Ostrava pokřtila knihu o manažerských esech MSK

Součástí bohatého programu slavnostního galavečera Moravskoslezského kraje „Region pro sebe 2018“ byl křest knihy, jejíž generálním partnerem je Česká manažerská asociace.

Ostrava/Praha 4. prosince Česká manažerská asociace (ČMA) pokřtila v Ostravě knihu s názvem 100 let od začátku svobodného podnikání v Československu s hrdým podtitulem Manažeři se lvíčkem.

Křest byl součástí galavečera REGION PRO SEBE, který již po devatenácté uspořádalo Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje (MSK). „Ocenění v soutěži MANAŽER ROKU ukazují, že manažeři Moravskoslezského kraje svými schopnostmi překračují hranice regionu a šíří slávu kraje po celé republice,“ uvedl při křtu v Clarion Congress Hotel Ostrava za účasti stovek významných hostů Ivo Gajdoš, výkonný ředitel ČMA. Publikaci s ním na pódiu pokřtili Věra Palkovská a Jiří Cienciala a také kmotr knihy Ivo Vondrák, hejtman MSK.

Publikace vznikla u příležitosti oslav století vzniku republiky. Pojednává o prvorepublikových podnikatelských a manažerských legendách i manažerech současnosti, kteří prošli prestižní soutěží MANAŽER ROKU a získali letos u příležitosti 25 let konání této soutěže titul Manažer čtvrtstoletí.

Řadí se mezi ně vládní zmocněnec pro tři kraje, bývalý ministr průmyslu a obchodu a dřívější dlouholetý generální ředitel Třineckých železáren Jiří Cienciala a primátorka statutárního města Třince Věra Palkovská. Oběma byl přisvojen tento titul v silné konkurenci jako jediným zástupcům kraje.

Soutěží prošla řada úspěšných manažerů MSK včetně současné ministryně průmyslu a obchodu Marty Novákové, Pavla Juříčka ( Brano Group ), Jana Čudka ( Třinecké železárny ), Jana Rafaje ( Arcelor Mittal ) aj.

O soutěži MANAŽER ROKU

Již 25 let soutěž vyhledává, hodnotí a oceňuje nejlepší řídící pracovníky, lídry českého managementu. Její jedinečnost spočívá v tom, že vyzdvihuje manažery napříč odvětvími, profesemi a regiony. Je současně prezentací moderních, úspěšných metod řízení a nových trendů. Do finále se za čtvrtstoletí dostalo téměř 1500 osobností, nejvyšším titulem Manažer/Manažerka roku bylo oceněno 59 z nich. V roce 2018 – příhodně v roce stoletého výročí založení republiky byli oceněni Manažeři čtvrtstoletí. Další informace, včetně nominačních listů či přihlášek, najdete na www.manazerroku.cz

O České manažerské asociaci

Dobrovolné nezávislé sdružení řídících pracovníků – manažerů. Vznikla v roce 1990 a jejím posláním je působit na rozvíjení odborných schopností manažerů. Přispívá ke zvyšování podnikatelské výkonnosti, konkurenceschopnosti, etiky řízení, kultury vztahů a odpovědného postoje manažerů vůči zákazníkům i společnosti. Ročně pořádá ČMA na 100 akcí, většinou v 16 regionálních a odborných klubech. Je vyhlašovatelem a organizátorem soutěže MANAŽER ROKU. Je spoluzakladatelem České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj (CBCSD). Spolupracuje s Evropskou asociací manažerů, která sdružuje přes milion manažerů.