Jak nabíjet notebook na cestách? Startovací Powerbanka DOCA 15000 nabije notebook a 20x nastartuje auto

Praha 16.7. 2018 – Startovací powerbanka zvládne vedle chytrého telefonu nabít laptop a nastartovat automobil. Je tak vhodným řešením pro všechny, kteří chtějí nabíjet notebook v místech, kde není k dispozici běžná zásuvka. DOCA 15000 je navíc ideální výbavou do každého automobilu. Nyní je startovací powerbanka dostupná za výhodnou cenu v e-shopech České republice i na Slovensku.

Moderní cestovatelé se setkávají s problémem, jak pod stanem či na cestách nabíjet svá mobilní zařízení a notebooky. Běžná powerbanka v takových situacích nedostačuje a s laptopy si neporadí. Modely specializované čistě na nabíjení notebooků se pak vyznačují vysokou cenou a jejich využití je omezené. DOCA 15000 s Li-Pol baterií je unikátní díky kombinaci několika funkcí, kdy vedle nabíjení notebooků a chytrých zařízení dokáže nastartovat automobil s vybitou baterií. Díky výkonným výstražným svítilnám v červené a bílé barvě poslouží také jako baterka či SOS signalizace nouzových situací.

Nabíjet notebook na cestách lze i bez zásuvky

DOCA 15000 je vyrobená z robustních materiálů a dostupná v černé a zelené barvě. Rozměry pogumovaného těla jsou 160 × 79 × 37,5 mm a váha 0,45 kg. Zařízení se bez problémů vejde do batohu či větší kapsy.

Multifunkční 15 000mAh powerbanka dokáže skrze 2.1A USB konektor 3-5x nabít běžný smartphone. S notebookem lze na cestách provést 1-2 plná nabití. Připraven je pro napájení notebooků výstup s nastavitelným přepínačem, díky kterému lze zvolit požadované napětí dle typu notebooku (12 V,16 V,19 V-3 A).

Součástí balení je 8 konektorů pro nejčastější typy notebooků na našem trhu, přičemž další je možné dokoupit. Powerbanka nabízí dostatek energie pro všechny, kdo potřebují na cestách pracovat a mít neustálý přísun energie pro svá zařízení. Stav baterie ukazuje LED indikátor a opětovné nabití vybité powerbanky netrvá déle než 4 hodiny. Samozřejmostí jsou integrované ochrany proti přebití, přehřátí a přepětí.

Pozitivní hodnocení uživatelů dělá z produktu ve své kategorii unikát. Od uvedení na trh jej zakoupilo přes 1 000 zákazníků a dlouhodobě se jedná o vyhledávané řešení, které získalo mj. ocenění Alza TOP2 a Heureka TOP10 v kategorii powerbank,“ zmínil Jan Radil, produktový specialista společnosti ILICO.

Startování automobilu trápí řidiče nejen v zimě, DOCA 15000 pomůže s 20 starty

Ne vždy je v dosahu řidič se startovacími kabely. V takových situacích je powerbanka s podporou startování automobilů neocenitelným pomocníkem. S pomocí startovacích kabelů, které jsou součástí balení, lze DOCA 15000 připojit k autobaterii a automobil tak nastartovat. Pod stanem, na festivalu i v zimě tak lze nastartovat i s vybitou autobaterií, nebo snadno pomoci ostatním bez zdlouhavého propojování automobilů.

Podporovány jsou automobily do objemu 6000CC (6l) se zážehovým (benzínovým) motorem. Nastartovat tento model dokáže i moderní dieselové motory. Běžný automobil s objemem 2 l zvládne 12V powerbanka nastartovat hned 20x.

Překážkou pro DOCA 15000 nejsou ani extrémní podmínky. Fungovat dokáže v teplotách od –40 do +60 °C.  

Startovací kabely, redukce i konektory k notebookům jsou součástí praktického balení

V kompaktním kufříku, ve kterém je DOCA 15000 dodávána, se vedle samotného zařízení nachází kabeláž a redukce, díky kterým poskytne powerbanka energii prakticky komukoliv.

Součástí balení jsou:

  • Powerbanka DOCA 15000
  • Startovací kabely pro autobaterii
  • Sada 8 konektorů pro napájení nejčastějších typů notebooků*
  • Micro USB kabel s adaptéry pro smartphony iPhone (Lightning) a zařízení s USB-C
  • Napájecí adaptér do zásuvky
  • Napájecí adaptér do autozapalovače

DOCA 15000 není jedinou powerbankou z dílny výrobce schopnou napájet notebooky. Majitelé USB-C notebooků, kteří funkci startování automobilů nevyužijí, se mohou poohlédnout po modelech DOCA 20000 či DOCA 26800.

DOCA 15000 je dostupná ve vybraných českých i slovenských e-shopech a skrze distributora ILICO.io za akční cenu 1 699 Kč za celý set. Zákazník v ceně získá 15 000 mAh startovací powerbanku v praktickém kufříku s příslušenstvím a veškerou kabeláží.

O společnosti ILICO

ILICO je předním distributorem značek DOCA, Yukuma a COWIN na středoevropský trh. Společnost se specializuje na inovativní technologie, powerbanky a gadgety určené pro cestovatele i běžné uživatele. ILIN.cz je partnerským katalogem společnosti ILICO.

* Seznam adaptérů pro nabíjení notebooků, které jsou součástí balení:

  1. 6,0 × 1,4 mm – Samsung, Sony, Fujitsu
  2. 5,5 × 2,5 mm – Fujitsu, Acer, Toshiba, HP, Dell
  3. 5,5 × 2,1 mm – Fujitsu, Acer, Toshiba, HP, Dell
  4. 5,5 × 1,7 mm – Acer, Sony
  5. 4,8 × 1,7 mm – Asus, HP
  6. 5 × 1 mm – Samsung
  7. 7,4 × 5 mm – DELL, HP
  8. 7,9 × 5,5 mm – Lenovo, IBM

Konektor MAGSAFE 2 pro nabíjení modelů MacBook je možné dokoupit za 300 Kč.