Nové instalační projektory Canon nabízí špičkový jas a vysokou kvalitu obrazu

PRAHA, 30. ledna 2018 – Canon přichází s novinkami ve třídě projektorů s LCOS technologií. Jeho nejnovější modely se mohou pochlubit vylepšeným kompaktním designem, vysokým světelným výkonem a rozlišením WUXGA. Projektory Canon XEED WUX7500, XEED WUX6700 a XEED WUX5800 používají lampu, zatímco modely Canon XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z a XEED WUX6600Z se spoléhají na laserovou technologii. Nechybí ani kompatibilita se šesticí objektivů s motorizovaným pohybem včetně nového RS-SL06UW s obzvlášť vysokým rozlišením a mimořádně malým zkreslením. Všechny uváděné projektory se hodí pro použití v menších prostorách i ve velkých sálech.

Hlavní přednosti nových projektorů:

  • Vysoký jas i kvalita obrazu
  • Jednoduchá instalace a snadná údržba
  • Nízké celkové náklady
  • Dlouhá životnost

Skvělý jas i barvy

Projektory s lampou budou dostupné ve variantách se světelným výkonem 5 800, 6 700 a 7 500 lumenů, laserové modely s výkonem 5 800, 6 600 a 7 000 lumenů. Za vysokým jasem stojí nový systém AISYS 4.2 s dokonalejším optickým uspořádáním a reflexními LCOS panely, které zajišťují vysoký kontrast a takřka neznatelné mezery mezi jednotlivými pixely. Výsledkem spojení těchto technologií je jemný obraz plný detailů bez nežádoucího mřížkování, které občas trápí uživatele tradičních LCD projektorů. Perfektní je i nativní kontrastní poměr – v případě modelů XEED WUX7500, XEED WUX6700 a XEED WUX5800 má tato důležitá vlastnost hodnotu 2 000:1 a u projektorů XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z a XEED WUX6600Z 4 000:1. Dynamický kontrastní poměr je dokonce 20 000:1. Důležité je také pokrytí barevného prostoru sRGB.

Součástí nových projektorů je procesor, který má dostatek výkonu pro přesné zpracování obrazového výstupu, například i v případě zobrazování rentgenových snímků (nechybí ani simulační režim Digital Imaging and Communication in Medicine – DICOM – splňující požadavky standardu DICOM 14 pro zobrazování medicínských dat ve výuce).

Ve výsledku nové projektory nabízí divácký zážitek s ostrým a jasným obrazem, s věrnějšími a bohatšími barvami i se sytější černou.  Projektory Canon navíc kvalitu výstupů zachovávají i v případě použití v rozlehlých prostorách, například při promítání v muzeích nebo na veřejných akcích.

Představivosti se meze nekladou

Robustní a odolný design předurčuje nové projektory k použití v různorodých situacích. Laserové modely jsou přitom nejmenší a nejlehčí projektory v historii značky Canon a v prostředích s nedostatkem volného místa tak ještě více rozšiřují spektrum možných aplikací. Instalaci zjednodušuje i posun objektivu pro vyrovnání projekce bez naklánění nebo změny umístění projektoru a v případě potřeby lze využít také čtyřbodovou korekci lichoběžníkového zkreslení.

Nové modely nabízí funkci překrývání okrajů včetně sladění správné polohy až na úrovni jednotlivých pixelů a skvěle se tak hodí i pro promítání obrazu vytvářeného více projektory současně. Například na výstavách či veletrzích. A nechybí ani funkce pro zobrazení obrazu v obraze. Velmi užitečné jsou hodiny reálného času, díky kterým lze předem naprogramovat promítání v konkrétním čase na týdenní i denní bázi, což zjednodušuje použití v oblasti digitální reklamy.

Snadno použitelná je v případě nejnovějších projektorů také konektivita – obrazové, zvukové i řídící signály lze díky podpoře standardu HDBaseT přenášet pomocí jediného kabelu kategorie Cat6.

Nové projektory mohou využívat hned šest snadno vyměnitelných objektivů s motorizovaným pohonem včetně nového RS-SL06UW. Tento objektiv vedle vysokého rozlišení a nízkého zkreslení přináší také velký posun -15/75 %, projekční poměr na krátkou vzdálenost 0,54:1, podporu zaostřování okrajů pro ideální projekci na klenuté povrchy a velkou hloubku ostrosti pro nezkreslený výstup na neobvykle tvarovaných plochách. Díky šestici různých objektivů s ostrostí v celém rozsahu zoomu si uživatelé mohou vybrat v rozsahu od ultra širokoúhlého modelu až po objektiv s velmi dlouhou ohniskovou vzdáleností.

Nízké náklady i energetická nenáročnost

Canon dlouhodobě usiluje o maximální snižování negativních vlivů na životní prostředí. V porovnání s konkurenčními modely ze třídy projektorů s extrémně vysokým jasem se proto mohou nejnovější zařízení značky Canon pochlubit špičkově nízkou spotřebou pouhých 0,073 wattů na jeden lumen a 0,3 wattů v pohotovostním režimu.

Uživatelé na nových projektorech určitě ocení i velmi snadnou údržbu, a to včetně jednoduché výměny náhradních dílů. Například u modelů XEED WUX7500, XEED WUX6700 a XEED WUX5800 lze lampu vyměnit bez potřeby jakýchkoli speciálních nástrojů. Přínosem je i podpora Wi-Fi umožňující správu projektorů prostřednictvím zařízení s operačním systémem iOS – stačí si nainstalovat novou aplikaci Canon Projector Service Tool. Tato aplikace pomůže s řešením řady problémů a ještě více tak zjednoduší používání nových projektorů.

Díky využití technologií modrého laserového světla a žlutého fosforu není nutná častá výměna lampy – nové projektory zvládnou bez údržby až 20 000 hodin provozu.

Přednosti projektorů XEED WUX7500, XEED WUX6700 a XEED WUX5800:

  • Vysoký jas v celém rozsahu zoomu
  • Vysoká kvalita obrazu
  • Záruka 3 roky na lampu
  • Kompatibilita se šesti snadno vyměnitelnými objektivy s motorizovaným pohonem
  • Různorodé možnosti připojení
  • Jednoduchá instalace i údržba

Přednosti projektorů XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z a XEED WUX6600Z:

  • Pětiletá záruka
  • Vysoká kvalita obrazu
  • Vysoká světelnost v celém rozsahu zoomu
  • Kompatibilita se šesti snadno vyměnitelnými objektivy s motorizovaným pohonem
  • Jednoduchá instalace i údržba

Přednosti objektivu RS-SL06UW:

  • Super vysoké rozlišení
  • Mimořádně malé zkreslení
  • Projekční poměr na krátkou vzdálenost 0,54:1
  • Velký posun objektivu -15/+75 %
  • Funkce nastavení zaostřování okrajů

 

O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu a jedné z nejznámějších a nejoblíbenějších značek na světě. Canon Europe působí ve 120 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 19 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti Canon se Canon Europe podílí přibližně jednou třetinou.

Společnost Canon, Inc. byla založena v roce 1937 a lídrem ve zpracování obrazu je po celých 80 let. Jejím cílem je podněcovat k neustálému překonávání možností využití obrazu a prostřednictvím technologických inovací v široké škále oblastí – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnická zařízení – obohacuje Canon životy běžných lidí i firem.

Pozitivní vliv společnosti Canon na oblast technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu neustále roste. Svědčí o tom i sociální a environmentální přínosy, za kterými stojí jak zaměstnanci, tak i produkty značky Canon, a představují důkaz úspěšnosti podnikové filosofie Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho”.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.coma www.canon.cz.