Bohemia Interactive představuje plány pro úspěšné tituly

 

  • Arma 3 bude aktualizována na verzi 1.84 a dostane nový herní obsah. Pro Arma 3: Apex je v přípravě nový scénář.
  • Aktualizace na verzi 0.63 pro DayZ, jež má přinést zážitek z „nového DayZ“, se dostává do režimu „Experimental branch“
  • Ylands dostávají aktualizaci na verzi 0.9, která přinese nové funkce

 

Praha, 4. 7. 2018 –  České herní studio Bohemia Interactive poodhalilo nové informace a plány týkající se jejich úspěšných titulů. Důležitých aktualizací a případně také nového obsahu se dočká taktická střílečka Arma 3, onlinová survival hra DayZ i sandboxové Ylands představené v loňském roce.

Plány pro Arma 3

Arma 3 nedávno oslavila čtyři roky od vydání alfa verze, během kterých úspěšná taktická střílečka urazila dlouhou cestu plnou vylepšení a dodatečného obsahu. Z velké části za to patří dík obrovské aktivní komunitě poskytující cennou zpětnou vazbu vývojářům a vytvářející nepřeberné množství modů. Také díky nim Arma 3 nedávno pokořila hranici 4 milionů hráčů. Fanoušci armádní série se mohou těšit, že i v pátém roce existence bude kolem této hry patřičně živo.

Verze 1.84 s novým obsahem

Kromě běžných aktualizací platformy jsou během letoška v plánu ještě dva zásadní updaty hry. Prvním z nich je aktualizace na verzi 1.84, jež je plánována již na červenec 2018. Bude obsahovat nejen několik oprav enginu a platformy hry, ale zdarma také přinese nový obsah. Studio BRAVO ZERO ONE, které se podílelo na DLC Jets, totiž chce oslavit první výročí od jeho vydání několika přídavky.

Flotila letadlových lodí NATO se dočká nového přírůstku v podobě lodi USS Liberty patřící do třídy Destroyer. Novinka bude mít propracované interiéry, přinese nové možnosti námořní palebné podpory a umožní start nebo opravu menších plavidel a vrtulníků. Půjde o statický objekt, který půjde umístit na mapu v editor scénářů.

Dále se hráči mohou těšit na raketový systém vojsk NATO MIM-145 Defender s radarovým systémem AN/MPQ-105 a raketový systém S-750 Rhea s radarovým systémem R-750 Cronus. Rozroste se také zbraňový arzenál letadel. Detailní informace naleznete v tomto příspěvku na blogu.

Bonus pro majitele Arma 3 Apex

Majitelé rozšíření Arma 3: Apex získají bonusový obsah v podobě nového scénáře s kódovým označením „Old Man“. Bude zasazeno do oblasti Tanoa připomínající ostrovy jižního Pacifiku, nabídne svobodnější hratelnost v otevřeném světě a představí epilog kampaní “The East Wind” a “Apex Protocol” z původní hry. Přídavek je zatím na počátku vývoje, samotná produkce však začne velmi brzy.

DLC od externích vývojářů

Studio Bohemia Interactive před několika měsíci v rámci svých fór rozeslalo otevřenou pozvánku, ve které vyzívá externí vývojáře k přihlášení jejich nápadů na DLC pro Arma 3. Cílem aktivity je najít vhodné adepty, kteří by dokázali samostatně vyvíjet přídavný obsah bez nutnosti blízké spolupráce s autory původní hry, jaká probíhala se studiem BRAVO ZERO ONE během tvorby DLC Jets.

Odezva na tuto výzvu je zatím velmi slibná. I přes skutečnost, že je stále potřeba vyřešit množství administrativních, organizačních i procesních aspektů takové spolupráce, je předběžně plánováno vydání prvních externě vyvíjených DLC nejpozději v průběhu příštího roku.

Pro další rozvoj úspěšné vojenské série je důležitá také práce s komunitami. Skvělé vztahy s početnou základnou fanoušků chce české studio ještě zlepšit organizováním soutěží, streamů a dalších aktivit. Proto hodlá posílit svůj tým o nového Community Managera pro Arma 3.

Poslední novinkou je experimentální projekt využívající engine Arma 3, za nímž stojí autoři charitativního DLC Laws of War – tým z nizozemské pobočky Bohemia Interactive. 

Verze 0.63 přinese „Nové DayZ“

Opomenuta nezůstala ani další známá hra z dílny Bohemia Interactive, online survival střílečka DayZ. Aktualizace na verzi 0.63 je nyní přístupná jako „Experimental branch“ update a přináší s sebou řadu vylepšení včetně klíčových změn v enginu hry. Vývoj technologického základu zabral většinu času z posledních 4 let, kdy byla hra v režimu „Early Access“. Díky nejnovějšímu patchi bude konečně možné mluvit o zážitku ze hraní „nového DayZ“. Přesto však titul ještě čeká řada úprav a drobných vylepšení, než bude možné mluvit o plnohodnotném DayZ BETA.

V nové verzi se hráči mohou těšit na vylepšené chování nakažených, lepší interakci s předměty i ostatními hráči, přibydou také nové animace ovládané postavy a změny dorazí i do soubojového systému. O realističtější grafické efekty, jakými jsou například kouř nebo oheň, se postará nový částicový systém.

 

Kooperace v Ylands bude pohodlnější

Ani vývojáři sandboxového titulu Ylands nezaháleli a připravili aktualizaci na verzi 0.9 s názvem “Comfortable Cooperation”. První velkou změnou, kterou přinese, bude funkce Sharegame. Umožní okamžité nahrání uloženého stavu hry do cloudového uložiště v momentě, kdy host opustil hru. Díky tomu budou ostatní hráči na jeho serveru moci nadále nerušeně pokračovat. Další novinkou jsou „blueprinty“, tedy plány umožňující automatickou stavu vybraných budov, pokud bude mít hráč všechny potřebné zdroje. Detailní popis všech novinek přináší vývojářský video blog.

Poslední šance na zajímavé slevy

Už jen do 5. července běží letní slevová akce na platformě Steam. Už jen pár desítek hodin mohou hráči využít například 66% slevy na Arma 3 a její vybraná DLC. V případě DayZ se nabízí jedna z posledních možností zakoupit hru za nižší „Early Access“ cenu, nyní navíc ještě o akčních 20 % levněji.  Ušetřit až 80 % lze i na dalších titulech, jakými jsou například Take On Helicopters a Arma 2.

Sociální sítě

Facebook: Facebook.com/BohemiaInteractive
Twitter: Twitter.com/bohemiainteract
Youtube: YouTube.com/BohemiaInteractive

O studiu Bohemia Interactive

Studio Bohemia Interactive bylo založeno v Praze roku 1999. Jedná se o nezávislé herní vývojářské studio, které je převážně známé díky oceňované sérii Arma. Ta započala svou existenci už v roce 2001 se hrou Arma: Cold War Assault, která se stala prodejní jedničkou na PC po celém světě a získala mnoho mezinárodních ocenění. V úspěšné sérii dále přišly hry Arma 1, Arma 2, samostatný datadisk Operace Arrowhead a trojice DLC, které sérii dále rozšířily. Nejnovější přídavek v podobě hry Arma 3 stál na počátku Early Access éry herního vývoje a byl úspěšně vydán v roce 2013, následován velkým množstvím updatů, DLC a rozšířením Arma 3 Apex.

Studio Bohemia Interactive je rovněž vývojářem her Take On Helicopters, Carrier Command: Gaea Mission a Arma Tactics. Neustále podporuje již vydané hry Arma 3, Argo a Take On Mars a v současné době pracuje na hrách DayZ, Ylands, Arma Mobile Ops a Mini DAYZ (iOS & Android), novém enginu Enfusion a několika dalších projektech. Pro více informací o studiu Bohemia Interactive zamiřte na webové stránky www.bistudio.com.