Panasonic Toughbook představil nový stylový tablet

Tablet Panasonic TOUGHBOOK FZ-L1 je nový stylový odolný 7” tablet se systémem Android, který je ideální pro mobilní pracovníky přicházející do kontaktu s klienty

Společnost Panasonic dnes oznámila uvedení svého nejnovějšího odolného tabletu Android určeného pro mobilní pracovníky, kteří přicházejí do kontaktu se zákazníky a potřebují všestranné a nákladově efektivní zařízení. Tablet Panasonic TOUGHBOOK FZ-L1 se 7palcovým displejem a volitelnou čtečkou čárových kódů je vhodný pro celou řadu použití v oborech maloobchodu a pohostinství, výroby, přepravy a logistiky.

V sektoru maloobchodu a pohostinství se tablet Panasonic TOUGHBOOK FZ-L1 ideálně hodí pro přijímání objednávek v reálném čase, kontrolu zásob a lokalizaci zboží. V oblasti logistiky lze zařízení používat na směrování úkolů, navigaci, správu inventáře a potvrzení doručení. Ve skladech je pak skvělý na úkoly jako potvrzení vyzvednutí, správu provozu a identifikaci zboží.

Tablet Panasonic TOUGHBOOK FZ-L1 je dostupný ve variantě s Wi-Fi pro pracovníky v interiéru nebo s volitelnými hlasovými a datovými funkcemi pro pracovníky v terénu. Disponuje integrovanou čtečkou čárových kódů a je tenký a lehký – váží zhruba 480 g, ale zároveň je dostatečně odolný na to, aby splnil potřeby podnikání. Výkonné, avšak energeticky úsporné zařízení je postaveno na mobilní platformě Qualcomm® Snapdragon™ a tím je zajištěna dlouhodobá podpora systému Android. Bohatý ekosystém nástrojů správy a periferních zařízení je k dispozici již při uvedení na trh. Zařízení tak lze upravit na míru potřebám mobilních pracovníků a technologických správců.

„Tento nejnovější tablet Panasonic TOUGHBOOK je dalším důležitým přírůstkem do našeho rostoucího portfolia odolných zařízení se systémem Android,“ řekl Jan Kaempfer, generální ředitel pro marketing divize Panasonic Computer Product Solutions. „Mobilní pracovníci si zamilují jeho design a snadné používání a správci IT ocení snadné ovládání, funkčnost a atraktivní celkové náklady na vlastnictví.“

Osm variant modelu

Tablet Panasonic TOUGHBOOK FZ-L1 bude dostupný v osmi variantách modelu: S integrovanou podnikovou čtečkou čárových kódů na skenování 1D, 2D nebo QR kódů nebo bez ní, s možností volby pouze Wi-Fi nebo Wi-Fi a 4G a data, a/nebo Google Mobile Services.

Výkonný, avšak úsporný

Toto vysoce výkonné zařízení je zkonstruováno pro potřeby moderních mobilních pracovníků. Používá operační systém Android 8.1 OreoTM a podporuje budoucí aktualizaci na Android 9. Čtyřjádrový CPU Qualcomm Snapdragon 1,1 GHz je zárukou výkonnosti a energetické úspornosti. Dále nabízí 16 GB paměti Flash a 2 GB operační paměti RAM. Baterie zařízení vydrží celou směnu a jednotlivé baterie je možné měnit za chodu. Uživatel tak nemusí přerušovat práci a má možnost využít i rozšířené baterie.

Dostatečně odolný

Tablet Panasonic FZ-L1 se snadno používá a má v sobě vše z dědictví značky TOUGHBOOK. Byl navržen podle armádní normy 810G, je odolný vůči prachu a vodě podle standardu IP67 a odolá pádům z výšky až 1,5 m. Funguje v teplotním rozsahu -10 až +50 °C.

Snadné prohlížení

Tablet Panasonic TOUGHBOOK FZ-L1 má také snadno viditelný 7” displej a umožňuje zadávání 10 prsty. Jeho displej je pokryt ochranným filmem, funguje v dešti a lze jej používat v rukavicích nebo volitelně s pasivním stylusem. Má zadní fotoaparát s rozlišením 8 megapixelů pro snadné pořizování snímků dokumentů.

Široký rozsah příslušenství

Jak se u víceúčelového zařízení očekává, dodává se tablet Panasonic TOUGHBOOK FZ-L1 již od svého uvedení se širokým ekosystémem dostupného příslušenství, aby vyhovoval potřebám různých mobilních pracovníků. Mezi příslušenství patří stojan, pouzdro na opasek, sada baterií, pasivní stylus, ochranné filmy displeje a jednoduché a vícenásobné nabíječky.

Správa a zabezpečení

Pro snazší správu a zabezpečení je zařízení v souladu s Panasonic COMPASS 2.0 (Kompletní služby a zabezpečení pro Android). Panasonic COMPASS nabízí vše, co podniky potřebují, aby svá odolná zařízení se systémem Android mohly bezpečně nasazovat do provozu a spravovat. Slouží k využívání flexibility operačního systému Android a zároveň dodává jistotu, že zařízení Panasonic budou připravena pro firemní aplikace, řízení a zabezpečení.

Zařízení Panasonic lze také dodat s Google Mobile Services (GMS), souborem aplikací Google a API, které pomáhají podpořit funkčnost napříč zařízeními. Tyto aplikace spolu bez problémů fungují a zajišťují, že je zařízení ihned od začátku používání pro uživatele snadno ovladatelné.

Cena a dostupnost

Doporučená maloobchodní cena tabletu Panasonic TOUGHBOOK FZ-L1 s funkcí Wi-Fi bude od 1 166 eur bez DPH, a doporučená maloobchodní cena verze se 4G a daty bude od 1 257 eur bez DPH. Obě zařízení budou dostupná po celé Evropě na podzim a budou vybavena standardní 3letou zárukou.

Fotografie ke stažení zde: https://proctors.sharefile.com/share/view/sdd7d8216e704609b

Více informací naleznete zde: https://business.panasonic.cz/reseni-z-oblasti-pocitacovych-produktu/

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Naším cílem je, aby spolu technologie neviditelně spolupracovaly a společnosti se tak mohly soustředit pouze na úspěch. Věříme, že by technologie měly především fungovat bez potíží. Podniky uspějí, pokud se budou moc zaměřit pouze na své zákazníky a všechny technologie jim budou nápomocny jako jeden celek. Proto jsme odhodláni vyvíjet produkty a řešení, které jsou tak samozřejmou součástí způsobu práce našich zákazníků, že jsou téměř neviditelné. Je to jako koňská síla v pozadí, která pohání obchodní úspěch.

Společnost PSCEU se zabývá šesti kategoriemi produktů:

  • Broadcast & ProAV vám umožňuje vyprávět příběh prostřednictvím vysoce kvalitních produktů a řešení, které zajišťují hladký provoz a vynikající poměr ceny a výkonu v rámci celé řady dálkově ovládaných kamer, přepínačů, studiových kamer a ENG P2HD. Řada filmových kamer modelů VariCam a EVA1 zvládá nahrávání ve 4K a HDR (High Dynamic Range). Díky tomu jsou ideálním řešením pro kino, televizi, dokumenty a živou produkci.

 

  • Communication Solutions nabízí nejlepší telefonní systémy, terminálová zařízení SIP a profesionální „síťové“ skenery, díky kterým se můžete soustředit na komunikaci, nikoli na připojení.

 

  • Computer Product Solutions poskytuje mobilním pracovníkům možnost pracovat kdekoli s řadou odolných notebooků Toughbook, podnikových tabletů Toughpad a elektronických systémů pro prodejní místa (EPOS). Společnost Panasonic byla v roce 2017 evropským lídrem a dosáhla tržního podílu 57 % v prodeji odolných notebooků a 56 % v prodeji odolných podnikových tabletů (VDC Research, březen 2018).

 

  • Industrial Medical Vision vyrábí aplikace pro různé segmenty včetně medicíny, biologických věd, ProAV nebo průmyslu. Produktové portfolio zahrnuje kompletní kamerové systémy a OEM kamerové systémy a vy tak můžete vidět to, co je lidskému oku téměř neviditelné.

 

  • Security Solutions staví na tradici poskytování záznamů CCTV v průkazné kvalitě. Zajišťuje nejvyšší kvalitu obrazu za všech podmínek díky využití vysoce spolehlivých kamer s pokročilou technologií a systémům pořizování obrazového záznamu. Můžete se tak cítit v bezpečí.

 

  • Visual System Solutions nabízí nejširší řadu profesionálních displejů a projektorů a umožňuje profesionálům v oblasti audia a videa svobodně tvořit. S tržním podílem 39 % je lídrem na evropském trhu projektorů s vysokým jasem (Futuresource > 5 klm FR17, 3. čtvrtletí, mimo 4K a digitálního kina).

 

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, technologií pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost slaví 100 let od svého založení, nyní provozuje 591 dceřiných společností a 88 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 61,4 miliardy EUR za rok končící 31. března 2018. Se snahou vytvářet nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, chce společnost vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Další informace o společnosti Panasonic najdete na adrese: http://www.panasonic.com/global