Zyxel nabízí základní správu sítí přes cloud za 0 Kč ročně

Řešení Nebula bez licenčních poplatků usnadňuje malým organizacím přechod na cloudovou správu sítí

Praha, 19. 9. 2018

Společnost Zyxel Communications dnes představila bezplatnou licenci pro svou podnikovou platformu Nebula. Tato novinka výrazně usnadňuje přechod malých organizací na správu sítí pomocí cloudu.

Neustále rostoucí portfolio produktů Nebula, které v současnosti zahrnuje 16 zařízení, je vhodné pro organizace všech typů.

Nebula na trh vstoupila v roce 2016 a představuje řešení pro komplexní správu sítí přes cloud, které umožňuje z jednoho panelu centrálně a na dálku bez jakéhokoliv nastavování řídit kabelová, bezdrátová a bezpečnostní zařízení. Do stále širšího portfolia kompatibilních zařízení dnes patří 16 produktů: osm přístupových bodů, pět přepínačů a tři bezpečnostní brány.

Začátek správy sítí přes cloud, konec licenčních poplatků

„Po uvedení Nebuly na trh jsme zaznamenali, že mnohé z malých organizací nejsou ochotny začít svou síťovou infrastrukturu řídit přes cloud,“ uvádí martin Bratičák, Head of Channel CEE. „Vedle investic do nového hardwaru jim starosti dělá také to, že budou muset každý rok platit vysoké poplatky za řízení tohoto hardwaru. Díky kombinaci bezplatné licence a cenově dostupného kompatibilního hardwaru jsou však tyto obavy věcí minulosti,“ dodává Martin Bratičák. Ačkoliv je bezplatná, licence nabízí bohatou paletu řídicích a analytických nástrojů určených k použití v centru Nebula Control Center (NCC) přístupném v prohlížeči. Licence dále nabízí přístup k podrobným informacím o provozu a poruchách a možnost nastavení správy pro celou síť.

Správcům, a to zejména v organizacích poskytovatelů řízených služeb, kteří potřebují větší kontrolu a lepší přehled, je určena licence Professional Pack. Ta umožňuje kontrolovat topologii sítě, sledovat a sdílet více dat z reportů a záznamů změn a přímo přes řídicí centrum NCC kontaktovat pracovníky technické podpory Zyxel. V nadcházejících měsících bude licence rozšířena o celou řadu nových pokročilých funkcí včetně klonování konfigurace a topologie VPN.

Optimalizované rozhraní pro jednodušší práci

Řídicí centrum NCC má nový vhled. Návštěvníky uvítá vstupní stránka s poli pro zadání přihlašovacích údajů, dvoufaktorovým ověřením pro lepší bezpečnost a tutoriálem pro nové uživatele. Po přihlášení se zobrazí přehlednější a snadněji použitelné rozhraní. Novým procesem nastavení uživatele provede průvodce, díky němuž je přidání zařízení, nastavení přístupu k WiFi pro hosty a zahájení správy sítě otázkou několika málo minut. Všechny přístupové body a bezdrátové klienty přehledně zobrazuje nový ovládací panel.

Představujeme balíček Security Pack

Upgrady řešení Nebula nekončí u nastavení a správy. Nový balíček Security Pack poskytuje třívrstvou ochranu sítí. Roční licence je poskytována bezplatně ke každé nové bezpečnostní bráně Nebula a stávajícím uživatelům služby IDP (detekce a prevence průniků) jsou navíc k dispozici bezplatné upgrady. První obrannou linii tvoří služba IDP, která proaktivně identifikuje a odráží útoky narušitelů a také prioritizuje, omezuje a blokuje aplikace s cílem zlepšit produktivitu a zabránit zneužívání pásma. Druhou linií je filtrování obsahu, které například filtruje domény URL a HTTPS, aby zabránilo přístupu na škodlivé a nevhodné stránky. A třetí linií je antivir sloužící jako hradba proti malwaru.

Upgrady řešení Nebula následují poté, co portfolio kompatibilních produktů bylo v lednu letošního roku rozšířeno o bezpečnostní bránu NSG200 a o přístupový bod NWA1302-AC.

O společnosti Zyxel Communications

Společnost Zyxel Communications připojuje lidi k internetu už téměř 30 let, vždy s důrazem na inovace a zákazníka. Díky schopnosti adaptovat a inovovat síťové technologie patříme mezi leadery v oblasti konektivity pro telekomunikační společnosti, poskytovatele služeb, organizace i domácí uživatele.

Vytváříme sítě budoucnosti, čímž pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.

3 500 partnerů v ČR a SR

100 milionů zařízení propojujících svět

700 tisíc organizací, které fungují chytřeji díky produktům Zyxel

Působnost na 150 trzích celého světa

Zyxel, Your Networking Ally.