Kiwi.com láká zájemce o programování v JavaScriptu do Barcelony, nabízí voucher na letenku a ubytování

Brno, 14. února 2018 – Vývojáři z Kiwi.com budou předávat zkušenosti v Brně i Barceloně, tentokrát z oblasti programovacích jazyků Python nebo JavaScript. Start-up tím podporuje růst technologických komunit, v loňském roce se podílel na více než stovce různých akcí, vzdělávacích víkendů a konferencí, letos se chce více zaměřit i na zahraničí. V březnu tak pořádá JavaScript víkend až v Barceloně, kde má od loňského roku kancelář. Zájemci, kteří splní vstupní úkol, dostanou voucher na letenku i ubytování.

Do Barcelony chce Kiwi.com nalákat ty, kdo se chtějí zdokonalit v JavaScriptu. Od 16. do 18. března se budou v katalánské metropoli učit pracovat s javascriptovými nástroji a knihovnami, jako je GraphQL, React nebo Next.js. Zájemci musí splnit vstupní úkol, aby prokázali základní znalosti JavaScriptu a Reactu. Učit se budou moct od špičkových developerů právě z řad Kiwi.com. Na místě tak bude možné potkat například Full-stack JavaScript Tech Lead Michala Sängera.

Během víkendu získají zkušenosti a možná i práci

Jen v Brně zaměstnává společnost přes 900 lidí a zhruba čtvrtinu tvoří právě vývojáři. „JavaScript víkend je akce zaměřená především na zájemce ve Španělsku, kdo ale není přímo z Barcelony a splní vstupní úkol, dostane voucher na letenku. Pro Kiwi.com jsou podobné akce důležité i kvůli náboru. Pokaždé potkáme zajímavé a šikovné vývojáře a obvykle pro nás pak jeden nebo dva začnou pracovat,“ říká komunitní koordinátor Kiwi.com Jan Bleha.

Brno patří v únoru Pythonu

Únor v Brně zase proběhne v duchu Pythonu. Jeden z dalších víkendů totiž organizátoři naplánovali už na 23. až 25. února. Přední Python developeři, jako je Michal Cáb nebo Martin Mokrý, provedou účastníky oblastmi jako HTTP Requests, Redis či Web API. Účastníci budou moct pod dohledem vývojářů z nejrychleji rostoucího start-upu ve střední Evropě vytvořit vlastní aplikaci. I tady ale musí zájemci nejprve splnit vstupní úkol. Další akce najdete ve speciálním IT kalendáři .

O společnosti Kiwi.com

Společnost Kiwi.com byla založena jako start-up čtyřiadvacetiletým Oliverem Dlouhým v Brně v roce 2012. Kiwi.com je inovativním celosvětovým vyhledávačem letenek zaměřujícím se na kombinace letů běžně nespolupracujících aerolinek. Zákazníkům díky vlastnímu vyspělému technickému řešení vyhledává unikátní letecká spojení a cenové nabídky letenek. Společnost také nabízí záruku navazujících spojení. Kiwi.com patří mezi deset největších světových a pět největších evropských prodejců letenek. První letenky společnost prodala v březnu 2013 v desítkách kusů, zatímco dnes její měsíční obrat dosahuje více než 70 milionů eur při průměrných 8 000 objednávkách denně. Kiwi.com dnes má více než 1 700 zaměstnanců.