Akce #mobileDrink slaví pět let příchodem sítě páté generace

18. října 2018 – Už pět let se fanoušci sociálních sítí Vodafonu a čtenáři serveru mobilenet.cz pravidelně potkávají na neformální akci #mobileDrink. Poprvé se tak stalo 31. října 2013 v Praze, nejnovější #mobileDrink nese pořadové číslo 12. Proběhne dnes v Olomouci a páté výročí oslaví symbolicky večerem na téma síť páté generace, kterou Vodafone už brzy nabídne svým zákazníkům. Technologie 5G přinese vyšší přenosovou rychlost dat i výrazně kratší dobu odezvy, což umožní další rozvoj například v oblasti robotiky nebo autonomních aut.

Program #mobileDrinků pravidelně přináší technologickým nadšencům možnost detailně si prohlédnout nejnovější chytré telefony a tablety, představuje novinky Vodafonu a pokaždé je připraveno i „něco navíc“. Třeba na prvním #mobileDrinku se létalo s dronem, jindy si fanoušci mohli vyzkoušet elektromobil a jiné zajímavé technologie. Dnes se uskuteční v pořadí už dvanáctý #mobileDrink, tentokrát v Olomouci, a jeho hlavním tématem bude příchod sítě páté generace, tedy 5G.

„Jsem rád, že se na různých místech Česka vždy najde tolik technologických nadšenců, kteří se s námi sejdou a stráví večer povídáním o novinkách nejen v naší síti. Aktuální debata o síti páté generace není jen teoretická. Byl to právě Vodafone, který letos jako první operátor v České republice předvedl živou ukázku mobilní sítě 5G během Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech,“  říká Petr Dvořák, generální ředitel společnosti Vodafone Czech Republic.

Společnost očekává spuštění komerčních sítí 5G k roku 2020, nicméně už příští rok se objeví širší testovací provozy.

Od prvního setkání získával #mobileDrink další a další fanoušky, pro které organizátoři připravovali inovovaný program. Akce nezůstala jen v Praze, ale začala putovat po České republice. O tom, v jakém městě se bude další #mobileDrink konat, rozhodují svým hlasováním čtenáři serveru mobilenet.cz. Partnery setkání se stali významní výrobci mobilních telefonů, jako jsou Huawei, Samsung nebo Asus, a také výrobci elektromobilů. Účastníci v několika městech už tak měli možnost prohlédnout si a svézt se nejnovějšími modely elektromobilů Tesla, BMW i dalších značek. Do Olomouce pak nyní kromě Tesly zavítá i elektromobil Jaguar I-Pace.

Města, kde se už #mobileDrink konal:

Praha (4x), Brno, Pardubice, Olomouc (2x), Plzeň, Liberec, Ostrava, České Budějovice.

O Vodafone Czech Republic

Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice poskytuje služby více než třem milionům zákazníků. Od roku 2007 přináší Vodafone komplexní telekomunikační služby pro firemní zákazníky prostřednictvím řešení Vodafone OneNet a nyní provozuje více než milion firemních SIM karet. O rok později Vodafone představil Turbo Internet a začal rychlým mobilním internetem pokrývat venkov a menší města. V současnosti nabízí nejrychlejší a nejrozšířenější síť mobilního internetu na tuzemském trhu. Aktuálně se Vodafone soustředí na rozšiřování LTE do všech koutů České republiky. V souladu s principy udržitelného podnikání se Vodafone začátkem roku 2015 přestěhoval do nové, ekologické centrály ve Stodůlkách. Jeho Nadace Vodafone již rozdělila více než 195 milionů korun. Za 12 let od svého založení se dostala na přední místa v hodnocení firemních nadací. Patří mezi nejdůležitější podporovatele a investory do technologických sociálních inovací, které zlepšují život společnosti a znevýhodněných skupin. Více informaci na www.vodafone.cz