PLAYzone aréna utvoří gamingovou část Utuberingu

Festival Utubering patří mezi největší domácí festivaly generace Z a mezi jeho stálé součástí patří i gamingová část. Kromě největších domácích hvězd ze světa Let’s Playů a streamů zde vytvoří PLAYzone Agency rozmanitý program napříč celou řadou stánků a jedné velké stage.

Praha – 27. dubna 2018 – Utubering se do akce dostává již čtvrtým rokem a za svou minulost si vybudoval nezpochybnitelnou pozici na domácí scéně. Event založený na zážitcích bude mít i tentokrát dvě zastávky, v té první zamíří na PVA EXPO v Praze – Letňanech již tuto sobotu 28. dubna.

Stejně jako v minulých letech zde gamingovou zónu vytvoří takzvaná PLAYzone aréna, jejíž důležitou součástí bude stánek Samsungu, kde si užijí zejména milovníci nejnovějších technologií. Samsung na Utubering přinese své mobilní vlajkové lodě Galaxy S9 a S9+, kromě toho i nové modely tabletů a své herní QLED monitory. Kromě toho zde bude možnost potkat domácí hráčské hvězdy z týmu eSuba.

Pokud jde o opravdový gaming, tak to bude vyčnívat stánek NVIDIA GeForce. Expozice předního výrobce grafických karet se představí s nadupanými mašinami a oblíbenými tituly PUBG, Fortnite a nejnovějším Final Fantasy, na místě bude také streamovat trio DeeThane, Herdyn a spajKK. Naopak pro příznivce konzolí zde bude stánek Xboxu, kde budou k vyzkoušení ty nejvýkonnější konzole na světě. Ve 4K rozlišení bude možnost si na Xbox One X zahrát pecky jako Sea of Thieves nebo Forza 7.

S nejrozmanitějším programem na Utubering dorazí největší domácí eshop Alza.cz. Přímo na akci bude možné si zakoupit více než 100 herních produktů, ale kromě toho bude připraveno hraní na PlayStationu 4, Nintendo Switch, NVIDIA Shield nebo alzáckých PC sestavách GameBox. To vše doplní osobnosti domácí herní scény, jako jsou CzechCloud, Mozilla, Dev1, spajKK, Germia nebo Viktorkaa.

Neodmyslitelná součást PLAYzone arény nebude chybět ani tentokrát. K vyzkoušení budou nejnovější modely oficiálních sestav Mistrovství ČR v počítačových hrách, ke klasickým herním titulům poskytlo vydavatelství Comgad i jednu z největší pecek letošního roku, Kingdom Come: Deliverance. Pohodlí všem hráčům v této aréně přinesou křesla SilentiumPC, styl v podobě herních periferií potom dodá CONNECT IT se svojí nejnovější řadou myší, klávesnic a sluchátek.

Na obou zastávkách Utuberingu bude možností si odnést domů nějaký suvenýr opravdu spousta, s jednou takovou dorazí i stánek nejznámější domácí organizace eSuba s názvem eSubawear. Zde bude si budete moci vybrat z fanouškovských předmětů oblíbeného týmu eSuba nebo domácích herních hvězdiček. Vše uzavírá DXRACER, neodmyslitelný partner domácí scény, jehož židle přímo pro hráče budou k vyzkoušení na stáncích Herdyna, Baxtrixe a také přímo na hlavní gamingové stage.

Zábavný program v PLAYzone aréně na festivalu Utubering vzniká za spolupráce partnerů Samsung, NVIDIA, Xbox One X, Alza.cz, HAL3000, Comgad, SilentiumPC, CONNECT IT, DX RACER a eSubawear.

O PLAYzone

Agentura PLAYzone se zaměřuje na pořádání herních eventů, online marketing v herní komunitě, profesionální živé přenosy z herních i neherních akcí a také každoroční pořádaní Mistrovství České republiky v počítačových a mobilních hrách, které je považováno za vrcholnou esportovou akci. Velkou aktivitou je také portál PLAYzone.cz, jenž je nejnavštěvovanějším herním portálem na českém internetu a jehož náplní je každodenní pořádání turnajů, zpravodajství z domácího i zahraničního světa progamingu, společně s celou řadou komunitních aktivit.