Universal Robots uvádí nejnovější generaci technologie kolaborativních robotů nazvanou e-Series

Kolaborativní roboty e-Series od Universal Robots nabízejí zabudovaný senzor síly a torze, výukový tablet s inovovaným programováním a nové bezpečnostní funkce

MNICHOV, 19. června 2018Universal Robots, vedoucí globální dodavatel kolaborativních robotů, dnes na veletrhu Automatica 2018  uvedl e-Series, svou novou vlajkovou loď, inovovanou řadu kolaborativních robotů, která posouvá oblast kolaborativní automatizace o další kus vpřed. Nová platforma kolaborativní robotiky obsahuje pokročilé technologie, jež umožňují rychlejší vývoj širokého spektra aplikací, nabízejí snadnější programování a splňují nejnovější bezpečnostní standardy ISO.

„Platforma e-Series těží z našich dlouholetých zkušeností lídra na trhu kolaborativních robotů a z produktové filozofie specificky zaměřené na posílení produktivity lidí, snadno proveditelným způsobem a s pomocí nástrojů dostupných všem,“ řekl Jürgen von Hollen, prezident Universal Robots. „Technologie stojící za e-Series a také za naším ekosystémem Universal Robots+ poskytne uživatelům mnohem více provozní jednoduchosti  a flexibility a umožní jim zvýšit výrobní výkonnost.“

Velké množství inovací

Zabudovaný senzor síly a torze poskytuje řadě e-Series maximální přesnost a vyšší citlivost potřebnou k nasazení na širší spektrum aplikací. Přepracované intuitivní dotykové uživatelské rozhraní redukuje programování na několik kliknutí na novém, lehkém výukovém tabletu.

Řada e-Series nabízí bezkonkurenční všestrannost. K vybalení cobota, jeho upevnění a naprogramování prvního úkolu stačí jedna hodina. Komunikační rozhraní ovládající klouby cobota a koncové nástroje zjednodušuje integraci na výrobní lince a zkracuje čas potřebný k uvedení do provozu. Jednoduchá je také servis a údržba – všechny klouby lze vyměnit v rozmezí 2 až 6 minut.  

Kolaborativní automatizaci ulehčuje 17 bezpečnostních funkcí, včetně nastavitelných parametrů pro zastavení robota.  Všechny bezpečnostní funkce jsou certifikovány dle TÜV Nord a v souladu s bezpečnostními standardy EN ISO 13849-1 a EN ISO 10218-1 (Cat. 3 PLd) pro bezbariérovou spolupráci robotů a lidí.

Objednávky na novou řadu cobotů e-Series začne Universal Robots přijímat okamžitě, první dodávky budou uskutečněny po 1. srpnu 2018. Termíny dodání se očekávají stejné jako u stávajících produktů, tj. 5 dní od objednání.

Universal Robots je možné navštívit na veletrhu Automatica v hale 4 na stánku 303.    

O Universal Robots

Universal Robots je výsledkem mnohaletého intenzivního výzkumu v robotice. Produktové portfolio zahrnuje kolaborativní robotická ramena UR3, UR5 a UR10, pojmenovaná podle své nosnosti v kilogramech. Od vstupu prvního robota UR na trh v prosinci 2008 dosahuje společnost výrazného růstu a její robotická ramena se dnes prodávají ve více než 50 zemích po celém světě. Průměrná doba návratnosti nákladů na pořízení robotů UR je nejrychlejší v odvětví a činí pouhých 195 dní. Společnost má centrálu v dánském Odense, kde se odehrává i veškerý vývoj a produkce. V loňském roce dosáhla firma tržeb ve výši 170 milionů dolarů. Více naleznete na https://www.universal-robots.com/cs/.