingu rozhodně nelze podceňovat, protože podle odhadů sdružení Anti-Phishing Working Group (APWG) bylo jen v první polovině roku 2017 provedeno více než půl miliónu různých phishingových útoků.

Obvykle užívaná bezpečnostní řešení sice poskytují poměrně solidní úroveň ochrany, ale vzhledem k nebezpečnosti tohoto typu útoků se pouze na ně spoléhat nelze. Proto je velmi důležitá rovněž dostatečná úroveň informovanosti uživatelů. Zde přichází ke slovu platforma PhishLine, s jejíž pomocí lze uživatelům nabídnout pokročilé nastroje pro simulaci a školení, tak aby dokázali phishingové útoky sami rozpoznat.

Více informací o produktech Barracuda Networks můžete získat na stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/barracuda

Distributorem zařízení Barracuda Networks pro Českou republiku a Slovensko je společnost Gesto Communications, která je držitelem certifikací pokrývajících celé portfolio výrobce včetně implementace komplexních bezpečnostních řešení.