Konica Minolta v ČR vstupuje na trh kamerových systémů

  • Nová nabídka Konica Minolta vychází ze spojení s německou společností MOBOTIX
  • Řešení pomůže zlepšit sledování zákaznického chování v obchodních prostorech, monitoring procesů například v logistice nebo výrobním podnikům při zavádění principů Průmyslu 4.0

Praha 6. června 2018 – Konica Minolta zahájila v ČR prodej komplexního řešení zabezpečovacích kamerových systémů. Jde o aktivitu navazující na investici ve výši zhruba 86 milionů Eur z roku 2016 do nákupu 65 procent akcií společnosti MOBITIX. Kamerová zařízení německého výrobce doplnila Konica Minolta o vlastní technologii takzvaného 3D LiDARu, která pomáhá s efektivnější analýzou snímaného okolí. Nové řešení je vhodné pro aplikace v obchodních prostorech, logistických centrech nebo výrobních podnicích.

„Nabídka kamerových systémů je dalším novým směrem, na který se chceme zaměřit v rámci rozvoje inovačních technologií a služeb. Zákazníkům nyní umožníme sledovat a efektivně vyhodnocovat situaci před kamerou. To jim pomůže ke zvýšení prodejů zboží, zlepšení zákaznických služeb nebo k zefektivnění výrobních procesů,“ řekl Pavel Čurda, generální ředitel Konica Minolta Business Solutions Czech, a dodal: „Nové řešení nabízí konkrétně funkci sledování pohybu a počtu lidí v daném místě. Například velká obchodní centra nebo maloobchodní firmy tak mohou vyhodnocovat chování zákazníků před jednotlivými vystavenými produkty a upravit podle toho svůj marketingový přístup.“   

Nový systém je vhodný rovněž pro řešení problematiky logistiky nebo výrobních podniků. V logistice můžeme monitorovat pohyb zboží v jakékoliv fázi logistického procesu, ve výrobních podnicích lze maximalizovat efektivitu fungování s využitím nástrojů automatizace a principů tzv. Průmyslu 4.0. Kamery lze využít pro monitorování, řízení a regulaci strojů či sledování výrobních procesů za účelem zvýšení produktivity.

Součástí komplexní nabídky jsou kamerová zařízení a doplňkový software MOBOTIX a technologie 3D LiDARu (technologie pro mapování okolí měřením odrazu laserového paprsku od snímaného objektu) Konica Minolta. Ta zároveň poskytuje služby kompletní analýzy prostředí u zákazníka, návrh vhodné podoby řešení a různé možnosti financování včetně pronájmu. „Ve spojení s MOBOTIXEM chceme nyní dále rozvíjet naši technologii 3D LiDARu i řešení jako takové. Ve střednědobém horizontu chceme uvést na trh kamerový systém určený pro obor zdravotnictví,“ informoval P. Čurda.

Zabezpečovací kamerové systémy od Konica Minolta nabízejí tzv. hemisférické technologie, které dokáží sledovat okolí až ve 180° rozsahu, detektory pohybu a zvuku nebo funkci tzv. tepelných map, která odhaluje nejčastější výskyt osob v konkrétních místech sledovaného okolí. Všechny kamery jsou rovněž vybaveny reproduktorem i mikrofonem pro obousměrný přenos zvuku a umožňují ukládání záznamu na SD karty nebo NAS bez nutnosti připojení k počítači.

O společnosti Konica Minolta Holding, Inc.

Konica Minolta, Inc. je globální technologická společnost, která poskytuje inovativní řešení pro podniky a společnosti. Silné stránky společnosti jsou v kombinaci jejích klíčových technologií v oblasti pokročilé zobrazovací techniky, optiky, snímání, nano-zpracování a oblasti materiálů. Konica Minolta vytváří nové hodnoty, které pomáhají zákazníkům řešit pracovní výzvy a procesy. V éře internetu věcí využívá společnost svých hlubokých odborných znalostí v oblasti digitálních technologií a prochází obchodní transformací v digitální společnost, poskytující sofistikovaná řešení. Konica Minolta je zároveň aktivní při vytváření inovací ve spolupráci a spojenectví s akademickými, průmyslovými i podnikatelskými partnery.

Společnost Konica Minolta má sídlo v Tokiu a její koncernové společnosti s více než 43 000 zaměstnanci působí v 50 zemích světa. Své produkty a služby nabízí ve 150 zemích po celém světě.

O společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech

Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r. o. je součástí celosvětové sítě a uspokojuje potřeby, které vznikají na českém trhu, a pečuje o české zákazníky. Servisní kompetenci prokazuje certifikát nejlepší servisní organizace v Evropě za rok 2014. Pozici na trhu podtrhují i tržní podíly roku 2017 – Konica Minolta je v České republice číslo jedna v produkčním tisku s podílem 65,5 %. Lídrem trhu je i v prodeji barevných multifunkčních zařízení (35,8 %) a prodeji černobílých multifunkčních zařízení (41,6 %). Velký důraz klade rovněž na rozvoj IT služeb. Z hlediska obratu je v této oblasti české zastoupení nejúspěšnější ze všech zemí Konica Minolta regionu střední a východní Evropy. Konkrétně se zaměřuje například poskytování ERP a CRM systémů, ECM a DMS řešení, služeb spojených se zabezpečením IT infrastruktury a snížením administrativní zátěže. Konica Minolta Business Solutions Czech je zároveň výhradním distributorem produktů firmy SourceCode, BPM systému K2, na českém a slovenském trhu. Více informací na www.konicaminolta.cz.