Piráti v dopise ministrovi vnitra žádají lepší podmínky pro zaměstnance pošty

Praha, 23. března 2018 – Pirátští poslanci Radek Holomčík a Ondřej Polanský zaslali otevřený dopis ministrovi vnitra Lubomíru Metnarovi (nestr. za ANO). Formulují v něm zásadní body, které by měly být brány v potaz ve výběrovém řízení na nového generálního ředitele České pošty.

Piráti především žádají, aby byla zohledněna jasná personální strategie, která zlepší postavení zaměstnanců a zabrání jejich přetěžování nesmyslnými požadavky na prodej losů nebo finančních služeb a pošta dodržovala zákonné pauzy zaměstnanců. Vedle toho by měl nový ředitel reagovat na pokles počtu zákazníků zlepšením a rozšířením poštovních služeb, především v oblasti doručování. Třetím klíčovým okruhem je podpora digitalizace a zvyšování kvality služeb Czech point, která už dnes částečně tvoří spojnici mezi občanem a státní správou.

“Panu ministrovi jsme nabídli odbornou pomoc a spolupráci především v oblasti třetího bodu, který navazuje na zavádění e-Governmentu. Elektronizace státní správy je totiž jedním z našich stěžejních programových bodů,” uvedl pod dopisem podepsaný poslanec Holomčík.