Cisco sjednocuje SD-WAN sítě a bezpečnost. Představuje nový Cloud Edge

Praha, 14. listopadu 2018 – Společnost Cisco představila na konferenci Cisco Partner Summit 2018 v Las Vegas klíčovou novinku v oblasti softwarově definovaných WAN sítí. Organizace nyní mohou cloud využívat mnohem rychleji a s větší jistotou. Tradiční WAN sítě procházejí dramatickými změnami, dnešní organizace provozují své aplikace v mnoha cloudech – ať už ve veřejném, privátním či využívají model SaaS. Navíc se mění i způsob práce. Zaměstnanci se připojují například z kaváren či salónků na letištích, nikoli pouze z kanceláří. Z těchto míst se připojují i ke kritickým aplikacím. Tyto trendy vyústily ve využívání hranice cloudu (Cloud Edge) – meziprostoru, kde se setkává síťování a bezpečnost. Společnost Cisco proto představuje nový Cloud Edge.

Až dodnes si IT tým, který chtěl nasadit nová SD-WAN řešení, musel vybrat – buď preferovat uživatelskou zkušenost, nebo vysokou úroveň bezpečnosti. Vývojem svého SD-WAN portfolia odpovídá Cisco na aktuální vývoj v oblasti řešení pro Cloud Edge. Nová SD-WAN pomůže IT týmům zvýšit uživatelskou zkušenost s aplikacemi a zaručit vyšší produktivitu uživatelů díky špičkové jednoduchosti a škálování. Nyní mohou organizace navíc zajistit bezpečnost, kdekoliv potřebují: na každé pobočce i v cloudu.

Cisco SD-WAN: Jednoduchá, bezpečná, škálovatelná

Nové síťové technologie Cisco SD-WAN byly postaveny tak, aby pomohly organizacím překonávat hlavní výzvy dneška, a zároveň byly připraveny na budoucí zátěže. Tyto inovace zahrnují:

  • Integraci pokročilé bezpečnosti do SD-WAN sítí. Cisco nyní integruje do SD-WAN řešení bezpečnostní mechanismy od aplikačního firewallu přes IPS řešení na ochranu před průnikem do sítě až po filtrování URL adres, přičemž lze vše snadno spravovat z jednoho místa. Cisco SD-WAN využívá expertízy bezpečnostního týmu Cisco Talos, který v současnosti nabízí nejvyšší úroveň threat intelligence na světě.
  • Zjednodušení cloudových bezpečnostních nasazení. Integrace Cisco SD-WAN s řešením Cisco Umbrella nyní zajišťuje, že připojení k nebezpečnému odkazu je zablokováno dříve, než se vůbec spustí.
  • Uživatelsky přívětivé aplikace. Cisco spojilo své síly se společností Microsoft, aby uživatelům zlepšily práci v sadě produktů Office 365. Jako jediný výrobce monitoruje Cisco pomocí SD-WAN řešení všechny dostupné cesty do cloudu Microsoft Office 365 v reálném čase. Využíváním URL adres Microsoft Office dokáže Cisco určit nejkratší cestu do cloudu, což se projevuje ve zvýšení výkonu až o 40 %.
  • Otevřenost a programovatelnost. Díky jednoduchému a otevřenému rozhraní API nabízí Cisco SD-WAN poskytovatelům služeb a partnerům možnost vytvoření zcela nových služeb. Vývojáři a síťoví inženýři mohou navíc snadněji podpořit nové inovace, v rámci komunity Cisco DevNet jsou nyní k dispozici nové výukové materiály a sandboxy zaměřené právě na SD-WAN.
  • Novou SD-WAN infrastrukturu. Díky nejširšímu SD-WAN portfoliu, které využívá technologií Viptela a Meraki, může Cisco nabídnout svým zákazníkům více možností také prostřednictvím dvou nových zástupců v řadě ISR směrovačů určených pro malé a velké pobočkové kanceláře.
  • Služby pro rychlý start. Cisco zároveň pomáhá svým zákazníkům zrychlit nasazení v SD-WAN sítích a snížit rizika plynoucí z nových SD-WAN Quick Start služeb. Za pevnou cenu získají zákazníci přístup do vzdálených implementací a ke znalostem, které jim pomohou přeměnit možnosti ve skutečné projekty.
  • Snadné pořízení i správu: Cisco zjednodušuje využívání a správu nových řešení. Síť i bezpečnost si nyní mohou organizace pořídit skrze jeden licenční model a spravovat prostřednictvím jednoho rozhraní.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým technologickým lídrem, který již od roku 1984 pomáhá tomu, aby fungoval internet. Naši zaměstnanci, produkty a partneři pomáhají lidem navazovat bezpečná spojení a již dnes využívat digitální příležitosti zítřka. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.