NETGEAR rozšiřuje nabídku přepínačů se vzdálenou správou

Praha, 11. dubna 2018 — Společnost NETGEAR, globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, uvádí na trh nové firemní 28-portové modely řady NETGEAR Insight. Modely GC728X a GC728XP nabízejí spolehlivé a finančně efektivní přepínací řešení s řadou pokročilých funkcí ve L2+/L3 vrstvě, robustní ochranou a unikátními možnostmi nastavení, monitorování a správy odkudkoli na světě.

Nejvšestrannější přepínač na trhu

Přepínač GC728X kombinuje 24 gigabitových ethernetových portů, dva SFP gigabitové  ethernetové porty a dva SFP+ desetigigabitové fiber porty, jenž nabízejí malým a středním firmám maximální konektivitu a flexibilitu sítě. Vzdálená správa zařízení ve spojení s širokou řadou funkcí ve L2+/L3 vrstvě, jako např. VLAN, LAG, QoS, ACL, podpora IPv6, statické přepínání IPv4 a IPv6, IGMP snooping, multicast či rate limiting, dělá z přepínače GS728X nejvšestrannější přepínací řešení na trhu.

Pokročilé přepínání s podporou PoE+

Přepínač GC728XP nabízí oproti modelu GC728X dvacet čtyři gigabitových ethernetových PoE+ portů s celkovým energetickým budgetem 390 W. Zařízení tak reaguje na rostoucí poptávku ze strany firem, jimž poskytuje efektivní síťové připojení firemních VoIP telefonů, bezpečnostních IP kamer, senzorů, přístupových bodů či IoT produktů. Součástí výbavy přepínače je také časový plán PoE a pokročilá kontrola každého z PoE+ portů.

Kvalitní zabezpečení v případě obou přepínačů zajišťuje řada bezpečnostních funkcí, jako je uzamčení MAC, dynamické přiřazování VLAN, VLAN pro hosty, TACACS+, seznam prověřených MAC adres či IPv4 a IPv6 ACL.

Správa firemní sítě odkudkoli na světě

Oba nové modely GC728X a GC728XP lze snadno a rychle nakonfigurovat a následně monitorovat a spravovat kdykoli a odkudkoli prostřednictvím webového portálu či mobilní aplikace NETGEAR Insight.

Klíčové vlastnosti aplikace NETGEAR Insight:

  • Jednotná správa bezdrátové či kabelové sítě včetně sledování čerpání dat a logů.
  • Vzdálený přístup umožňující nepřetržité monitorování všech připojených zařízení Insight v režimu 24/7.
  • Okamžité automatické rozeznávání zařízení Insight.
  • Snadná a rychlá registrace zařízení na jedno kliknutí včetně následné podpory.
  • Snadná konfigurace a aktualizace firmwaru napříč všemi dostupnými zařízeními Insight.
  • Plnohodnotný vzdálený (cloudový) monitoring sítě a její správa bez nutnosti vlastnit dodatečné cloudové kontrolery, síťové prvky či PC (server).
  • Okamžité varovné notifikace týkající se síťového a přístrojového připojení či zdraví sítě.

Cena a dostupnost

Přepínače GC728X a GC728XP jsou v prodeji v síti všech obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučené koncové ceny 9 100 korun s DPH (model GC728X) a 16 320 korun s DPH (model GC728XP).

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgearcz.cz. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR, www.linkedin.com/company/netgear a www.facebook.com/NETGEARCZASK.