Český výrobce tvrzeného kamene Technistone investuje do hradeckého výrobního závodu celkem 400 milionů korun

Společnost Technistone, která vyrábí, jako jediný výrobce v Česku, tvrzený kámen, rekordně investovala ve výrobním závodě v Hradci Králové. V loni investovala zhruba 250 milionů korun do první etapy modernizace výrobních linek, letos proinvestovala dalších 150 milionů.

Modernizace nastala z důvodů navýšení kapacit výrobních linek, které už nestačily poptávce. První etapa modernizace linek byla dokončena v prvním kvartálu minulého roku, druhá etapa pak letos na jaře.  Výrobní linky dodává společnost Breton, jejichž technologie patří mezi světové špičky. Linky byly zároveň upraveny pro výrobu desek šíře 156 centimetrů, v tzv. Jumbo velikosti. „S výrobními linkami souvisí i zvýšení kapacit v čističce odpadních vod. V minulém roce byla navýšena o 100 m3 za hodinu na současný průtok 350 kubických metrů za hodinu, a kapacita se bude nadále zvyšovat. Celková investice do ČOV je plánovaná ve výši 22 milionů korun.“, říká investiční ředitel Technistone Tomáš Duda.  Společnost také spolupracuje s tuzemskými i zahraničními odborníky na vývoji unikátních částí výrobní technologie.

Zároveň pokračuje modernizace celé IT struktury v hodnotě 11 milionů korun pro řízení středisek na zahraničních pobočkách. Probíhá budování vlastních distribučních skladů za 6 milionů korun, které budou připraveny zajistit rychlejší a stabilnější dostupnost produktů.  

Česká společnost Technistone a.s. uvede každoročně na trh nové řady produktů jako odpověď na rostoucí trh.  Během minulého roku podíl nových výrobků uvedených na trh dosáhl více než 15 procent. V letošním roce už byly představeny nové odstíny z Noble kolekce. Noble Pro Storm, Noble Pro Cloud a Noble Pro Frost patří letos k nejprodávanějším odstínům v Česku a na Slovensku.  Vyloženě českým produktem je odstín Crystal Balance White. Vyrábí se v Česku a pouze z českých surovin. Novinka vychází vstříc všem českým domácnostem. Crystal Balance White se stal ekologicky udržitelným produktem, který šetří přírodu. Eliminuje totiž problémy spojené s těžbou přírodních materiálů v lomech a šetří i náklady spojené s dopravou a tím chrání ovzduší. Důsledkem toho je tak nižší cena za kvalitní výrobek, který je odolný proti každodennímu používání a vydrží několik desítek let v nezměněném vzhledu. V pohledu ekologické a ekonomické udržitelnosti tak přirozeně splňuje obě varianty.

O společnosti Technistone:

Společnost Technistone s originální italské technologii Bretonstone byla založena v Hradci Králové v roce 1997. Navázala tak na dosavadní hradeckou produkci tvrzeného kamene firmou Bohemiastone existující od roku 1992. Centrála společnosti je v Hradci Králové. Světové pobočky se nacházejí v USA, JAR, Austrálii, Rusku a Polsku. Společnost se specializuje na výrobu odolného tvrzeného kamene ve formě desek, které jsou následně zpracovány ve zpracovatelských kapacitách po celém světě na individuální výrobky pro interiérové využití v podobě zejména exkluzivních pracovních desek do kuchyní, koupelen, ale i dalších stavebních prvků, jako jsou schodiště, podlahy či obklady stěn. Mezi významné projekty a realizace patří hlavně ty zahraniční. Ty jsou k vidění i na mezinárodním letišti Johna F. Kennedyho v USA, terminálu 5 na letišti Heathrow ve Velké Británii, Shopping Mallu Milenium v Číně, v hotelu Capisani v Itálii a v designovém studiu automobilky Porsche ve Weissachu v Německu nebo v mnoha luxusních hotelích v Dubaji.