VMware představuje novinky v oblasti virtualizace osobních desktopů v nových verzích produktů Workstation 15 and Fusion 11

 

  • Nové VMware Workstation REST API umožňuje vývojářům integraci s nástroji jiných dodavatelů a automatizaci úloh při vývoji, návrhu a testování
  • Mezi inovace platformy VMware Fusion patří nové ovládací prvky pro vývojáře a vylepšení uživatelského prostředí

 

Praha / PALO ALTO, Kalifornie – 8. října 2018 – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), přední inovátor v oblasti podnikového softwaru, na konci září představila nejnovější verze svých řešení VMware Workstation a VMware Fusion. Mezi novinky patří vylepšená REST API, pomocí níž vývojáři mohou Workstation 15 Pro a Fusion 11 Pro integrovat s moderními vývojářskými nástroji a automatizovat různé úlohy při vývoji, designu a testování. Obě virtualizační platformy navíc přináší vylepšené uživatelské rozhraní, rozšířenou podporu operačních systémů a hardwaru a vylepšený vzdálený pohled na VMware vSphere.

„Již 20 let poskytujeme špičková virtualizační řešení a naše platformy Workstation a Fusion užívá přes 500 000 zákazníků. Svá řešení neustále vyvíjíme a zdokonalujeme a přidáváme nové schopnosti, které zpříjemní a usnadní práci naší široké uživatelské základně,“ říká Krish Prasad, viceprezident a generální ředitel divize cloudových platforem společnosti VMware. „Mezi poslední novinky v produktech Workstation 15 a Fusion 11 patří rozhraní REST API pro automatizaci některých činností, která umožňují lépe poskytovat, chránit a spravovat desktopy s operačními systémy Windows, Linux a MacOS stejně jako lokální a cloudové aplikace.“

Workstation 15 Pro a Workstation 15 Player

V tomto vydání VMware zavádí rozhraní REST API, pomocí něhož mohou vývojáři vzdáleně a programaticky spravovat virtuální stroje (VM) běžící na VMware Workstation Pro a integrovat s dalšími automatizačními nástroji pro účely průběžného vývoje a testování. Vedle integrace s řešeními jiných dodavatelů umožňují nová REST API vývojovým a testovacím týmům vytvářet vlastní interní pracovní postupy pro zpracování požadavků na poskytování desktopů a automatizovat nasazování Workstation VM. Nástroj API Explorer poskytuje kompletní dokumentaci prostřednictvím prohlížeče a API je k dispozici rovněž na stránkách code.vmware.com, kde se mohou vývojáři naučit, jak jej nejlépe používat pro své aplikace.

Vedle aktualizované podpory operačních systémů – včetně Ubuntu 18.04.1, Windows October 2018 Update a dalších – přináší VMware Workstation 15 Pro a VMware Workstation 15 Player několik vylepšení uživatelského rozhraní. Nové vydání například nabízí lepší zobrazení na displejích 4K a HiDPI. Řada Workstation také vypadá lépe než kdy dříve díky více než 500 nových ikon pro funkce a modernizovaným produktovým ikonám. Produkty VMware Workstation 15 nyní navíc podporují nový virtuální grafický engine DirectX 10.1 s podporou vyhlazování hran a shaderů.

Poslední z inovací ve VMware Workstation 15 Pro je vylepšené vzdálené zobrazení vSphere, které správcům IT poskytuje přesnější a podrobnější popis topologie hostitele. Při připojení ke vzdáleným prostředím vSphere nyní Workstation vidí vedle přehledu všech virtuálních strojů také veškeré klastry a datová centra.

Fusion 11 Pro a Fusion 11

Do loňského vydání platformy Fusion 10 Pro společnost VMware začlenila rozhraní REST API umožňující integrovat VMware Fusion Pro s moderními vývojářskými nástroji jako Docker, Vagrant, Kubernetes a dalšími. Letos VMware obohacuje Fusion Pro API o další vývojářské funkce. Pomocí nových ovládacích prvků pro sítě mohou vývojáři jednoduše programaticky přidělovat a měnit virtuální sítě, nastavovat svázání MAC a IP adres a specifikovat pravidla pro přesměrování portů v NAT.

VMware Fusion 11 nabízí nové aplikační menu, která uživateli umožňuje rychle zobrazit přehled virtuálních strojů, měnit režimy zobrazení, získat přístup k nastavení a obrazům nebo spouštět aplikace Windows jedním kliknutím. Aplikační menu může běžet i samostatně bez Fusion a umožňuje uživatelům rychle spouštět a ovládat virtuální stroje.

Řešení VMware Fusion nabízí rozšířenou podporu hardwaru a operačních systémů, mimo jiné nového 18jádrového iMac Pro a macOS 10.14 Mojave. Nová verze také přináší několik vylepšení uživatelského rozhraní, včetně přizpůsobitelného dotykového panelu pro uživatele notebooků MacBook, inovované ikony podporu grafických knihoven DirectX 10.1.

VMware Fusion 11 Pro také obsahuje vylepšené vzdálené zobrazení vSphere, které uživatelům poskytuje úplnější popis topologie prostředí, včetně uspořádání serverů, klastrů a datových center.

Dostupnost a ceny

VMware Workstation 15 Pro a VMware Workstation 15 Player jsou k dispozici na stránkách VMware.com za cenu 249,99 $, respektive 149,99 $. Licence pro upgrade na verzi VMware Workstation 15 Pro a VMware Workstation 15 Player jsou k dispozici za cenu 149,99 $, respektive 79,99 $.

VMware Fusion 11 Pro a VMware Fusion 11 jsou k dispozici k zakoupení za cenu 159,99 $, respektive 79,99 $. Licence pro upgrade na verzi VMware Fusion 11 Pro a VMware Fusion 11 jsou k dispozici za cenu 119,99 $, respektive 49,99 $.

Další zdroje (v angličtině) 

O společnosti VMware
Software společnosti VMware je základem komplexní digitální infrastruktury na celém světě. Její výpočetní, cloudová, mobilní, síťová a bezpečnostní řešení ve spolupráci s ekosystémem 75 000 partnerů pomáhají budovat dynamická a efektivní digitální prostředí více než 500 000 zákazníků z celého světa. Společnost VMware sídlí v Palo Alto v Kalifornii a letos slaví dvacet let od uvedení přelomové technologie, z níž mají prospěch podniky i společnost. Další informace naleznete na stránkách https://www.vmware.com/company.html