Úspěch na konferenci Security 2018 zaznamenaly hlavně případové studie a zahraniční řečníci

Praha 6. března 2018 – Ve čtvrtek 1. března proběhl v Praze už 26. ročník konference Security 2018 pořádaný IT security společností AEC. Na konferenci se sešlo téměř 600 účastníků a 32 hlavních řečníků z celé Evropy. Podle závěrečného hlasování samotných účastníků konference letos zvláště zaujaly příspěvky v technické části programu a jejich konkrétní praktické zaměření. V hodnocení jednotlivých vystupujících pak návštěvníci konference ocenili zejména vystoupení zahraničních řečníků, z nichž mnozí přijeli na podobnou akci do České republiky vůbec poprvé.

2018-03-06 17_36_31-20180306_Konference Security 2018 - Google Docs.png


Největší konference o kyberbezpečnosti v České republice Security pořádaná společností AEC letos představila 32 hlavních příspěvků od řečníků z celé Evropy. Mezi jednotlivými vystupujícími sklidili největší ohlas Tomáš Rosa z Reiffeisenbank, Tobias Schrödl, nebo Jan Tomíšek z Rowan Legal. Své příspěvky přednesli i Ivan Bartoš předseda české pirátské strany nebo Miroslava Matoušová z Úřadu pro ochranu osobních údajů.

V hodnocení tematických bloků vzbudily největší zájem technicky orientované části konference: “Evoluce bezpečnostních hrozeb” a “Konkrétní případy napadení”. Na přednáškách v těchto blocích účastníci konference nejvíce ocenili jejich odbornou hloubku a konkrétní zaměření. Z manažerské části programu pak zaznamenal pozitivní ohlas zejména blok “85 dní do GDPR”.

Charakter příspěvků jako vždy prověřovala speciální programová komise, která dohlížela na jejich striktní nezávislost a odbornou úroveň. Na konferenci dorazilo přesně 568 zaregistrovaných návštěvníků.

Výkonný ředitel společnosti AEC Tomáš Strýček k celé akci dodává: „Jsme rádi, že konference i v letošním roce sklidila u návštěvníků úspěch. Pozitivní je pro nás zejména fakt, že účastníci zaznamenali stále se zlepšující úroveň zejména v obsahové části a daří se nám tak plnit, co jsme si před lety vytýčili. Vnímám však, že naše konference už delší dobu není pouze o odborných přednáškách. Stala se významným networkingovým místem, kde se setkávají profesionálové z oblasti IT security a vyměňují si zkušenosti ze své práce.“

Z historie konference

Již od roku 1992 se pravidelně všichni nepřátelé počítačových virů a příznivci zabezpečení dat setkávali na konferenci Virus.     S rozmachem počítačových virů v devadesátých letech neutuchal zájem o konference zaměřené na ochranu počítačů před napadením a Virus se stal pravidelným místem sekávání “bojovníků první linie” i těch z “týla” antivirové obrany.

V následujících ročnících se postupně začala na program konference dostávat i další bezpečnostní témata. Jmenovitě to byl nastupující fenomén jménem Internet, budování počítačových sítí a s tím související hrozby či třeba hackerství. S rozvojem informačních technologií začala narůstat potřeba chránit data a informace v elektronické podobě. Konference proto od roku 2000 změnila svůj název na přece jen poněkud výstižnější Security.  

O AEC:

Společnost AEC patří již od svého založení v roce 1991 k nejvýznamnějším domácím poskytovatelům produktů a služeb pro bezpečnost dat a informací. V řadách zaměstnanců AEC na pobočkách v Brně, Praze a Bratislavě působí desítky zkušených IT profesionálů, kteří jsou vždy připraveni pomoci zákazníkům překonávat bezpečnostní úskalí, se kterými se ve světě informačních technologií setkávají stále častěji. AEC nabízí bezpečnostní řešení předních světových společností – např. Check Point, RSA, Tenable, McAfee, FireEye, Forcepoint, IBM, Kaspersky a mnoha dalších. V široké nabídce služeb informační bezpečnosti AEC lze nalézt bezpečnostní analýzy, penetrační testy, řízení kontinuity činností, implementaci bezpečnosti, procesy související s bezpečnostní dokumentací a další specializované služby, jakým je například samostatný tým expertů na problematiku GDPR. Od roku 2008 je společnost AEC členem Cleverlance Group. Stala se tak součástí významné české skupiny dodavatelů IT konzultačních služeb a komplexních SW řešení pro finanční, telekomunikační a veřejný sektor. Pro více informací o společnosti AEC navštivte www.aec.cz.