REKORD! Na nejlepší akci všech dob se sešlo 26.387 fanoušků

Praha, 22. listopadu 2018 – Opět platí, že realita překonala všechny očekávání. Akce VIECC Vienna Comic Con a VCA Vienna Challengers Arena 2018 nebyla jen nejlepší v jejich historii, ale také nejbarvitější, tematicky nejširší, největší, nejnavštěvovanější a tím pádem nejúspěšnější akcí svého druhu, kterou Rakousko kdy zažilo. Během minulého víkendu (17. a 18. listopadu) přišlo přesně 26.387 fanoušků a celkem 390 vystavovatelů transformovalo vídeňské výstaviště Messe Wien na epicentrum pop kultury.

Návštěvníci mohli potkat nespočet mezinárodních filmových a televizních hvězd, geniálních komiksových umělců, skvělých cosplayerů, slavných YouTuberů a mnoho dalších.

Florian Schermann, VIECC Category Manager u pořadatele Reed Exhibitions, nadšeně prohlásil: “Vystavovatelé, návštěvníci, umělci, média, ti všichni souhlasí, že to byla zatím nejlepší akce roku – #bestweekendoftheyear”.

Blízko k Hollywoodským komiksovým hvězdám

Lákadlem letošního ročníku byl počet hvězd ze světa komiksu, například Sylvester McCoy (Hobit), John Noble (Pán prstenů), David Morrisey (The Walking Dead), Sean Biggerstaff (Harry Potter), Andrew Scott (Sherlock) a mnoho dalších. Letošní tým komiksových umělců vedl tvůrce Batmana, Neal Adams.

Soutěž cosplayerů vyhrál Čech

Vítězem Mistrovství VIECC v cosplay byl korunován Ali Cosplay z České republiky, s postavou Kel’Thuzard Star Lich z Heroes of the Storm. Jakožto vítěz bude Ali reprezentovat  VIECC na největší a nejznámější světové soutěži cosplayerů C2E2 Crown Championship Cosplay v Chicagu 23. března 2019.

Influencer Video Con

Mnoho hvězd z řad influencerů a youtuberů vystoupilo živě v rámci Influencer Video Conu a ovládlo pódium. Fanoušci zde mohli vidět známé tváře, jako Marcus & Martinus, Chaosflo44, Celine Blogsta či Lisa z cutelifehacks.de a na jevišti se tyto hvězdy dočkaly bouřlivého přijetí.

Střípky

Velkým úspěchem byla premiéra soutěže Cosplay Kids pro děti od 2 do 15 let.

Více než 220 umělců představilo své kresby v Artist Alley a stovky fanoušků představily fascinující rekvizity na velké výstavní ploše.

VCA Vienna Challengers arena byla poprvé oficiální zastávkou turnaje Riot Games League of Legends Premier Tour, kde navzájem bojovali nejlepší hráči z Rakouska, Německa a Švýcarska. Peněžní odměna přes 25.000 eur a nesmírně cenné body do evropského žebříčku získal německý tým “mouseports”, který v neděli zvítězil ve finále proti “SK Gaming” se skóre 3: 0.

Spoustu legrace a akce pak nabídl i Optimus Prime Truck od HASBRO, zaparkovaný ve středu haly D.

Plnou parou vpřed na VIECC 2019

A ta nejlepší zpráva nakonec – příští tok budeme slavit 5. výročí. Termín pátého VIECC Vienna Comic Conu na vídeňském výstavišti Messe Wien je 23. a 24. listopadu 2019.

Více informací: www.viecc.com and www.challengersarena.com