Kanál Prima LOVE dnes slaví sedmé narozeniny

Právě dnes před sedmi lety (8. března 2011) začal vysílat tematický kanál Prima LOVE skupiny Prima, jehož vysílání bylo zahájeno symbolicky právě na Den žen. Ženy, jak už název stanice napovídá, patří mezi klíčové diváky této stanice, proto Prima LOVE již po druhé s nimi oslaví 1. května své narozeniny na akci DERMACOL LOVE DAY v pražské Grébovce. Tento den bude opět především věnován líbání pod rozkvetlými stromy, ženské kráse i hýčkání.

„Průměrný share stanice Prima LOVE byl v loňském roce u celodenního vysílání 2 % ve strategické cílové skupině 15–69 let. U cílové skupiny ženy 15+ byl celodenní share dokonce 2,28 %. A jelikož nás těší, že divačky mají tento kanál tak v oblibě, přichystali jsme pro ně narozeninové překvapení, které co nevidět prozradíme,“ říká programový ředitel FTV Prima Roman Mrázek.

Mezi neoblíbenější pořady na Prima LOVE patří seriály. Nejsledovanějším loňským seriálem byl Castle na zabití, jehož premiéry průměrně sledovalo 116 000 diváků (share 2,71 %) v CS 15+. Premiérové epizody seriálu Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně si průměrně nenechalo ujít 115 000 diváků (share 2,97 %) v CS 15+. A trojici oblíbených titulů uzavírá seriál Sherlock Holmes: Jak prosté, jehož nové díly průměrně vidělo 92 000 diváků (share 2,18 %) v CS 15+.

Prima LOVE je historicky třetím kanálem Primy. Jméno kanálu LOVE vzniklo ze zkratky vytvořené ze slov: Láska, Osudy, Vztahy, Emoce. Prima LOVE byla původně zaměřena na všechny ženy, které se chtějí bavit při sledování těch nejlepších seriálů, pořadů a filmů, a to v časech, které jsou pro ně co nejkomfortnější. První vysílací schéma obsahovalo například seriály Chirurgové, Zoufalé manželky, Ally McBealová. V roce 2015 se positioning kanálu posunul na dospělé 15–65 let, a s tím na konci roku 2015 přišla i nová grafika a původní magentové logo nahradila fialová barva.

Prima LOVE je od roku 2013 generálním partnerem charitativního AVON Pochodu. Od roku 2016 pořádá televize Prima pod hlavičkou Prima LOVE běžecký happening Prima Run – netypický závod pro zamilované páry a nově i jednotlivce pod heslem „Rozdej lásku během“ – ten se letos bude konat 12. května v pražské Stromovce.

V loňském roce poprvé oslavila Prima LOVE na 1. máje své narozeniny novým eventem DERMACOL LOVE DAY, který si doslova zamilovaly tisíce návštěvníků. A také letos se na 1. máje pražská Grébovka již podruhé promění v ten nejkouzelnější a nejzamilovanější prostor s pestrou škálou aktivit v duchu lásky, krásy a zábavy. DERMACOL LOVE DAY přinese den plný hýčkání a lásky pro ženy s celou jejich rodinou. Akci budou moderovat Eva Perkausová a David Gránský. Návštěvníci se navíc mohou těšit na hudební vystoupení slovenské skupiny NO NAME.

Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere, živě + TS0-3, ke dni 1. 3. 2018

Za televizi Prima