Mobilní aplikaci pro spolujízdu zaměstnanců Komerční banky vytvořila Cleverlance

Praha, 21. května 2018 – Technologická společnost Cleverlance vytvořila novou mobilní aplikaci na sjednávání spolujízdy pro zaměstnance a pracovníky Komerční banky. Aplikace vznikla v rámci projektu KB Moje jízda a jejím cílem je efektivně snižovat náklady na cestování při služebních i soukromých cestách a zároveň více propojit lidi z prostředí společnosti.

 2018-03-06 15_36_01-Cleverlance

Cleverlance vytvořila pro Komerční banku mobilní aplikaci, pomocí které mohou zájemci na základě zadaných filtrů a kritérií rychle vyhledávat existující nabídky spolujízd. Při registraci si každý uživatel vytvoří elektronický profil, který pak slouží jako základní identifikátor pro komunikaci mezi uživateli aplikace. V aplikaci Moje jízda funguje samozřejmě i základní prvek důvěryhodnosti: hodnocení řidičů a spolucestujících zaznamenané dalšími uživateli.

„Našim klientům i zaměstnancům se snažíme neustále přinášet inovace a jsem rád, že tento projekt uměl tým Cleverlance zrealizovat do finálního stadia mobilní aplikace. Bylo mi proto potěšením spolupracovat se společností Cleverlance. Projekt byl vyhodnocen jako úspěšný a tak bych se rád podílel i na dalších řešeních,“ uvedl Jan Malý Information System Architect, IT Innovation Lab.

Výpočet ceny pro zájemce o spolujízdu je vytvořen tak, aby řidiči nevznikal zisk, ale kryl odpovídající část nákladů na cestu. Aplikace tak jasně patří do kategorie služeb zprostředkovávající spolujízdu a nikoli přepravu za účelem zisku. Aplikace je dostupná v české verzi na AppStore a Google Play a slouží zaměstnancům skupiny KB a Societe Generale Kariéra.

Key Account Manager ve společnosti Cleverlance Petr Škoda k projektu dodává: „Cleverlance se od roku 2005 podílí na vývoji mobilního bankovnictví pro KB a spolupráce s Komerční bankou nás vždy velmi těšila. Požadavek pro vytvoření aplikace v určeném segmentu byl pro nás sice novinkou, ale své klienty vždy podporujeme v inovacích a tak jsme se tohoto úkolu s potěšením zhostili. Jsme rádi, že se nám podařilo i v této dodávce dodržet vysokou kvalitu služeb, na kterou je od nás KB zvyklá.“

O Cleverlance:

Cleverlance Group je skupina českých IT společností s mezinárodní působností poskytující konzultace, řešení a služby zejména v oblastech financí, telekomunikací, utilit a veřejné správy. Do skupiny patří společnosti Cleverlance Enterpise Solutions, AEC, TrustPort, CTS TRADE IT a Cleverlance H2B. Cleverlance vznikla v roce 2000 jako ryze česká IT firma, která se specializovala na technologii J2EE a již v roce 2003 se etablovala jako největší dodavatel řešení na této platformě v ČR a SR. Tak jak firma reagovala na technologické změny i obchodní trendy, přidávala do svého portfolia průběžně nové technologie, řešení, kompetence a specifické know-how. Díky tomu se několikrát po sobě Cleverlance stala nejúspěšnějším českým poskytovatelem softwaru podle žebříčku „Technology Fast 50“ v regionu střední Evropy. Prestižním magazínem Inside byla vyhodnocena jako nejrychleji rostoucí česká vývojářská společnost.    

O Komerční bance, a.s.

KOMERČNÍ BANKA je jednou z nejefektivnějších univerzálních bank ve střední Evropě. Poskytuje klientům komplexní služby v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. KB obsluhuje 1,65 milionu klientů, kteří mohou využít rozsáhlé sítě 396 obchodních míst v celé České republice. KB nyní provozuje 773 bankomatů. Jeden z kanálů přímého bankovnictví využívá více než 1,4 milionu klientů. KB je součástí skupiny Société Générale.www.kb.cz