Obrat Etnetera Group přesáhl 450 mil. Kč. Největší nárůst provozního zisku zaznamenala Etnetera Motion

Praha, 19. června 2018 – Digitální skupina Etnetera Group v uplynulém fiskálním roce dosáhla obratu 452,1 mil. Kč. Provozní zisk všech devíti firem skupiny tvořil 48,1 mil. Kč. Bezmála polovina obratu (204,2 mil. Kč) je zásluhou největší firmy skupiny Etnetera a.s., která dosáhla provozního zisku 28 mil. Kč. Nejvíce rostla kreativní digitální agentura Etnetera Motion, která s obratem 68,4 mil. Kč téměř ztrojnásobila svůj provozní zisk na 11,5 mil. Kč. Obrat digitální agentury Fragile v minulém fiskálním roce překročil 100 mil. Kč.

“Loňský rok byl pro celou skupinu ve znamení investic, a to nejen co se týče akvizic, ale i v rámci jednotlivých firem. Budeme i nadále investovat do virtuální reality a IoT a jejich byznysového využití. Naším záměrem je rozšířit skupinu o firmy, které působí v oblastech vývoje umělé inteligence a blockchainu,” říká Václav Bittner, člen představenstva Etnetera Group.

Etnetera Group vidí velkou příležitost ve vývoji VR aplikací pro byznys. Mezi nejzajímavější projekty loňského roku patří prezentace sériově vyráběného modelu ŠKODA Karoq ve virtuální realitě na frankfurtském autosalonu, kterou pro ŠKODA AUTO vyvinula Etnetera a.s.

V září loňského roku Etnetera Group uspořádala první ročník festivalu Future Port Prague, který je největší vizionářskou událostí ve střední Evropě. Letošní druhý ročník se rozrostl na dva dny a uskuteční se 6. a 7. září v Pražské tržnici v Holešovicích.

V roce 2017 se Etnetera Group rozrostla ze šesti firem na současných devět. Investovala do firem Battswap a VRgineers, tu založila společně s Markem Polčákem. Kromě těchto investic skupina založila také firmu Future Productions, která zajišťuje produkci festivalu Future Port Prague. Do skupiny kromě Etnetera a.s., Etnetera Motion a Fragile dále patří Etnetera Activate, Etnetera Logicworks a AppSatori.

O skupině Etnetera Group

Etnetera Group a.s. (www.etneteragroup.cz) je skupina 9 firem spolupracujících v oblasti online a digitálních technologií). Společnou misí skupiny je pomáhat klientům inovovat byznys a vytvářet tak nové příležitosti v době digitální transformace. Dohromady vytváří společenství lidí, kteří tvoří specifickou kulturu svobodných firem. 

Skupinu založila Etnetera a.s. (www.etnetera.cz), přední český hráč v oblasti zakázkového vývoje mobilních, webových a VR aplikací. Součástí Etnetera Group je dále: konzultačně-datová štika Etnetera Activate (www.activate.cz/), zabývající se konzultacemi on-line byznysu, UX a pokročilou webovou analytikou; kreativní digitální agentura Etnetera Motion  (www.motion.cz), společnost Etnetera Logicworks s.r.o. (www.logicworks.cz) orientující se na prodej, tuning a profesionální servis informačních technologií a telekomunikačních zařízení společnosti Apple pro firmy; Etnetera AppSatori s.r.o. (www.appsatori.eu) specializující se na vývoj a integrace s Google platformou a vlastní nástroj SignatureSatori pro správu elektronických podpisů; a digitální agentura Fragile s.r.o. (fragile.cz/), která realizuje brandové i výkonové online kampaně.

V roce 2017 se skupina rozšířila o další 3 firmy. Jde o firmu Radka Janků Battswap, Inc.(battswap.com) věnující se elektromobilitě, a společnost VRgineers, Inc. (vrgineers.com), která vyvíjí brýle pro virtuální realitu. Kromě těchto investic skupina založila také firmu Future Productions s.r.o., která zaštiťuje produkci festivalu Future Port Prague (www.futureportprague.com).