Firmám, které chtějí jezdit, ale nemít závazky, nově pomůže Fleet Hero

Praha, 16. října 2018 – Firmám, které potřebují pro svoje podnikání auta, ale nechtějí si je kupovat, svítá nová naděje. Inovační laboratoř AuresLab ze skupiny AURES Holdings přichází se službou Fleet Hero, jež jim umožní si na krátkou dobu auto půjčit, aniž by se o něj musely jakkoliv starat. Nová služba tak reaguje na trend, kdy firmy nechtějí auta vlastnit. Dosud si přitom mohly pro založení nebo doplnění svého vozového parku vybrat pouze z operativního leasingu nebo autopůjčovny.

V posledních letech se stává firemním trendem auto nevlastnit. Mít ho jako službu, nikoli majetek. A proto je tu Fleet Hero, kde veškerá starost se správou vozového parku přechází na nás. Poskytuje maximální flexibilitu za tu nejnižší cenu,“ řekl Stanislav Gálik, ředitel inovační laboratoře AuresLab, která službu pro Aures Holding vyvinula. Pilotní provoz služba zahájila v říjnu v Praze. Podle Gálika služba kombinuje flexibilitu autopůjčovny s cenou blízkou operativnímu leasingu.

Petra Vaněček, provozní ředitel společnosti AURES Holdings, která službu Fleet Hero provozuje, upozornil, že jde o další z řady inovací, která rozšiřuje záběr podnikatelských aktivit skupiny. „Letošní rok jsme věnovali komplexnímu řešení mobility zákazníků. Služba Fleet Hero je dalším kamínkem v této mozaice. Zájem firem o tuto službu ještě před jejím oficiálním spuštěním je potvrzením faktu, že jdeme správnou cestu,“ zdůraznil Petr Vaněček.

Fleet Hero zákazníkům nabízí výběr ze tří kategorií vozů: Economy, Standard a Premium. V kategorii Economy jde například o vozy Hyundai i30 nebo Opel Mokka, Standard je momentálně zastoupen třeba automobily VW Golf nebo Kia Sorento nebo a Premium modely Škoda Octavia RS nebo VW Passat. „Může se tedy stát, že v průběhu pronájmu bude zákazník jezdit s několika různými vozy. V případě výměny bude o změně vždy včas informován, přičemž půjde o auto stejné kategorie,“ uvedl Josef Gažúr, ředitel Fleet Hero. Služba garantuje vůz z dané kategorie s přistavením do 24 hodin od objednání. Zákazník si může automobil pronajmout na přesně daný počet dní či na neurčito se čtrnáctidenní výpovědní lhůtou. Minimální doba pronájmu je v obou případech 14 dní.

Díky spolupráci se značkou Mototechna při zdrojování vozů dokáže Fleet Hero pružně reagovat na požadavky zákazníků. „Pokud například bude potřeba více automobilů nebo dojde k poruše, rychle jsme schopni přistavit další nebo náhradní auto. Zajištění maximální mobility zákazníků je pro nás klíčové,“ dodal Gažúr. Všechny nabízené vozy jsou pak v tovární záruce, do dvou let stáří a s nájezdem od 3 000 do 50 000 km. Zákazník si také může zvolit typ převodovky a palivo.

Služba Fleet Hero je primárně určena středním a velkým firmám. Cena pronájmu pak začíná na částce 8 999 Kč za měsíc. Již v pilotní fázi o službu projevilo zájem řada společností, například Alza.cz nebo Logimap. „Líbí se nám široká nabídka vozů, které jsou v perfektním stavu a přistaveny do sídla společnosti do 24hodin od objednání. Naše společnost se nechce vázat na 2 roky a vozy z klasické autopůjčovny jsou drahé, proto jsme se rozhodli pro Fleet Hero,“ řekl Tomáš Crhonek, jednatel společnosti Logimap.

Služba Fleet hero začne fungovat naplno od 1. ledna 2019. V nabídce bude mít 1000 vozů většiny značek běžných na tuzemském trhu.

O AuresLab:

Inovační laboratoř AuresLab zastřešuje inovační projekty sítě autocenter AAA AUTO v rámci skupiny AURES Holdings. Již představila několik úspěšných projektů jako je značka investičních vozů Mototechna Classic, službu dlouhodobého pronájmu aut Mototechna Drive nebo aplikaci pro řízení skladových zásob vozů pomocí umělé inteligence Stock Allocation. Výkonným ředitelem AuresLab je Stanislav Gálik, který dříve působil také na pozici poradce pro inovace v rámci České spořitelny, je v oboru start-up projektů a inovací již zkušeným manažerem, v minulosti založil a posléze úspěšně prodal módní značku Galard a spoluzaložil inovační centrum Unifer.