Akvizice společnosti Netatmo, francouzského lídra na trhu zařízení pro chytrou domácnost

Společnost Legrand naplňuje svou strategii externího růstu a dnes oznámila, že podepsala dohodu o získání1 společnosti Netatmo, francouzského lídra v oblasti zařízení pro chytré domácnosti, ve které držela podíl od roku 2015.

Od svého založení v roce 2011 vytváří Netatmo jednoduché a chytré produkty pro bezpečnější a pohodlnější domov. Společnost uvedla na trh mnoho zařízení a příslušenství pro chytré domácnosti, které se prodávají po celém světě. Prostřednictvím partnerského programu „with Netatmo“ společnost spolupracuje s firmami ze stavebního průmyslu za účelem vytváření chytrých integrovaných řešení, která dokonale zapadnou do infrastruktury každé domácnosti. Díky tomu se společně se společností Legrand podílela na vývoji několika souvisejících řešení pro řízení domácnosti, jako je Céliane with Netatmo a Living Now with Netatmo, které byly dobře přijaty na cílových trzích.

Akvizice společnosti Netatmo a integrace této značky do portfolia společnosti Legrand umožní celé skupině posílit pozici na trhu chytrých domácností a urychlit vývoj jejího programu pro související řešení Eliot:

  • Legrand obohatí svou nabídku o nové, doplňkové, produktové kategorie s vysokým potenciálem pro domácnosti.
  • Skupina rozšíří svoji základnu souvisejících produktů díky 1.3 milionům aktivních produktů společnosti Netatmo.
  • 130 inženýrů společnosti Netatmo přinese své odborné znalosti v oblasti umělé inteligence, integrace softwaru do produktů a uživatelskou zkušenost do R&D týmů společnosti Legrand. Zakladatel a výkonný ředitel společnosti Netatmo Fred Potter se stane technologickým ředitelem programu Eliot společnosti Legrand a bude se podílet na designu souvisejících řešení obou společností.

Společnost Netatmo, která sídlí v Boulogne-Billancourt poblíž Paříže, zaměstnává téměř 225 lidí a ročně generuje obrat okolo 45 milionů eur.

„Je nám potěšením přivítat týmy společnosti Netatmo, jejichž zkušenosti a energii jsme měli možnost poznat během naší velmi plodné spolupráce na projektu, který vedl k úspěšnému spuštění Céliane with Netatmo, Living Now with Netatmo a dooxie with Netatmo. Odborné znalosti obou společností v oblasti internetu věcí umožní urychlit rozvoj naší nabídky produktů s vysokou užitnou hodnotou,“ komentuje akvizici výkonný ředitel společnosti Legrand Benoît Coquart.

Fred Potter, zakladatel a výkonný ředitel společnosti Netatmo, k tomu dodává: „Akvizice společnosti Netatmo společností Legrand napomůže tomu, aby se chytrá domácnost stala realitou a aby si naše chytrá řešení osvojilo co nejvíce lidí. Naše týmy budou pokračovat ve vývoji nových produktů a modernizaci těch existujících se stejnou péčí tak, abychom našim uživatelům nabídli ta nejlepší řešení pro chytré domácnosti.“

Klíčová finanční data

  • roční výsledky za rok 2018: 14. února 2019
    “Tiché období“ začíná 15. ledna 2019
  • výsledky za první čtvrtletí roku 2019: 2. května 2019
    „Tiché období1” začíná 2. dubna 2019
  • generální schůze akcionářů: 29. května 2019

Fotografie je k dispozici zde:

https://www.flickr.com/photos/pramconsulting/45888651081/sizes/l

O společnosti Legrand

*Eliot je program spuštěný v roce 2015 společností Legrand za účelem urychlení zavádění internetu věcí v rámci své nabídky služeb. Za účelem dosažení inovační strategie skupiny, Legrand usiluje o rozvoj souvisejících a interoperabilních řešení, která přináší trvalý užitek jednotlivým soukromým uživatelům i profesionálům.

www.legrand.com/en/group/eliot-legrands-connected-objects-program   

https://www.legrand.cz/eliot