Výrobce sportovních pohárů chce na finGOOD získat dva miliony k expanzi do USA

Jejich trofeje již tradičně oceňují úspěšné amatérské i profesionální sportovce v řadě zemí nejen Evropské unie. Firma Poháry Bauer působí na trhu již téměř patnáct let a zákazníkům nabízí různé typy trofejí jak z katalogu, tak individuálních. Mezi další plány společnosti patří expanze do zámoří. Z toho důvodu se spojila s peer to business platformou finGOOD. Od investorů chce získat celkem dva miliony korun, které jí mají pomoci k rozvoji distribučního centra ve Spojených státech amerických a k proniknutí na středoamerické trhy.

„Specializujeme se na výrobu sportovních pohárů, trofejí, ocenění i upomínkových předmětů. V posledních osmi letech jsme změnili naši strategii a zaměřili se na své vlastní výrobky. Portfolio našich zákazníků pochází prakticky ze všech zemí Evropské unie i třetích zemí jako je Norsko, Švýcarsko. Zákazníky máme také v Izraeli nebo v Saúdské Arábii,“ popisuje hlavní zaměření společnosti Poháry Bauer její jednatel Martin Sojka, a doplňuje. „Fandíme sdílené ekonomice, proto jsme se při naší snaze získat prostředky na další růst, obrátili právě na platformu finGOOD.“

Firma Poháry Bauer provozuje v České a Slovenské republice celkem osm kamenných prodejen, další jsou partnerské. Zákazníky získává též prostřednictvím e-shopu. Poháry EKONOMY, STANDARD a LUXUS jsou vyrobeny pro úspěšné sportovce všech odvětví, stejně tak medaile a trofeje, které jsou symbolem vítězství a úspěchu. Roční tržby dosáhly v roce 2017 více než čtyřiceti milionů korun a posledních několik let se pravidelně zvyšují. Od investorů by společnost ráda získala celkem dva miliony korun na dva roky s úrokovou sazbou 8 % p. a. Tato investice je zajištěna směnkou, za niž ručí majitel a jednatel firmy.

„Trofeje od společnost Poháry Bauer jsou určeny úspěšným a úspěšná je také tato již tradiční česká firma. Jsme proto velmi rádi, že se firma Bauer Poháry rozhodla při snaze o další růst obrátit na naši platformu. Investoři, kteří jsou na finGOOD napojeni, již z desítek investičních příležitostí poznali, že naše platforma funguje a na rozdíl od velkých investičních společností a fondů umožňuje investovat volné prostředky se zajímavým zhodnocením též drobnějším investorům,” vysvětluje Roman Vyorálek, jednatel společnosti finGOOD.

Právě na vzájemné podpoře investorů a českých firem je peer to business platforma finGOOD založena. Cílem je, aby si v duchu pravidel sdílené ekonomiky obě skupiny navzájem pomohli k dalšímu růstu. Naposledy se v minulých týdnech téměř stovka investorů složila na více než 2,7 milionů korun pro společnost REXGLAS s.r.o., jež se zabývá profesionálními zámečnickými a montážními pracemi se specializací na výrobky z bezpečnostního skla.

Více o finGOOD

FinGOOD je českou crowdfundingovou platformou zaměřující se především na české firmy, které hledají alternativní financování svých projektů. FinGOOD propojuje tyto společnosti se zhruba tisícovkou registrovaných uživatelů, kteří mají možnost se podílet na úvěru, který firma pro své projekty a další růst potřebuje. FinGOOD financuje české firmy od listopadu 2016 a od té doby jim zprostředkoval již téměř dvacet milionů korun. Služeb této P2B platformy využil například tradiční výrobce českých hodinek PRIM nebo již dokonce třikrát výrobce sportovního oblečení ALEA.

FinGOOD založili v srpnu roku 2014 Roman Vyorálek a Marek Galetka. Mezi investory firmy patří společnosti Arfin nebo startupová platforma Busyman.