Marketing Festival spustil první opravdu personalizovanou videokampaň

Marketing Festival, jedna z nejprestižnějších oborových akcí v Evropě, jako první využil novou platformu pro tvorbu personalizovaných videí – Motionlab. Každý z tisíců návštěvníků minulých ročníků tak dostane svou unikátní personalizovanou videopozvánku. V ní zve zakladatel konference Jindřich Fáborský na další ročník, který se uskuteční 20. – 22. března 2019 v Praze a setká se na něm přes 2000 odborníků převážně na digitální marketing.

Ve své mailové schránce dnes našlo tisíce účastníků minulých Marketing festivalů pozvánku na příští ročník. Vložené video je unikátní pro každého návštěvníka a působí tak, jako by ji zakladatel konference Jindřich Fáborský nahrál jen a pouze pro něj. Ve skutečnosti však Marketing Festival jako první využil novou platformu pro tvorbu personalizovaných videí – Motionlab.

Marketing Festival je postavený na kvalitě. Naši účastníci od nás očekávají jen to nejlepší, co se týče programu, služeb, parties ale i samotné komunikace akce. Dnešní videopozvánky snad tato očekávání ještě mnohokrát předčí,” říká Jindřich Fáborský, zakladatel Marketing Festivalu, a dodává: “Kvůli Marketing Festivalu mám projeté snad všechny velké světové konference a nic podobného jsem neviděl, jsme prostě první. Taková úroveň personalizace video-obsahu nebyla až do teď technicky možná.

Zatímco oslovení v mailu nebo doporučení produktu na webu je v marketingu běžnou praktikou, videu se personalizace dodnes vyhýbala. Technickým řešením, díky kterému je možné personalizovaný video-obsah škálovat je Motionlab, nová aplikace vyvíjená studiem Motionhouse, které se zaměřuje hlavně na videoprodukci, motion design a animace. Oficiálně byl Motionlab představe v létě na konferenci DOTS, Marketing Festival však je první reálnou kampaní. A rozhodně ne poslední, i díky spolupráci s Microsoftem už nyní s Motionlab připravuje své kampaně několik předních hráčů v oblasti financí, e-commerce a retailu.

Ve videu pracujeme s dynamickými scénami, voiceoverem, texty a obrázky. Každé video se mění podle toho, na kterých ročnících Marketing Festivalu tento účastník byl. Personalizovat dokáže Motionlab mnoho dalších atributů, například v demu jsou proměnnými jméno, mapa bydliště nebo zakoupený výrobek. ”Kdyby naše produkce takové množství personalizovaných videí připravovala ručně bez použití Motionlabu, zabralo by to desítky tisíc hodin,” dodává Filip Koubek, jeden ze zakladatelů studia Motionhouse a platformy Motionlab.

Na kampani se podíleli i někteří z řečníků Marketing Festivalu, například světoznámý behaviorální ekonom Dan Ariely. Mezi další řečníky patří jeden z nejlepších profesorů marketingu Mark Ritson, Christopher Wylie, který odhalil ilegální aktivity firmy Cambridge Analytika, či expert na SEO Wil Reynolds.

Marketing Festival se koná v Kongresovém centru v Praze dne 22. března. Téměř rok dopředu, v první den prodeje 15. května vstupenku zakoupilo přes 1 200 lidí. Cena vstupenek je 6 990 Kč (bez DPH). Cena zahrnuje hlavní konferenční program, simultánní překlad přednášek do češtiny a vstup na tři doprovodné večerní párty. Účastníci konference se také budou moci přihlásit na placené workshopy, které se budou věnovat taktikám a ovládnutí moderních marketingových nástrojů.

O Marketing Festivalu

Marketing Festival patří svou velikostí, obsahem a referencemi k nejprestižnějším oborovým konferencím v Evropě. Akci založil Jindřich Fáborský v roce 2013. Dosud proběhlo 5 ročníků (tři v Brně,  jeden v Ostravě a jeden v Praze) a všechny byly vždy zcela vyprodány. Za úspěchem projektu stojí zejména důkladná několikaměsíční příprava každého konferenčního příspěvku. Přednášky vedou celosvětově nejžádanější marketéři, kteří publiku předávají špičkové zahraniční know-how. Kromě vzdělávání nabízí akce bohatý doprovodný festivalový program s koncerty tuzemských i zahraničních interpretů, společenské  akce  a VIP bankety. Na akci v minulosti vystoupili například Neil Patel, Avinash Kaushik, Larry Kim, Rand Fishkin, Marty Neumeier, Cyrus Shepard či Bob Hoffman.