Nokia představuje Umění Phone Shui

Nové video společnosti HMD Global oslavuje čistý Android 8.0 Oreo a představuje telefony Nokia jako součást jednoduchého životního stylu bez zbytečných věcí.

Praha, Česká republika, 21. 2. 2018: HMD Global, domov telefonů Nokia, představuje v novém videu světu filosofii svých telefonů: Umění Phone Shui. Jak již název napovídá, je inspirována myšlenkou Feng Shui a nabízí jednodušší život, v němž jsou jen věci důležité a potřebné a nic nadbytečného, co by mohlo překážet.

Základem konceptu Phone Shui je čistý Android v každém chytrém telefonu Nokia, které navíc nabízejí poctivé a odolné dílenské zpracování i stabilitu a výkon. Zařízení tedy není hned po nákupu plné nevyžádaných a nevyužívaných aplikacích a každý uživatel si tak může telefon snadno přizpůsobit k obrazu svému. Absence nadbytečného software také může pomoci celkovému výkonu telefonu i jeho výdrži na baterii. HMD chce zážitek z čistého, bezpečného a vždy aktuálního systému Android poskytnout co nejvíce fanouškům značky Nokia, a proto pracuje na dodání Androidu 8.0 Oreo všem řadám svých chytrých telefonů. Svědčí o tom nedávný update vlajkové lodi Nokia 8 na verzi 8.1 nebo nedávný příchod Android 8.0 na Nokia 6.

„Jsme hrdí na to, že můžeme našim zákazníkům nabídnout zařízení, která jsou poctivě zpracována tak, aby dlouho vydržela, a proto se také snažíme poskytnout nejnovější zážitek ze systému Android. V souladu s myšlenkou Phone Shui jsme začali uvádět Android 8.0 Oreo na všech modelech našich chytrých telefonů, jak bylo původně zamýšleno. Ve své nejčistší formě a bez motivů. Kombinace měsíčních softwarových aktualizací a absence nadbytečných aplikací znamená, že vaše Nokia zůstane čistým, bezpečným a vždy aktuálním telefonem,“ říká Robert Siewierski, Country Manager HMD Global.

Aapo Hämälänanainen, guru minimalismu, úspěšný finský videobloger a zároveň hlavní tvář kampaně dodává: “Nové chytré telefony Nokia ztělesňují vše, čím je pro mne Umění Phone Shui. Pokud podle této filosofie žijete, budete mít více energie, zlepší se vaše paměť a uvolní se vám místo na věci, které máte rádi. Přesně tak, jako je tomu u vašeho chytrého telefonu Nokia.”

Zde je několik tipů pro úspěšné zvládnutí Umění Phone Shui:

  1. Mnoho telefonů přichází s předem nahranými aplikacemi, které jen zabírají důležitý prostor. Nokia však přichází pouze s čistým operačním systémem bez zbytečného software.
  2. Zprávy, fotky a videa dokáží zabrat mnoho místa na úložišti, časem může být problém se v nich orientovat a celkově mohou zpomalovat práci s telefonem. Pravidelně updatujte svůj telefon a mažte staré a nepotřebné položky tak, aby váš telefon vždy obsahoval jen to, co skutečně potřebujete.
  3. Aktualizace operačního systému jsou pravidelně vydávány. Ovšem instalujete je také pravidelně? Zastaralý software znamená, že váš telefon nefunguje na sto procent a je náchylný k bezpečnostním problémům. HMD Global garantuje měsíční aktualizace a úzce spolupracuje s operátory, aby bylo zajištěno jejich hladké doručení.

O HMD Global

HMD Global Oy se sídlem v Espoo ve Finsku je novým domovem telefonů a tabletů Nokia. HMD vytváří a distribuuje celou řadu chytrých i obyčejných telefonů zaměřených na široké spektrum zákazníků v mnoha cenových hladinách. HMD je díky svému závazku pro rozvoj inovací exkluzivním licenčním partnerem značky Nokia v oblasti mobilních telefonů a tabletů. Nokia je registrovanou ochrannou známkou společnosti Nokia Corporation. Více informací naleznete na www.hmdglobal.com.