HYPOsplátka už od 1,94 % ročně a prodloužení akce pro děti a mladé

Praha, 1. října 2018 – Raiffeisen stavební spořitelna (RSTS) připravila pro své klienty několik novinek jak v oblasti úvěrů, tak spoření. Hypoteční úvěr s tříletou fixací bude od října nabízet s úrokovou sazbou od 1,94 % ročně. Akci na dětské smlouvy s výnosem až 4 % ročně prodlužuje do konce roku. Účel nezajištěného úvěru bude možné dokládat pouze fotodokumentací.

Česká národní banka (ČNB) minulý týden opět zvýšila úrokové sazby a tento měsíc navíc vstoupila v platnost nová doporučení ČNB pro poskytování hypotečních úvěrů (ukazatele DTI a DSTI). Předpokládáme, že v návaznosti na tato doporučení nebudeme moci poskytnout financování přibližně 15 % nových žadatelů. V reakci na zvýšení úrokových sazeb i u nás dochází k mírným úpravám. Nově také zavádíme tříletou fixaci. Před touto změnou jsme všechny naše překlenovací úvěry poskytovali s pětiletou fixací,“ říká Jan Jeníček, předseda představenstva Raiffeisen stavební spořitelny.

Úrokové sazby a fixace

Klienti mají možnost zvolit si délku fixace překlenovacích úvěrů na tři nebo pět let. U tříleté fixace úvěru se zajištěním nemovitosti HYPOsplátka nyní RSTS nabízí úrokovou sazbu už od 1,94 % ročně. Tříletá fixace úvěru do 1 milionu korun bez zajištění REKOpůjčka začíná na 4,04 % ročně.

Produkt Tříletá fixace Pětiletá fixace Úvěr ze stavebního spoření
HYPOsplátka od 1,94 % p.a. od 2,14 % p.a. 2,99 % p.a.*
REKOpůjčka od 4,04 % p.a. od 4,24 % p.a. 3,10 % p.a.*

*pevná sazba

Fotodokumentace pro doložení účelu

Účel úvěru mohou klienti od října kromě faktur dokládat také fotodokumentací. Toto se týká nezajištěného úvěru REKOpůjčka poskytnutého na modernizaci bydlení.

Prodloužení akce pro děti a mladé

Až do konce tohoto roku navíc dál pokračuje akce pro děti a mladé do 25 let včetně. Každou nově uzavřenou „dětskou“ smlouvu bude RSTS zhodnocovat úrokovou sazbou 1,5 % ročně. Tuto sazbu garantuje minimálně po celou dobu vázací lhůty smlouvy, to je šest let. Spolu s úroky a plnou státní podporou tak mohou klienti dosáhnout na celkový výnos 4 % ročně.

O Raiffeisen stavební spořitelně

Raiffeisen stavební spořitelna poskytuje v České republice stavební spoření a výhodné úvěry na rekonstrukce, modernizace i pořízení bydlení. Na český trh vstoupila v roce 1993 jako první stavební spořitelna, ještě pod jménem AR stavební spořitelna a.s. Je součástí Raiffeisen, největší soukromé finanční skupiny působící na rakouském trhu, jejíž tradice sahá až do roku 1862.

Provozuje širokou síť poradenských míst na území celé České republiky a je spolehlivým partnerem pro řešení nejen bytových potřeb. Její finanční poradci klientům poskytují komplexní finanční poradenství v otázkách bydlení, zajištění života, majetku, rodiny i zabezpečení na stáří.