Novinky v pojištění schopnosti splácet

Praha, 5. 12. 2018 – Sberbank spouští od prosince nové FÉR pojištění schopnosti splácet ke spotřebitelským úvěrům, které přináší hned několik významných novinek na trhu a zajistí klientům výrazně lepší pojistné podmínky a krytí v případě nečekaných životních situací.

„Společně s pojišťovnou BNP Paribas Cardif přinášíme na trh řadu novinek a výhod v oblasti pojištění schopnosti splácet, které u tohoto typu pojištění zatím nikdo neposkytuje,“ uvádí Petra Páralová, produktová manažerka pojištění Sberbank CZ. „Při nastavování produktu jsme se zaměřili zejména na úpravu výluk tak, aby většině klientů byla při uplatnění nároku na pojistné plnění pojistná událost uznána a bylo jim plněno.“ Pojistné plnění u rizika pracovní neschopnosti, ale i ztráty zaměstnání, je navíc nově klientům vypláceno zpětně od počátku pojistné události. „V rámci rizika ztráty zaměstnání je to další novinka, kterou klient nikde jinde v tuto chvíli nenajde,“ dodává Petra Páralová.

Pojišťovna kompletně odstranila z výluk všechna psychiatrická onemocnění. Dále klientům, kteří se léčili nebo se při sjednání pojištění léčí s nějakým onemocněním, plní všechny pojistné události související s tímto onemocněním, a to již po 12 měsících od sjednání pojištění. Neméně důležitá je i úprava podmínek při nově vzniklých bolestech zad, kdy pojišťovna při prokázání na CT či magnetické rezonanci, plní. Pojišťovna se také zaměřila na úpravu podmínek u rizika ztráty zaměstnání a bude plnit i v těch případech, kdy dá zaměstnavatel klientovi výpověď v průběhu doby určité.

I přes výrazně lepší pojistné podmínky je pojistné poskytováno za příznivou cenu, která je stejná pro všechny bez ohledu na věk a povolání. Navíc není třeba ani vyplňovat žádné zdravotní dotazníky nebo absolvovat zdravotní prohlídky. Za balíček Standard, který kryje riziko pracovní neschopnosti, invalidity III. stupně a úmrtí, klient měsíčně zaplatí 7,5 % z pravidelné měsíční splátky, za balíček Plus, který kryje navíc i riziko ztráty zaměstnání, zaplatí klient 8,9 % ze splátky. Pojištění si mohou sjednat všichni klienti do 65 let, vyjma invalidních klientů.

Sberbank CZ, a.s.

Sberbank CZ je univerzální bankou se širokou nabídkou finančních produktů a služeb retailovým klientům, malým a středním firmám i velkým společnostem. Její základní hodnotou je co nejvyšší spokojenost klientů. Zakládá si na férovém přístupu a vstřícných službách. Dlouhodobě rozvíjí program FÉR produktů s jasnými cenami a podmínkami. V rámci firemního bankovnictví má Sberbank CZ vedle nabídky běžných bankovních produktů silnou pozici v oblasti devizových operací, strukturovaného a exportního financování. Na českém trhu působí Sberbank CZ od roku 1993, od 1. ledna 1997 jako samostatná akciová společnost. Jejím majoritním vlastníkem je Sberbank Europe AG se sídlem ve Vídni