Rok 2017 v Cleverlance Group: Úspěšné projekty a obrat 951 milionů korun

Praha, 21. června 2018 – Skupina Cleverlance dosáhla v roce 2017 konsolidovaného obratu 951 milionů korun. V průběhu minulého roku svým klientům předala i několik výjimečných IT produktů. Mezi zákazníky, kteří software Cleverlance vyvinutý v roce 2017 využívají, patří například Škoda Auto, Creditas, Komerční banka, Deutsche Telekom nebo Sazka.

2018-06-21 20_54_51-Cleverlance.png

Konsolidovaný obrat Cleverlance Group dosáhl ve fiskálním roce 2017 částky 951 milionů korun. Společnost hospodařila s provozním ziskem 42,5 milionu korun. Pro srovnání byl v roce 2016 tento zisk 25,8 milionu korun. Cleverlance předala svým zákazníkům v roce 2017 hned několik produktů, které svým zpracováním posouvají standardy v dané oblasti.

Nejviditelnějším projektem roku 2017 bylo spuštění vůbec prvního e-shopu na automobily s operativním leasingem Skoda-online.cz. Technologické řešení od Cleverlance dokázalo propojit proprietární systémy automobilky Škoda s frontendovým řešením e-shopu a systémem hodnocení bonity klientů. Škoda tak pomocí toho portálu zacílila na zcela novou skupinu zákazníků.

Dalším velmi úspěšným projektem se stalo nové internetové bankovnictví banky Creditas. Jako první banka působící na českém trhu nabídnula na základě platnosti evropské směrnice PSD II aplikaci, přes kterou mohou její klienti ovládat své bankovní účty u jiných bank. Podobný úspěch zaznamenalo i nové mobilní bankovnictví, které Cleverlance vytvořila pro Komerční banku.

Z hlediska zaměření v portfoliu společnosti Cleverlance vystupuje z řady projekt empatického chatbota s názvem Empeena. Jedním z prvních uživatelů je německý Deutsche Telekom. Chatbot dokáže komunikovat se zaměstnanci společnosti pomocí písemného i hlasového rozhraní a řeší například agendu rezervací pohyblivých pracovních míst.  

O společnosti Cleverlance:

Cleverlance Group je skupina českých IT společností s mezinárodní působností poskytující konzultace, řešení a služby zejména v oblastech financí, telekomunikací, utilit a veřejné správy. Do skupiny patří společnosti Cleverlance Enterpise Solutions, AEC, TrustPort, CTS TRADE IT a Cleverlance H2B. Cleverlance vznikla v roce 2000 jako ryze česká IT firma, která se specializovala na technologii J2EE a již v roce 2003 se etablovala jako největší dodavatel řešení na této platformě v ČR a SR. Tak jak firma reagovala na technologické změny i obchodní trendy, přidávala do svého portfolia průběžně nové technologie, řešení, kompetence a specifické know-how. Díky tomu se několikrát po sobě Cleverlance stala nejúspěšnějším českým poskytovatelem softwaru podle žebříčku „Technology Fast 50“ v regionu střední Evropy. Prestižním magazínem Inside byla vyhodnocena jako nejrychleji rostoucí česká vývojářská společnost.