Nová řešení NVMe od společnosti Western Digital vytvářejí optimální prostředí pro data v aplikacích Intelligent Edge i mobilních zařízeních

Nová architektura a dva nové modely SSD disků 3D NAND NVMe urychlí zpracování dat u komerčních výpočetních systémů, počítačů i systémů pro Internet věcí

San José, Kalifornie – 26. února, 2018 – Společnost Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC) reaguje na potřeby rostoucího segmentu Internetu věcí (IoT) a špičkových aplikací v prostředí Fast Data a uvádí dva nové typy SSD disků NVMe™ – Western Digital PC SN720 a Western Digital PC SN520. Nová paměťová média využívají architekturu NVMe se škálovatelností pro široké pole implementací od Internetu věcí (IoT) až po vysoce výkonné počítače nebo mobilní počítače.

Nová klientská řešení Western Digital NVMe a nové produktové portfolio umožní výrobcům zařízení pro Internet věcí, výrobcům minipočítačů a zařízení 2v1, vestavěných počítačů a monitorovacích kamerových systémů zachytit a transformovat masivní objem dat v reálném čase. Nové disky najdou uplatnění v nastupujících špičkových technologiích pro chytrá města, chytré domácnosti a prostředí osobních dat.

Společnost Cisco GCI odhaduje, že do roku 2021 bude vytvořeno všemi uživateli, počítači a digitálními zařízeními téměř 850 zettabytů (ZB) dat. Rozvoj širokopásmového přenosu dat, jako například 5G, nástup rozšířené reality nebo automatické rozpoznávání obličeje, to vše nyní může těžit z výjimečného výkonu, energeticky efektivního provozu a vysoké kapacity řešení NVMe a 3D NAND od společnosti Western Digital. Disky pak mohou poskytnout uživatelům optimální podmínky pro práci.

„Požadavky na výkon počítačů neustále rostou s rozvojem aplikací, jako jsou virtuální a rozšířená realita, nové počítačové hry, zpracování videa ve formátu 4K a další,” říká Bob O’Donnell, prezident společnosti  TECHnalysis Research, a dodává: „To ovlivňuje výrobce výpočetní techniky, kteří musí mít jistotu, že jejich ukládací subsystémy zvládnou tyto požadavky právě s technologiemi, jako jsou NVMe, a s vysoce rychlými disky SSD. Obdobné požadavky na ukládání dat vidíme i v dalších odvětvích, jako jsou aplikace pro Internet věcí, v průmyslové výrobě, lékařství, kamerových systémech a dalších aplikacích.“

Nový průlomový firmware a architektura řadičů u těchto NVMe SSD disků jsou navrženy proto, aby maximalizovaly výkon a výhody škálovatelnosti disků s technologií Western Digital 3D NAND a byly plně v souladu s vývojem technologie NAND.

„Díky této nové SSD platformě, která je integrovaná vertikálně, jsme schopni optimalizovat architekturu u našich řešení NAND a zajistit rychlou odezvu systému a energetickou efektivitu, ale co je nejdůležitější, zajistit benefit NVMe  rostoucímu počtu aplikací,“ říká Eyal Bek, ředitel klientských řešení SSD, společnosti Western Digital, a dodává: „Škálovatelná architektura podporuje nabídku kapacit a výkonu a zefektivňuje možnosti výpočetních systémů našich zákazníků.“

Nové SSD disky poskytují potřebný výkon a energeticky efektivní provoz

Disky Western Digital PC SN720 a Western Digital PC SN520 jsou prvními disky NVMe SSD využívající novou platformu, která umožní nabídnout široké portfolio disků s výkonem NVMe a s možnostmi různých formátů při energeticky efektivním provozu.

Western Digital PC SN720: Špičkový výkon a technologie Western Digital 3D NAND

Vzorky disků Western Digital PC SN720 jsou již nyní dodávány vybraným zákazníkům. Disky budou k dostání v kapacitách 256 GB, 512 GB, 1 TB a 2 TB ve formátu  M.2 2280. Disky atakují technologicky nejvyšší výkon při sekvenčním čtení a zápisu až 3 400 MB/s a 2 800 MB/s*. Na disky je poskytována pětiletá omezená záruka.

Western Digital PC SN520: Široká nabídka formátů s výkonem NVMe

Disky Western Digital PC SN520 jsou již také aktuálně dodávány vybraným zákazníkům. Budou k dostání v kapacitách 128 GB, 256 GB a 512 GB. Pro možnost volby řešení a vysokou flexibilitu budou dodávány ve formátech M.2 2280, M.2 2242 a M.2 2230.

Nové disky Western Digital NVMe SSD na probíhajících veletrzích Mobile World Congress a Embedded World

Disky SSD NVMe Western Digital PC SN720 a Western Digital PC SN520 byly oficiálně představeny a jejich výkon prezentován na barcelonském veletrhu Mobile World Congress 2018 a norimberském veletrhu Embedded World 2018.

*Pro model s kapacitou 1 TB. Jeden megabyte za sekundu (MB/s) = jeden milion bytů za sekundu. Výkon se bude lišit v závislosti na hardwarové konfiguraci a softwarových a hardwarových komponentech.

Western Digital vytváří ideální prostředí pro data. Společnost podporuje potřebné inovace, které pomáhají zákazníkům zaznamenávat a uchovávat stále rostoucí objem dat v jejich diversitě, a také nabízí možnost k uloženým datům snadno přistupovat a transformovat je. Kdekoli se data nacházejí, od pokročilých datových center přes mobilní snímače až po osobní zařízení, špičková řešení Western Digital poskytují nástroje, jak využít všech možností dat. Datacentrická řešení společnosti Western Digital jsou na trhu dostupná pod značkami G-Technology™, HGST, SanDisk®, Tegile™, Upthere™ a WD®.