AOC rozšiřuje řadu herních monitorů o cenově dostupné zakřivené modely G1

Praha, 12. června 2018 – Společnost AOC oznámila uvedení nové řady zakřivených monitorů s označením G1. Produktová řada zahrnuje trojici nových modelů C24G1, C27G1 a C32G1 s úhlopříčkami o velikosti 23,6” (59,94 cm), 27” (68,58 cm) a 31,5” (80,01 cm). Skvělý design a výrazné zakřivení (od 1500R do 1800R) zaručují vynikající herní zážitek. Modely jsou vybaveny VA panely s Full HD rozlišením (1920 x 1080 bodů). Protože cílí na hráče, nabízejí tyto monitory vysoký kontrast s živými barvami a hlubokou černou, 144Hz obnovovací frekvenci, 1 ms MPRT (Moving Picture Response Time) dobu odezvy a široké pozorovací úhly (178°/178°). Pro maximální herní zážitek podporují modely řady G1 technologii AMD FreeSync, Low Input Lag pro rychlou obrazovou reakci, AOC Game Color pro rychlé nastavení saturace a detailů a navíc jsou vybaveny zcela novou funkcí „Dial Point“, která pomůže hráčům přesně mířit v FPS hrách.

Hráči již nemusí volit mezi elegantním designem, rychlými panely, přesnými barvami a zakřivením pro lepší ponoření do hry. Nová řada AOC G1 všechny jmenované vlastnosti kombinuje, včetně skvělého designu.

Monitory řady G1 mluví novým designovým jazykem. Všechny modely využívají ze tří stran bez rámečkový design, který vypadá skvěle a navíc umožňuje bezproblémové vícemonitorové sestavy. Dva modely z nové řady (C24G1 a C27G1) jsou navíc vybaveny ergonomickými stojany s výškovým nastavením až o 130 mm a možnosti otáčení (-35°/+35°) tak, aby si hráči našli svoji oblíbenou herní pozici. Díky zakřivení s malým poloměrem 1500R pro C24G1 a 1800R pro C27G1 a C32G1 se můžou uživatelé naplno ponořit do herních světů.

Všechny modely jsou vybaveny technologií AMD FreeSync, která synchronizuje GPU a monitor tak, aby bylo dosaženo plynulého obrazu bez trhání nebo sekání. Obnovovací frekvence 144 Hz a rychlá doba odezvy 1 ms MPRT (4 ms GtG) zaručuje výrazné snížení rozmazávání obrazu (motion blur) při skutečně akčních scénách. Série G1 má velice nízký input lag, což znamená, že příkazy zadané ovládacím zařízením jsou do vizuální odezvy překládány téměř okamžitě, bez zdržení způsobovaném elektronikou monitoru.

Díky další jedinečné funkci – AOC Game Color – můžou uživatelé měnit saturaci barev pro lepší podání šedé a ostřejší detaily. Zároveň můžou plně nastavovat barvy, pixel overdrive a další drobná nastavení a ukládat je do tří herních předvoleb. Řada G1 navíc přichází s vlastními přednastavenými herními módy pro FPS, závodění a RTS hry.

Kdysi si hráči kreslili na monitor tečku nebo lepili nálepku, aby věděli přesně, kde se nachází střed. Dnes je tato funkce zabudována přímo do monitoru a jmenuje se AOC „Dial Point“. Zobrazí na monitoru přesné určení středu, takže hráči stříleček budou moci přesněji mířit.

V nové produktové řadě AOC G1 kombinují VA panely vlastnosti TN a IPS panelů a vylepšují je. Pozorovací úhly monitorů řady G1 jsou jako u běžných IPS panelů 178°/178°. Rychlá obnovovací frekvence 144 Hz a doba odezvy 1 ms odpovídá dnešním TN panelům, navíc s lepším podáním barev a širšími pozorovacími úhly. Kromě toho, použité VA panely nabízení 2 až 3krát vyšší kontrast, než obě zmiňované technologie.

S bohatou výbavou portů, včetně 2 HDMI, Display Portu a VGA pro starší zdroje signálu a výstupem pro sluchátka, pokrývá řada G1 všechny fronty.

Monirory řady AOC G1 umožňují hrát i dlouhé hodiny, díky AOC Low Blue Mode, který snižuje škodlivé délky modrého světla, zatímco technologie Flicker-Free upravuje podsvícení pro maximální komfort.

23,6” zakřivený C24G1 a 27” zakřivený C27G1 budou na trhu dostupné v průběhu července za doporučenou koncovou cenu 5 099 Kč (199 euro), respektivě 6 379 Kč (249 euro). Větší zakřivený 32” C32G1 dorazí na trh v srpnu a bude se prodávat za doporučenou koncovou cenu 7 659 Kč (299 euro).

O společnosti AOC

AOC je jednou ze světových top značek na trhu monitorů. Vysoká kvalita, prvotřídní servis, atraktivní vzhled, inovativní produkty a ohled na životní prostředí jsou důvody, proč stále více a více zákazníků a distribučních partnerů věří značce AOC. Široká produktová řada monitorů této značky získala četná ocenění. Společnost AOC je pobočkou TPV Technology Limited, největšího světového výrobce LCD monitorů. Více informací hledejte na www.aoc-europe.com.