Gunrunners.AOC se s Call of Duty 4 érou rozloučili vítězstvím v Maďarsku

Praha/Budapešť, 16. 3. 2018 – Profesionální herní team sponzorovaný předním výrobcem herních monitorů společností AOC – Gunrunners.AOC, vyhrál poslední mezinárodní turnaj v Call of Duty 4. Turnaj se konal druhý březnový víkend v Budapešti. Hráči Gunrunners.AOC se prosadili v silné mezinárodní konkurenci a dokráčeli si pro svůj další titul.

„Téměř 10 let po vydání Call of Duty 4 můžeme prohlásit, že se komunita na dobro rozloučila s touto hrou. A pro tým Gunrunners.AOC to bylo radostné a veselé loučení. Na posledním LAN turnaji, který se odehrál druhý březnový víkend v maďarské Budapešti, si totiž hráči Gunrunners.AOC došli pro suverénní vítězství,“ zhodnotil úspěch Michal Filip, hlavní manažer Gunrunners.AOC.

Základní skupina se odehrávala v lehkém zahřívacím tempu. „Z počátku jsme se trochu hledali. Před turnajem jsme toho moc nenahráli, protože náš spoluhráč Petr Dumek měl potíže s počítačem,“ řekl Josef „jANYY“ Janoušek. Logicky měl proto Janoušek před začátkem základních skupin drobné obavy. Ty však nakonec byly zbytečné, protože skupinu v konkurenci dvou maďarských týmů a jednoho nizozemského, se svými spoluhráči ovládl díky dvěma výhrám a remíze. „Nakonec jsme se rozehráli parádně,“ dodal.

V následujících vyřazovacích bojích, které se odehrávaly hlavně v neděli, to však už byla jízda velkého suveréna. Žádné zaváhání, ale už jen samé výhry měly jasné vyústění – účast v grand finále. A v něm byl scénář úplně stejný. Soupeřem byl tým Unknown Gaming, ten by však musel vyhrát na dvou mapách. A to se během pár chvil ukázalo jako nemožné. Gunrunners.AOC vyhráli v grand finále v poměru 13:5 a mohli slavit celkové vítězství na turnaji ICL 43.

„Zvládli jsme to týmově na jedničku a turnaj jsme vyhráli zaslouženě a odvezli si domů zlaté placky. Takže jsme si to parádně užili,“ neskrýval Janoušek své nadšení. Jak už bylo zmíněno na začátku. Call of Duty 4 vyšlo před více než deseti lety v listopadu 2007. A v posledních letech hra přežívala jen díky nadšení celé komunity hráčů, protože vydavatel hry společnost Activision neměla touhu podporovat tento titul na e-sport úrovni.

A tak se čekalo, kdy populární „CoDko“ dojde ke svému konci. To se stalo v únoru 2018, kdy vyšla očekávaná hra Battalion 1944, jejíž tvůrci se netají ambicemi navázat na legendární sérii Call of Duty. Proto se i hráči Gunrunners.AOC rozhodli opustit vody Call of Duty a přestoupit na Battalion 1944.

Jak se tedy cítí teď, po tolika letech spojených s hraním Call of Duty 4? „Moje pocity teď nejsou nic moc. Ať chceme nebo ne, tak Call of Duty je součástí mého života a už v neděli večer, když bylo po všem, jsem si promítal všechny ty krásné vzpomínky a zážitky, které jsme s klukama zažili,“ nesnaží se Janoušek skrývat emoce.

Se svými spoluhráči totiž dosáhl na velmi slušná umístění. „S kluky jsme odehráli spoustu skvělých zápasů na řadě evropských turnajů, jako byly lanky v Belgii, Itálii, Maďarsku, ale i u nás v Česku. A nejvíc budeme vzpomínat na vítězství na Ukrajině na tehdejším neoficiálním mistrovství Evropy,“ připomíná triumf z Kyjeva z roku 2012. „Za ty roky je toho vážně spousta a bude na co vzpomínat.“

Teď už se však se svými spoluhráči z Gunrunners.AOC chystá plně věnovat Battalionu 1944. Od kterého očekávají, že se uchytí a dočká se velkých turnajů a obrovské komunity.

Herní team Gunrunners.AOC a společnost AOC, spolupracují již od roku 2015 a i díky této podpoře dosahují hráči skvělých výsledků na velkých e-sport eventech. Gunrunners.AOC trénují na špičkových herních monitorech AOC nejnovější řady G90 a AGON.

###

O společnosti AOC

AOC je jednou ze světových top značek na trhu monitorů. Vysoká kvalita, prvotřídní servis, atraktivní vzhled, inovativní produkty a ohled na životní prostředí jsou důvody, proč stále více a více zákazníků a distribučních partnerů věří značce AOC. Široká produktová řada monitorů této značky získala četná ocenění. Společnost AOC je pobočkou TPV Technology Limited, největšího světového výrobce LCD monitorů.

Více informací hledejte na www.aoc-europe.com.