Startuje Coworkbooking.com – český projekt pro digitální nomády celého světa

Praha 11. června 2018 – Právě dnes svojí činnost oficiálně odstartoval český projekt spoluzakladatelů Jiřího Opletala, Marka Tůmy a Jana Dohnala Coworkbooking.com. Jedná se o globální platformu pro rezervaci pracovních míst v coworkingových prostorách celého světa, tedy něco na způsob booking.com pro flexibilní kanceláře. Coworkbooking.com tak bude propojovat digitální nomády, coworkingová centra i firmy z více, než 800 měst po celé planetě.

2018-06-11 18_07_03-Coworkbooking.png

Coworkbooking.com je jednoduchý rezervační systém pracovních míst v coworkingových centrech po celém světě. Uživatel, který chce odjet pracovat, si může zobrazit dostupné coworkingy ve vybrané lokalitě, hledání profiltrovat podle zadaných kritérií a seřadit si výsledky podle hodnocení. V tuto chvíli je v platformě zalistováno na 5 000 coworkspaců které doporučili sami uživatelé a digitální nomádi.

“Coworking jako celosvětový fenomén dospěl. Doby, kdy pracovat na dálku odkudkoli na planetě byl jen výstřelek, jsou definitivně pryč. V roce 2007 existovalo na světě pouze 14 coworkingových center. Dnes je to 14.000! Nárůst je tedy enormní a veškeré průzkumy a kvalifikované odhady na toto téma potvrzují, že kolem roku 2020 bude na světě vzdáleně pracovat celá 1 miliarda lidí.” říká k projektu jeho zakladatel Jiří Opletal

Coworkbooking.com má pro první vlnu vytipovaných 5 000 míst po celé planetě. Zpočátku bude fungovat zcela zdarma. Až po úspěšném startu přejde na model procentního fee ze zprostředkovaných rezervací. Byznysový plán na první rok je zprostředkování 30.000 rezervací za měsíc.

Vzdálená práce (remote work) se v západní Evropě a USA stává trendem i v prostředí velkých korporací. Společnosti jako IBM, Google nebo Facebook umožňují svým zaměstnancům již nyní pracovat vzdáleně. Podle průzkumů (např. DeskMag) jsou totiž zaměstnanci pracující v prostředí coworku kreativnější, stíhají lépe termíny, cítí se celkově šťastnější a méně jim hrozí syndrom vyhoření.

O Coworkbooking.com

Coworkbooking.com je česká platforma spoluzakladatelů Jiřího Opletala, Marka Tůmy a Jana Dohnala. Propojuje firmy, digitální nomády a coworkingová centra po celém světě. Její prostřednictvím je možné si zarezervovat místo k práci kdekoli na planetě.