Nové řešení Zyxel NebulaFlexTM otevírá cestu na cloud všem uživatelům

Bezdrátové přístupové body pro maximální flexibilitu nově podporují samostatný i po cloudu řízený provoz

Praha, 5. února 2018

Společnost Zyxel dnes představila řešení NebulaFlexTM, které umožňuje správu tradičních samostatných přístupových bodů ve dvou režimech – prostřednictvím cloudu nebo lokálně, což pro organizace znamená flexibilitu při nasazování přístupových bodů a nižší dodatečné náklady vynaložené hardware a software. Řešení NebulaFlexTM v současnosti podporují tři bezdrátové přístupové body značky Zyxel.

Volba mezi řízením přes cloud nebo lokálně – a proč nemít obojí?

Řízení samostatných přístupových bodů je snadné a výhodné v případě všech malých prostor, kde k dostatečnému pokrytí sítí WiFi stačí jen několik přístupových bodů. Na druhou stranu přístupové body řízené po cloudu se vyznačují snadnou instalací a konfigurací a vždy a všude umožňují centrální správu WiFi sítí všech velikostí. Organizace k přechodu na cloudové řešení lákají jednoduchost, neomezená škálovatelnost a široká paleta řídicích funkcí.

Hybridní přístupové body Zyxel nabízejí to nejlepší z obou provedení a uživatelům umožňují přepínat mezi provozem řízeným po cloudu a samostatným režimem podle toho, co nejlépe vyhovuje jejich potřebám.

Uživatelé mohou na cloud přejít, kdykoliv chtějí, aniž by museli vyměnit svá stávající síťová zařízení nebo dokupovat dodatečné hardwarové ovladače nebo software. Vlastníkům vybraných přístupových bodů Zyxel stačí k aktivaci řešení NebulaFlexTM provést bezplatný upgrade jejich firmwaru.

Udělejte krok do budoucnosti s řešením Zyxel Nebula

Zyxel Nebula je plně cloudové řešení určené ke správě sítí. Bylo vytvořené pro organizace, které jsou rozptýleny po více lokalitách a nedisponují dostatečnými zkušenostmi nebo zdroji pro správu sítí. Nebula prostřednictvím řídicího centra Nebula Control Center (NCC) centrálně a na dálku spravuje všechna kompatibilní kabelová, bezdrátová a bezpečnostní zařízení.

Majitelé hybridních přístupových bodů mohou výhody cloudu Zyxel Nebula využívat bez jakýchkoliv dalších nákladů, a to včetně nonstop přístupu do řídicího centra Nebula, monitoringu zařízení/klientů, přístupu k záznamům událostí kdekoliv na světě a dalších funkcí. K dispozici je také upgrade na licenční balíček Nebula Professional Pack obsahující prémiové funkce.

„Naším cílem bylo, aby všichni uživatelé mohli ještě snadněji využívat flexibilitu a škálovatelnost, kterou přinášejí cloudové sítě,“ uvádí Martin Bratičák, Head of Channel CEE. „Díky řešení NebulaFlexTM jim odpadá starost s náklady na výměnu kompletní síťové infrastruktury. Stručně řečeno, jeho vyzkoušením nemohou nic ztratit.“

Řešení NebulaFlexTM v současnosti podporují bezdrátové přístupové body Zyxel NWA1123-AC HD, NWA1123-AC PRO a NWA1123-ACv2 s verzí firmwaru 5.20 nebo vyšší. Uživatelé, kteří registrací do 30. dubna 2018 projeví zájem o řízení sítí pomocí řešení NebulaFlexTM, získají licenční balíček Nebula Professional Pack na tři měsíce zdarma.

O společnosti Zyxel Communications

Společnost Zyxel Communications připojuje lidi k internetu už téměř 30 let, vždy s důrazem na inovace a zákazníka. Díky schopnosti adaptovat a inovovat síťové technologie patříme mezi leadery v oblasti konektivity pro telekomunikační společnosti, poskytovatele služeb, organizace i domácí uživatele.

Vytváříme sítě budoucnosti, čímž pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.

3 500 partnerů v ČR a SR

100 milionů zařízení propojujících svět

700 tisíc organizací, které fungují chytřeji díky produktům Zyxel

Působnost na 150 trzích celého světa

Zyxel, Your Networking Ally.