Proptech firma Spaceti se stala novým nájemcem kanceláře v budově Quadrio

Praha, 14. května 2018 – Spaceti, proptech firma zaměřená na digitalizaci nemovitostí obsadila poslední jednotku v administrativní části Quadria. Multifunkční komplex Quadrio, nacházející se v Praze na prestižní adrese s výbornou dopravní i pěší dostupností vlastní společnost CPI Property Group. Pronájem kancelářských prostor zprostředkovala realitně poradenská firma Cushman & Wakefield.

Radka Novak, partnerka a vedoucí týmu pronájmu kancelářských prostor říká „Quadrio je velmi úspěšný multifunkční projekt společnosti CPI Property Group s prémiovými kancelářemi v centru města. Zejména těchto prostor není v nabídce pražského kancelářského trhu mnoho, a proto nás těší, že jsme prostory mohli pro firmy zajistit. Jak je dle profilu firem zřejmé, multifunkční komplex má velmi pestrou skladbu nájemců od mezinárodních společností s dlouholetou tradicí až po nadějné start-upy v nejnovějších oborech.“

Pavel Semrád, ředitel divize Asset managementu společnosti CPI PG pro ČR a SR dodáváNaším cílem je pečovat o spokojenost zákazníků, mezi které se nově řadí společnost Spaceti. Velmi nás těší, že můžeme poskytnout zázemí i tomuto technologickému start-upu a dodávat mu služby na nejvyšší úrovni.“  

Přesun start-upu Spaceti na prémiovou adresu Quadrio v centru Prahy dokládá skutečnost, že se českým start-upům, především v technologických oborech, velmi daří a proptech – digitální technologie pro budovy – je světovým trendem, který se brzy výrazně projeví i na českém trhu. Podle údajů agentury Re:Tech činil v roce 2017 objem investic do tzv. proptech startupů celosvětově 12,6 miliard dolarů. Spaceti využije prostory Quadrio nejen jako sídlo své firmy, ale také jako showroom pro zákazníky a obchodní partnery, kteří chtějí využít digitální technologie pro větší komfort a lepší fungovaní budov pro jejich uživatele.

Max Verteletskyi, CEO společnosti Spaceti, říká „Přestěhování na prémiovou adresu v Quadrio je pro Spaceti důkazem toho, že se jako mladá firma posouváme správným směrem. Je to pro nás příležitost ukázat možnosti spolupráce mezi proptech startupem a velkými hráči na poli real estate, a to nejen v oblasti digitalizace, ale také propagování well-beingu v budovách, který je v České republice na vzestupu.“

-KONEC-

CPI PROPERTY GROUP

CPI PROPERTY GROUP patří k nejvýznamnějším realitním skupinám zaměřujícím se na dlouhodobé investice a pronájmy nemovitostí zejména v regionu střední a východní Evropy a Německu. Většinovým akcionářem skupiny, jež spravuje aktiva v celkové hodnotě 7,5 miliardy eur, je realitní investor Radovan Vítek. Sídlo má v Lucembursku a její akcie jsou obchodované na frankfurtské burze. S velmi rozmanitým portfoliem 420 nemovitostí pokrývá všechny segmenty – retail, kanceláře, bytové jednotky, hotely, průmysl, logistiku i biofarmy. Skupina je největším vlastníkem maloobchodních ploch v České republice, největším hotelovým operátorem v ČR dle ubytovací kapacity a druhým největším poskytovatelem nájemního bydlení. V září 2017 byla CPI Property Group ohodnocena ratingovou agenturou Moody´s investičním stupněm Baa3.

O Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield je předním světovým poskytovatelem realitních služeb, jenž pomáhá klientům měnit způsoby, jak lidé pracují, nakupují a žijí. S 45 tisíci zaměstnanci ve více než 70 zemích společnost pomáhá nájemcům a investorům optimalizovat hodnotu jejich nemovitosti skloubením naší globální perspektivy a hlubokých lokálních znalostí s rozsáhlou platformou realitních řešení. Cushman & Wakefield je jednou z největších firem zabývajících se komerčními nemovitostmi, příjmy společnosti činí 6 miliard dolarů. Do základní nabídky společnosti patří pronájem, zastupování nájemců, oceňování a poradenství, investiční trhy, služby velkým nájemcům, řízení správy nemovitostí, projektové a rozvojové služby, technická správa nemovitostí (C&W Services) a řízení investic a aktiv (DTZ Investors). Další informace naleznete na www.cushmanwakefield.cz nebo nás sledujte na Cushman & Wakefield na LinkedInu, Cushman & Wakefield Czech Republic na Facebooku a @CushWakeCzech na Twitteru.

O Spaceti

Proptech firma Spaceti vznikla v roce 2016 v České republice a v současnosti působí v 11 zemích. Vyvíjí IoT technologii, která mění způsob, jakým lidé v budovách fungují a komunikují. Řešení pomáhá uživatelům se navigovat a mít přehled o aktuálním dění v budově. Pro majitele je Spaceti efektivní nástroj pro údržbu a správu, který dlouhodobě šetří náklady a přináší lidem prostředí, které je pro ně příjemné. 
Spaceti se chce v následujících letech stát standardem v oblasti digitalizace budov. V roce 2018 otevírá pobočku ve Spojených státech.
www.spaceti.com