Vodafone má již potřetí titul nejlepší datová a hlasová síť v nezávislém porovnání společnosti P3 communications

Praha, 30. května 2018 Měření prostřednictvím 4800 hovorů a 1900 datových testů ukázalo, že Vodafone v rámci testu dosáhl nejvyššího skóre pro datové přenosy a nejspolehlivější hlasové služby. Renomovaná společnost P3 communications udělila Vodafonu Czech Republic certifikát „nejlepší v testu“ (Best in Test, Best in Data, Best in Voice) díky zisku 942 bodů z tisíce možných. Konkurenční operátoři získali 930 a 906 bodů.

„Dosáhli jsme nejlepšího výsledku v rámci nezávislého měření společnosti P3 communications v historii měření v České republice. Dosažené bodové skóre v  nezávislém testu řadí Vodafone ČR mezi Top 5 operátorů v Evropě. To je skutečně zásadní ocenění naší dosavadní práce a i nadále chceme přinášet zákazníkům další nové možnosti a čím dál vyšší kvalitu služeb,“ říká Petr Dvořák, generální ředitel Vodafonu, a dodává: „Naše investice do výstavby sítí nové generace v posledních letech se odrazily i ve výsledcích testů a zákaznické zkušenosti. Péči o kvalitu naší sítě dokládá i to že se jedná o celkové třetí vítězství.“  

V období od 13. do 28. 4. 2018 probíhalo v České republice nezávislé měření kvality mobilních sítí společností P3 communications, globální renomovaná společnost pro nezávislé testování mobilních operátorů. Výsledky testů, které rovnoměrně pokryly oblasti různých českých i moravských měst a také cest mezi nimi, ukazují technologickou vyspělost sítě Vodafonu, která uspěla ve všech typech měření – kvality hlasových hovorů i datových služeb.

Měření probíhalo v reálných podmínkách v Praze, Brně, Plzni, Ostravě a dalších 32 městech a při přesunech mezi nimi. K měření sloužil mobilní telefon Samsung Galaxy S8 pro hlasové služby i pro měření kvality datových služeb sítě.

Vodafone dosáhl nejvyššího procenta kvalifikovaných hovorů, tj. úspěšně navázaných a ukončených. Překonal konkurenci v kvalitě přenášeného hlasu pro každou z vyhodnocovaných geografických oblastí, tedy ve velkých městech, menších sídlech i na cestách mezi nimi. Celkem získal Vodafone v testu hlasových služeb 362 bodů ze 400 možných, Operátor 2 získal 359 bodů a Operátor 3 obdržel 344 bodů.

V případě datových služeb, které společnost P3 communications měřila s důrazem na 4G/LTE, získal Vodafone celkové nejlepší bodové hodnocení opět pro všechny tři hodnocené oblasti velkých a menších městech i na cestách. Síť společnosti Vodafone získala 580 bodů z 600 možných, Operátor 2 získal 571 bodů a Operátor 3 dosáhl na 562 bodů.

Testování sítě ukázalo přínosy nových možností pokročilé technologie 4G/LTE. V testované geografické oblasti společnost P3 communications naměřila v síti Vodafone při testu sedmisekundového stahování dat průměrnou hodnotu 83,8 Mbps. Operátor 2 dosáhl rychlosti 74,1 Mbps a v síti Operátora 3 se data stahovala průměrnou rychlostí 40,5 Mbps.

Při testování zákaznické zkušenosti sledování služby Youtube Vodafone dosáhl nejlepšího hodnocení, a to ve všech ukazatelích všech měřených oblastí.

Více informací, certifikát a mapu měření naleznete na stránkách společnosti P3 communications www.p3-group.com/en/czechrepublic

O Vodafone Czech Republic

Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice poskytuje služby více než třem milionům zákazníků. Od roku 2007 přináší Vodafone komplexní telekomunikační služby pro firemní zákazníky prostřednictvím řešení Vodafone OneNet a nyní provozuje více než milion firemních SIM karet. O rok později Vodafone představil Turbo Internet a začal rychlým mobilním internetem pokrývat venkov a menší města. V současnosti nabízí nejrychlejší a nejrozšířenější síť mobilního internetu na tuzemském trhu. Aktuálně se Vodafone soustředí na rozšiřování LTE do všech koutů České republiky. V souladu s principy udržitelného podnikání se Vodafone začátkem roku 2015 přestěhoval do nové, ekologické centrály ve Stodůlkách. Jeho Nadace Vodafone již rozdělila více než 195 milionů korun. Za 12 let od svého založení se dostala na přední místa v hodnocení firemních nadací. Patří mezi nejdůležitější podporovatele a investory do technologických sociálních inovací, které zlepšují život společnosti a znevýhodněných skupin. Více informaci na www.vodafone.cz

About P3 communications/ P3 group

P3 is a leading international consulting, engineering and testing services company, which has over 3,500 employees worldwide and posted a turnover of around 350 million EUR  in 2017. In the telecommunications sector, the  company provides a broad portfolio of independent technical and management consulting services including network planning, engineering, end-to-end optimization, security, QoS and QoE testing, international benchmarking, device testing and acceptance services. P3’s clients include network operators, equipment vendors, device manufacturers, public safety organizations and regulatory authorities around the world; the company’s own experts combine strong technical know-how with many years of management experience. More on www.p3-group.com.