Roste zájem o Veeam Backup pro Microsoft Office 365, odráží to přesun podniků do cloudu

 

  • Více než 25 000 organizací s 2,3 milionu poštovních schránek v prostředí Microsoft Office 365 si stáhlo Veeam Backup pro Microsoft Office 365 s cílem ochránit svá data
  • Výnosy z produktu Veeam Backup pro Microsoft Office 365 vzrostly čtvrtletně o 327 procent
  • Zájem zákazníků jde ruku v ruce s nejúspěšnějším fiskálním rokem z pohledu cloudových technologií – Veeam dosáhl 50% meziročního nárůstu výnosů a počtu 18 000 poskytovatelů cloudu a služeb VCSP (Veeam Cloud & Service Providers)

 

Baar, Švýcarsko – 13. února 2018: Veeam Software, inovativní poskytovatel řešení dostupnosti pro velké podniky (Availability for the Always-On Enterprise™), oznámil, že zaznamenal silnou a rychle rostoucí poptávku po Veeam Backup pro Microsoft Office 365 od jeho uvedení na trh v roce 2016. Tento zálohovací software si stáhlo již více než 25 000 organizací, což v součtu představuje více než 2,3 milionu uživatelů Microsoft Office 365. Od druhého do třetího čtvrtletí 2017 vzrostly prodeje Veeam Backup pro Microsoft Office 365 o 83 procent. V posledním účetním čtvrtletí roku 2017, od třetího do čtvrtého čtvrtletí 2017, rostl prodej softwaru díky uvolnění verze 1.5 ještě rychleji, a to o celých 327 procent. Zvyšuje se tak celková dynamika společnosti, což dokládá i růst ve čtyřech po sobě jdoucích čtvrtletích.

Vedle stávající automatické replikace dat v datových centrech společnosti Microsoft poskytuje Veeam Backup for Microsoft Office 365 organizacím další možnosti, jak mohou svá poštovní data chránit, nabízí i podporu nativního řízení v rámci služby Office 365. Tato kombinace umožňuje společnostem úplnou kontrolu nad jejich daty a zajišťuje dostupnost pro jejich uživatele.

Jelikož podniky mají zájem provozovat stále více svých kritických služeb v cloudu, vytváří se zde velká příležitost pro ty, kteří jsou schopni zajistit ochranu a dostupnost dat v tomto prostředí; a společnost Veeam je připravena tento trh vést.

“Bylo by velkou chybou domnívat se, že firmy již nemusí zajištění dostupnosti a ochraně svých dat v cloudu věnovat patřičnou pozornost,“ řekl Paul Mattes, viceprezident skupiny Global Cloud Group společnosti Veeam. “Vzhledem ke stále častějšímu zajišťování podnikových agend pomocí cloudových aplikací, jako je Microsoft Office 365, musí organizace zcela přesně identifikovat a pochopit, kdo má být za výsledné řešení zodpovědný. Například společnost Microsoft zodpovídá za správu infrastruktury běžící v Office 365, zatímco zákazníci mají plnou kontrolu nad svými daty, aby zajistily jejich dostupnost pro uživatele a splňovaly zákonné požadavky.“

Veeam je oceněným Partnerem roku v kategorii Application Development. Přední pozici si na tomto trhu získal díky své schopnosti rychle reagovat na příležitosti nového rostoucího trhu s nabídkou Veeam Backup for Microsoft Office 365.

Díky několika podstatným vylepšením z oblasti škálovatelnosti – zejména pak podporou více úložišť a klientů – vyvolal nejnovější Veeam Backup pro Microsoft Office 365 verze 1.5 mezi firemními zákazníky opravdu velký zájem. Tyto vlastnosti totiž umožňují ochranu velkých podnikových nasazení Office 365 z prostředí jedné jediné instalace. Příkladem organizací, které využívají výhod škálovatelnosti a spolehlivosti řešení značky Veeam, je španělský Vodafone, dopravní společnost Los Angeles County Metropolitan Transportation Authority, IT oddělení šerifovy kanceláře ve Fresno County, nadace College Success Foundation nebo versailleská radnice. Osmnácti tisícům poskytovatelů cloudu a služeb VCSP (Veeam Cloud & Service Providers) navíc nový Veeam Backup pro Microsoft Office 365 umožňuje nabízet zálohovací služby pro Office 365 a zajistit tak svým zákazníkům ochranu jejich nejdůležitějších e-mailů pro případ útoku hackerů, selhání lidského faktoru nebo výpadku.  

Společnost Veeam vidí v souvislosti s elektronickou poštou velký potenciál hybridních prostředí a umožňuje tak firmám pomocí stejného řešení zálohovat jejich poštovní data jak v rámci služby Office 365, tak i tradičních on-premise platforem. Zákazníci mohou svá data ukládat do umístění dle svého výběru, tedy například do veřejného cloudu jako Microsoft Azure nebo na lokální úložiště. Díky Veeam Backup pro Microsoft Office 365 je správa hybridního poštovního prostředí i migrace e-mailových schránek a uživatelů mezi Office 365 a on-premise Exchange platformou podstatně jednodušší.

Veeam Backup pro Microsoft Office 365 je licencovaný formou ročního předplatného za speciální zaváděcí cenu začínající na 18 USD za uživatele a rok. Na další slevy lze dosáhnout v případě objednávky předplatného na více let. Všechny licenční modely jsou vztaženy na uživatele a zahrnují produkční podporu v režimu 24×7.

Více informací:

Podpůrná vyjádření

“Využití SaaS odhalilo jedinečné vnitřní a vnější bezpečnostní hrozby, stejně jako obecné scénáře smazání dat a nedostatky v politikách uchovávání. Vidíme rychle rostoucí příležitost poskytovat tolik potřebné služby pro ochranu dat pro širokou škálu infrastruktur a aplikací, což je důvod, proč jsme nadšeni z Veeam Backup pro Microsoft Office 365,” řekl Thierry Schaal, manažer divize Cloud Solution ve společnosti Adista, Veeam Cloud & Service Providera.

“Díky technologiím značky Veeam máme jistotu, že naše data ve službě Office 365 jsou zálohovaná a jejich kopie uložené lokálně, díky čemuž máme naše data dostupná v režimu 24.7.365. Společnost Veeam nám přináší tolik potřebný klid, když víme, že nad firemními daty máme plnou kontrolu a naplňujeme i legislativní požadavky na jejich správu,“ uvedla Karen St. Clair, IT manažerka ve společnosti Columbia Power & Water Systems.

„Trápila nás skutečnost, že Microsoft sice hovoří o zajištění dostupnosti, nicméně v podobě, která nezahrnuje obnovitelnost v případě událostí spojených s konkrétní poštovní schránkou jako je její smazání nebo poškození. Nyní se díky Veeam Backup pro Office 365 můžeme spolehnout na lokální zálohy a uvedené obavy jsou tak minulostí. Zálohování Office 365 je ve spojení s naší konkrétní implementací technologií značky Veeam prostě skvělou volbou,“ konstatoval Justin Durrant, hlavní systémový inženýr ve společnosti Noble Conservation Solutions.

“Spravovatelné zálohovací služby pro zákazníky Microsoft Office 365 vnímáme jako naši obrovskou příležitost ke zvýšení výnosů. Do cloudových prostředí přesouvá své tradiční on-premise systémy stále více organizací a je zcela pochopitelné, že spolu s tím roste i poptávka zákazníků po spolehlivém zálohování dat. Nyní můžeme našim zákazníkům poskytnout odpovídající služby, takže se mohou více zaměřit na své jedinečné podnikatelské aktivity,“ uvedl William Bell, viceprezident pro oblast produktů ve firmě phoenixNAP Global IT Services, která je platinovým partnerem Veeam v oblasti cloudu a služeb.

„Než jsme Veeam Backup pro Office 365 začali používat, tak jsem si myslel, že jsou mé e-maily v bezpečí. Nyní mám jistotu, že opravdu v bezpečí jsou,“ dodal Hur Taner, IT manažer ve společnosti Egelim Lojistik A.S.

Další informace naleznete na stránkách www.veeam.com/cz.

O Veeam Software

Veeam® rozpoznává nové výzvy, kterým společnosti po celém světě čelí při zajištění Always-On Enterprise™ – obchodní činnosti, jež musí být k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a 365 dní v roce. K řešení tohoto se Veeam stal průkopníkem nového trhu Řešení dostupnosti pro velké podniky (Availability for the Always-On Enterprise™), aby pomohl organizacím dosáhnout cílů času obnovy a bodu obnovy (RTPO™) nižších než 15 minut pro všechny aplikace a data. Toho dosahuje prostřednictvím zásadně nového typu řešení, které poskytuje vysokorychlostní obnovení, zamezení ztrátě dat, ověřenou obnovitelnost, zmírnění rizik a kompletní transparentnost. Řešení Veeam Availability Suite™, jež obsahuje Veeam Backup & Replication™, využívá virtualizační, ukládací a cloudové technologie, které umožňují moderním datovým centrum šetřit organizacím čas, zmírnit rizika a výrazně snižovat investiční a provozní náklady, při stále podpoře stávajících a budoucích cílů zákazníků Veeam.

Veeam byl založen v roce 2006 a v současné době má po celém světě více než 53 000 ProPartnerů a více než 282 000 zákazníků s nejvyšším hodnocením zákaznické spokojenosti v celém odvětví. Veeam sídlí ve švýcarském Baaru a má pobočky ve více než 30 zemích. Pro více informací navštivte www.veeam.com/cz, případně sledujte @veeam na Twitteru.