ESET vytváří testovací prostředí s pomocí cloudového řešení Oracle Ravello

Společnost ESET, významný globální poskytovatel bezpečnostních řešení, využívá pro vývoj svých testovacích a demonstračních prostředí cloudové řešení Ravello od společnosti Oracle. Prostředí, které ESET používá na testování a demo ukázky svých produktů, je velmi komplexní. Produktové portfolio společnosti je totiž velmi široké, jednotlivé produkty musí běžet na různých platformách, různých operačních systémech, verzích a edicích těchto systémů. Technologie Ravello, kterou ESET využívá formou cloudové služby, dokáže jednotlivá prostředí snadno a rychle vyvinout, bez nutnosti investic do složité infrastruktury a náročných nastavování.

Demonstrační prostředí pak využívají mimo jiné obchodníci společnosti ESET, kteří v rámci nich dokáží odprezentovat svým zákazníkům produkty přesně podle parametrů systémů, které daný zákazník využívá.

„V ESETu dbáme na to, aby naši prodejci a partneři znali naše produkty skutečně do hloubky. Jsou totiž první linií pomoci pro firemní zákazníky, kteří mohou potřebovat pomoct s optimálním nastavením našich bezpečnostních řešení pro své specifické potřeby,“ vysvětluje Matúš Čipák, produktový manažer společnosti ESET pro business security, a dodává: „Oracle Ravello nám díky své jednoduchosti pomáhá rychleji paralelně testovat některé produkty na různých verzích VMware vSphere a taktéž zjednodušuje tréningy a školení, při kterých naše partnery seznamujeme s našimi produkty a řešeními. Výhodou je, že umíme centrálně vytvořit referenční blueprint prostředí, které můžeme jednoduše distribuovat do Ravello účtů našich partnerů. Ti se tak při komunikaci so zákazníkem mohou spolehnout na správně nastavené referenční prostředí.“

Ravello je cloudová služba, která podnikům umožňuje pomocí sítě podobné datovému centru (L2) provozovat ve veřejném cloudu pracovní úlohy VMware a KVM „tak, jak jsou“ bez nutnosti jakýchkoli úprav. Díky službě Ravello nemusejí podniky při provozu stávajících aplikací ve veřejném cloudu převádět své virtuální počítače ani měnit konfiguraci sítě.

Další zdroje informací:

O společnosti ESET
Společnost ESET již od roku 1987 vyvíjí bezpečnostní software pro domácí i firemní uživatele. Ten drží rekordní počet ocenění a díky němu může více než 100 milionů uživatelů bezpečně objevovat možnosti internetu. Široké portfolio produktů ESET pokrývá všechny populární platformy včetně mobilních a poskytuje neustálou proaktivní ochranu při minimálních systémových nárocích. ESET se stal první společností, která díky dlouhodobě vysoké úrovni ochrany získala 100 ocenění prestižního magazínu Virus Bulletin VB100. Za těmito úspěchy stojí zejména dlouhodobé investice do vývoje. Jen v České republice nalezneme tři vývojová centra a to v Praze, Jablonci nad Nisou a Brně. Společnost ESET má lokální zastoupení v Praze, celosvětovou centrálu v Bratislavě a disponuje rozsáhlou sítí partnerů ve více než 200 zemích světa.

O společnosti Oracle

Oracle nabízí kompletní sadu aplikací SaaS pro systémy ERP, HCM a CX, nejlepší databázi v podobě platformy PaaS a služby IaaS. Cloudové služby Oracle jsou poskytovány z datových center v Severní a Jižní Americe, Evropě i Asii. Podrobnější informace o společnosti Oracle (NYSE: ORCL) najdete na www.oracle.com.

# # #

Ochranné známky

Oracle a Java jsou registrované ochranné známky společnosti Oracle, anebo jejích dceřiných společností. Ostatní názvy mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků.