Česko-americký startup Kideo míří do USA

Projekt Kideo orientovaný na online výuku angličtiny otevřel kancelář v USA. Ten pomocí interaktivní vzdělávací metody cílí především na děti od čtyř do dvanácti let.

Los Angeles/Praha, 11. září 2018 – Výukový startup Kideo otevřel první kancelář ve Spojených státech. Ta se nachází v coworkingovém centru v kalifornském Calabasas u Los Angeles. 

Lokalitu vybrali již v květnu tohoto roku spolumajitelé Kidea Václav Liška a Kamil Kavečka. Druhý zmiňovaný se dokonce chystá do USA přestěhovat i se svou rodinou. Pro lepší vyjednávání s potenciálními americkými spolupracovníky i zákazníky založili majitelé Kidea americkou společnost.

„Během krátké doby chceme pro zákazníky Kidea zajistit desítky nových lektorů, a to lze prostřednictvím vlastní americké firmy mnohem snáze. Od otevření kanceláře si v první řadě slibujeme posílení kvality našich služeb,“ vysvětluje Kamil Kavečka. 

„Další roli hrál i fakt, že Američané raději řeší pracovní záležitosti telefonicky než emailem. Navíc budujeme tým, komunitu, se kterou je zapotřebí být v co nejtěsnějším kontaktu,“ doplňuje Václav Liška. 

Pomoc od české ambasády, CzechInvest i Davida Pavlíka

S rychlou orientací v USA a navazováním důležitých kontaktů pomohli majitelům Kidea zástupci českého konzulátu v Los Angeles a CzechInvestu v San Francisku. Velkou podporu měli u Davida Pavlíka, který se po letech strávených v amerických top technologických firmách nedávno vrátil do Česka a nastoupil do Kiwi.com

“Jsem nesmírně rád, když můžu pomoci českým firmám dostat se na americký trh. Firmy, které mají připravený koncept, promyšlenu strategii, mají obrovský náskok oproti těm, které se do USA přijedou pouze seznámit. Těší mě, že jsem takovou v Kideu poznal, a měl jsem možnost pozorovat, jak se úspěšně na americkém trhu etabluje,” uvádí David Pavlík.

„Jedním z našich nejdůležitějších úkolů je pomáhat českým podnikatelům orientovat se na složitém a vysoce konkurenčním trhu v USA. Každý, kdo se rozhodne vstoupit na americký trh, si zaslouží maximální podporu. Jsme rádi, že lidé kolem Kidea se k tomuto kroku odhodlali. V kontaktu budeme i nadále,“ říká český vícekonzul v Los Angeles Marino Radačič.

Na pomoc přispěchal i bývalý poradce Stevea Jobse

Existence americké kanceláře pomůže Kideu navázat co nejlepší spolupráci s dalšími místními lektory, kteří budou přes videochat vyučovat české děti angličtinu. Dalším plánem je přímo v USA intenzivně pracovat na vzdělávání lektorů a dalším vývoji vlastních výukových materiálů pod vedením Michaela Cartera, světové autority v oblasti vzdělávacích technologií a bývalého poradce Stevea Jobse.

„S Michaelem Carterem jsme při naši poslední návštěvě San Franciska konzultovali naše kroky, které povedou k dalšímu zlepšování služeb Kidea. České děti se tak budou učit anglicky díky těm nejmodernějším a nejúčinnějším metodám,“ dodává Václav Liška.

O společnosti Kideo:

Společnost Kideo má centrálu ve Zlíně. Působí ve všech regionech a nabízí online výuku angličtiny s aprobovanými americkými učiteli. Služba je určena primárně pro děti od čtyř do dvanácti let. Firmu řídí česko-americký tým ve složení Václav Liška, Kamil Kavečka, Pavel Vanča a Sarah Lopez. Více informací na www.kideo.cz