iNELS Air představí v Nizozemí chytré město i továrnu budoucnosti

Holešov, 6. února 2018 – Chytré telefony, televize i budovy. Technologie, které mají v názvu slovo smart, se za posledních několik let staly nedílnou součástí našich životů. Inovovaná produktová řada iNELS Air z dílny ELKO EP teď dává zelenou i tzv. Smart City a Factory 4.0 – chytrému městu a továrně budoucnosti.

Představte si, že spěcháte na schůzku, ale křižovatku před vámi zablokuje dopravní nehoda. Tu však zachytí kamera a řídicí systém bez prodlení změní režim semaforů tak, aby zabránil tvorbě kolon. Sci-fi? S inteligentními výrobky iNELS Air pro chytrá města ne. Právě tato produktová skupina tvoří působivé portfolio prezentované firmou ELKO EP na největším mezinárodním veletrhu AV technologií a integračních systémů ISE 2018 v Amsterdamu.

Do Nizozemí vyrazilo ELKO EP s řadou novinek. V hlavní roli se představí hlavně bezdrátové produkty, jež reagují na dynamicky se rozvíjející sítě internetu věcí, ale také tradiční produkty pro bezdrátové a sběrnicové elektroinstalace. Nabídku detektorů a senzorů ze skupiny iNELS Air nově rozšíří například stmívací čidlo AirSOU-100. Stejně jako ostatní produkty iNELS Air se i ono může pochlubit schopností komunikovat levně, bezpečně a bezdrátově, a to i na velké vzdálenosti.

S iNELS Air máte stav zařízení neustále pod kontrolou

Právě bezdrátové provedení celé skupiny umožňuje snadnou instalaci a téměř okamžité používání. Po instalaci se data ze senzorů odesílají přes BTS dané sítě do předem nastaveného řídícího serveru. Ten předá informace příslušné platformě, odkud si uživatel jednoduše zkontroluje aktuální stav všech připojených zařízení třeba v chytrém telefonu. Aplikace ho navíc upozorní na nežádoucí stavy pomocí notifikace v podobě vyskakovacího okna, emailu či SMS. Snadno se tak dozví o změně, aniž by jednotlivé prvky musel vyhledávat v aplikaci.

Koncepce Smart City a Factory 4.0 cílí na zavedení informačních a komunikačních technologií do běžného chodu měst i soukromého sektoru. Slíbit mohou mimo jiné efektivnější samosprávu, účinnější provoz budov či úsporu financí i času. Kromě řízení osvětlení v nich bude možné kontrolovat například kvalitu ovzduší, poradí si s kontrolou bezpečnostních kamer, detektorů a mnoha dalších prvků.

Více informací se dozvíte na stránkách společnosti http://www.elkoep.cz/ a http://www.inels.cz/ nebo přímo na stánku 1-Q70 společnosti ELKO EP na výstavě ISE.

###

ELKO EP patří mezi nejvýznamnější evropské výrobce v oboru domovních i průmyslových elektroinstalací a chytrých elektroinstalací pro bydlení, tzv. iNELS – Smart Home&Building Solutions. Tato ryze česká společnost zaměstnává v současnosti téměř 300 lidí. Společnost exportuje do 70 zemí světa a má 12 zahraničních poboček. V roce 2015 dosáhl obrat společnosti 540 milionů korun. Společnost ELKO EP se stala Firmou roku 2012 ve Zlínském kraji. Více informací naleznete na webových stránkách www.elkoep.cz a www.inels.cz.