Mobilní aplikace Smart Banka zvítězila v soutěži Zlatá koruna 2018

Praha 1. června 2018 – Hned dvě prestižní ocenění získalo mobilní bankovnictví Smart Banka od MONETA Money Bank v renomované oborové soutěži Zlatá koruna 2018. Smart Banka zvítězila v kategorii On-line aplikace dle hlasování odborné poroty a dle hlasování veřejnosti se stala třetím nejlepším finančním produktem. Těmito zásadními úspěchy rozšiřuje Smart Banka výčet dosavadních významných cen, mezi něž patří například zlato v soutěži Mobilní aplikace roku 2017 a stříbro
v soutěži WebTop100. Mobilní bankovnictví Smart Banka umožňuje pohodlnou, bezpečnou
a intuitivní správu financí přes chytrý telefon nebo iPad kdykoliv a kdekoliv, je plně vyvíjeno v České republice agilním způsobem a používá je přes 200 tisíc zákazníků MONETA Money Bank, která je s milionem klientů čtvrtou největší tuzemskou bankou.

„Obě ocenění pro Smart Banku ve Zlaté koruně 2018 jsou pro nás dalším potvrzením, že jsme na správné cestě stát se opravdovým digitálním lídrem na českém bankovním trhu. Děkujeme odborné porotě a veřejnosti za hlasy,“ řekl Dalibor Šajar, Senior manažer MONETA Money Bank pro digitální produkty. „Smart Banka je naší vlajkovou lodí. V těsné spolupráci s uživateli neustále pracujeme na jejím dalším vylepšování a každý měsíc přidáváme nové funkce,“ dodal Jakub Komenda, Digital Product Owner MONETA Money Bank, který vede její digitální laboratoř pro mobilní bankovnictví.

Smart Banka od MONETA Money Bank je dlouhodobě nejlépe uživatelsky hodnoceným mobilním bankovnictvím na portálech Google Play a App Store a počet uživatelů vzrostl mezi lety 2017 a 2018 dvojnásobně na více než 200 tisíc. Lidé oceňují především vysokou úroveň zabezpečení a uživatelskou přívětivost.

Smart Banka jako první mobilní aplikace na českém trhu nabídla možnost zřídit si běžný účet plně on-line a sledovat zůstatek na běžných účtech klienta u jiných bank (multibanking). Široká nabídka nástrojů pro pohodlnou a bezpečnou správu osobních financí intuitivním způsobem zahrnuje například možnosti plně digitální cestou načerpat předschválenou půjčku pro spotřebitele nebo živnostníky, sjednat kreditní kartu, zapnout placení chytrým telefonem prostřednictvím Google Pay, sjednat cestovní pojištění nebo změnit nastavení limitů platebních karet či je zablokovat v případě ztráty nebo krádeže. Další informace jsou k dispozici na stránkách http://smartbanka.moneta.cz.

Hodnocení odborné poroty v soutěži Zlatá koruna 2018 probíhá na základě multikriteriálního modelu, který porovnává ekonomické, kvalitativní a bezpečnostní charakteristiky produktu. Díky velkému počtu hodnotitelů, jejich odbornosti a různorodému zaměření nabízejí výsledky soutěže objektivní obraz českého finančního trhu a spotřebitelům poskytují užitečné vodítko při výběru. V odborné porotě jsou rovnoměrně zastoupeny finanční společnosti, poradci, novináři, zástupci akademické sféry, podnikatelů atd.