KKCG Real Estate expanduje na polský trh nemovitostí

Praha 16. 10. 2018 – Pět průmyslových budov v jihozápadní části Polska koupila společnost KKCG Real Estate. Zaplatí za ně 41 milionů euro, tedy více než jednu miliardu korun. Jedná se o zásadní rozšíření aktivit KKCG Real Estate, které byly doposud zaměřeny na domácí residenční trh.

„Cílem této prvotní akvizice je vytvořit v Polsku silné a stabilní portfolio nemovitostí, které slouží zejména průmyslu,“ uvedl generální ředitel KKCG Real Estate Petr Pujman. Dále dodal, že v plánu jsou další investice na stejném území. Celkem chceme mít kolem deseti objektů zhruba za tři miliardy korun, “ dodal Pujman.

„Stejně jako v jiných oborech – v loteriích, v těžkém průmyslu či v informačních technologiích – i v případě nemovitostí expandujeme do zahraničí. Právě mezinárodní rozvoj skupiny KKCG je to, co je pro nás v posledních letech klíčové,“ komentoval strategii skupiny KKCG její investiční ředitel Pavel Šaroch.

Podle Petra Pujmana je investice v Polsku velmi atraktivní především proto, že se podařilo koupit nové budovy se zhruba desetiletými nájemními smlouvami a s garancemi mateřských společností. Jedná se o renomované nájemníky, jakými jsou především firmy aktivní v automobilovém průmyslu jako například japonská společnost Sanden Manufakturing Poland, norská Kongsberg Automotive, německá STS Acoustics Poland nebo rakouská společnost Benteler Automotive Poland. Správou nových nemovitostí se bude zabývat nově vytvořená akciová společnost IPM (Industrial Portfolio Management).

Správou nových nemovitostí se bude zabývat nově vytvořená akciová společnost IPM (Industrial Portfolio Management).

Průmyslový segment skýtá v realitách zajímavý výnos a tento krok mimo jiné vede k diversifikaci podnikání společnosti KKCG Real Estate. Ta doposud podnikala především v oblasti residenčního developmentu v Praze.  Polský trh průmyslových nemovitostí je velmi perspektivní a to díky dynamickému rozvoji dopravní infrastruktury, do které náš severní soused investuje významné prostředky z evropských fondů. Dalším plusem je velikost trhu a v neposlední řadě i příznivé ceny v porovnání s okolními státy.

KKCG Real Estate je členem investiční skupiny KKCG. Hlavním předmětem její činnosti je rezidenční a komerční development a facility management. V Praze vloni dokončila úspěšný projekt padesáti nízkoenergetických domů top´rezidence v Šáreckém údolí, za který získala mimo jiné druhé místo v soutěži Stavba roku.  V současné době buduje další residenční projekt top´rezidence Pomezí.

Skupina KKCG

v současnosti spravuje významné společnosti, jejichž celková účetní hodnota přesahuje 5,2 miliardy EUR. Skupina KKCG a jí vlastněné společnosti zaměstnávají více než 3.500 zaměstnanců a vyvíjejí podnikatelské aktivity v devatenácti zemích světa. Skupina KKCG drží podíly například v těchto firmách: skupina MND, SAZKA Group, AUTOCONT, US Methanol, CK FISCHER, Conectart, DataSpring, Safe DX, Springtide Ventures, VÍTKOVICE, a další.