Mrazivá instalace u příležitosti startu nového seriálu The Terror na stanici AMC

Praha 29. 3. 2018 – Na tramvajové zastávce na Náměstí republiky najdete „námořníka zamrzlého v arktickém ledu“. Ten je součástí komunikační kampaně televizní stanice AMC k uvedení premiérového seriálu The Terror, který je možné sledovat každý čtvrtek ve 22:00. Instalace bude na místě po dobu 14 dní, tedy do 11. dubna. Inspirací pro vznik instalace byl samotný seriál, který vypráví o dvou lodích Britského královského námořnictva a jejich posádce uvízlých v ledové pustině.  

Dodavatelem instalace je společnost Flash Barrandov – Speciální efekty, která zmrzlého námořníka připravila. Po konzultaci v AMC, zhlédnutí části seriálu a dodání ilustrativních fotografií se podařilo zpracovat zadané téma realistickým způsobem. Zároveň instalace navazuje na vizuály seriálu, které též zobrazují představitele hlavních postav zamrzlé v arktickém ledu.

„Ve spolupráci s kreativní agenturou jsme hledali něco atypického, co zaujme a zároveň vzbudí zvědavost. Na veřejnost se v dnešní době hrne ohromné množství informací ze všech možných stran, a to se tak vůči nim stává imunní. Proto jsme se rozhodli pro tento neobvyklý koncept, který rozhodně zaujme na první pohled. Věříme, že kolemjdoucí bude instalace bavit, a že se s námořníkem lodi Terror rádi vyfotí a budou sdílet fotografie na sociálních sítích,“ říká Irena Novotná, Senior Marketing Manager společnosti AMC.

Fotogalerii z příprav a instalace naleznete ZDE: https://we.tl/Q6FA4eQK20

Pro samotnou realizaci bylo osloveno více firem, od výrobců silikonových masek pro film, divadlo, muzikály, přes sochaře a kostýmní výtvarníky. Náročnou zkouškou pro tvůrce instalace byla hloubka citylightu, která činí pouhých 16,5 cm. Společnost AMC se s realizátorem domluvila na tom, že figurína bude pouze jednostranná, a to směrem dovnitř zastávky, aby dotvářela scénografii celé obrandované zastávky.

Ve studiích nejprve vznikl odlitek obličeje a rukou z polymerové hmoty, který doplnil dobový kostým. Finální detaily byly připravené s pomocí polyuretanové pryskyřice. Samotnou třicetikilogramovou figurínu, která je usazená v bílém pozadí simulujícím led, zakrývá průhledná PVC deska ve tvaru ledové kry. Instalaci doplňuje efektní podsvícení, které vynikne obzvlášť v nočních hodinách a navazuje na celkový branding seriálu The Terror.

Slavnostní odhalení si vzala na starost populární influencerka, cosplayerka a moderátorka Ta Alžběta (Alžběta Trojanová), se kterou AMC pravidelně spolupracuje při prezentaci seriálových novinek.

Hororový seriál The Terror vypráví o legendární cestě dvou sesterských lodí Britského královského námořnictva, Erebus a Terror, které se v roce 1845 vydaly na Arktickou výpravu pod vedením sira Johna Franklina. Seriál zastihne výpravu v roce 1847, když na cestě za objevením nové Severozápadní cesty uvízne v polární oblasti, uprostřed ledové pustiny. Situaci, kdy se tenčí zásoby potravin a čím dál tím více mužů je ochromeno kurdějemi, zhoršuje ještě neviditelný nepřítel, který v ledové poušti útočí z hlubin oceánu.

Seriál The Terror má premiéru 29. března ve 22:00 a další díly mohou sledovat diváci každý čtvrtek na obrazovkách televizní stanice AMC.

O AMC Networks International – Central and Northern Europe

AMC Networks International – Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společnostní na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic soustřeďujících se na Střední a Východní Evropu. Současné AMCNI – Central and Northern Europe portfolio nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, Megamax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film+. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky, jazykové verze a trhy.  Je dostupný v celé řadě platforem včetně HD služeb na vyžádání a verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divizí AMC Networks a dodavatelem uznávaných zábavních pořadů pro předplatitele ve více než 140 zemích a územích v Africe, Asii, Evropě a Latinské Americe. AMCNI zahrnuje jak globální značky SundanceTV a MGM Channel, tak populární kanály s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací najdete na www.amcnetworks.com/amcni.

O společnosti AMC Networks:

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturně relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací najdete na www.amcnetworks.com.