Finální verze DayZ 1.0 dorazí na Steam již 13. prosince

Očekávaná survival hra společnosti Bohemia Interactive míří po pěti letech vývoje a distribuce v rámci Steam Early Acces do běžného prodeje.

Praha, 7. prosince 2018 DayZ nasbíralo během své Early Access fáze více než 4 miliony hráčů a prošlo kompletním technologickým přerodem, který hráčům přinesl bezpočet nových možností. Jedním z nejcitelnějších posunů byl i říjnový BETA update, do jehož vývoje investovalo studio Bohemia Interactive více než rok práce. Během této doby měli uživatelé registrovaní v Experimentálním programu možnost sledovat nejen změny na úrovni enginu, ale také velký posun ve zpracování herního prostředí.

Říjnový update obsahoval všechny důležité prvky, které tvoří herní prostředí titulu DayZ. Ve zbývajících měsících se proto vývojáři zaměřili především na opravy chyb, vylepšovaní obsahu i vlastností celé hry. Důležitou roli sehrála i pomoc komunity a nahlašování chyb. Vývojáři díky fanouškům odhalili přes 400 chyb z celkových 900, které museli opravit.

Update na verzi 1.0 vyjde ve čtvrtek 13. prosince v 19:00 středoevropského času. Do té doby bude titul nadále dostupný v rámci Early Access Alpha za nezměněnou cenu 27,99 EUR. Plná verze DayZ 1.0 bude následně v prodeji za cenu za 37,99 EUR. V budoucnosti mohu hráči očekávat přibývající obsah i nové funkce, roadmapu novinek a dalších verzí studio uveřejní počátkem roku 2019.

Společnost k plné verzi DayZ 1.0 uveřejnila i nové video.

O studiu Bohemia Interactive

Studio Bohemia Interactive bylo založeno v Praze roku 1999. Jedná se o nezávislé herní vývojářské studio, které je převážně známé díky oceňované sérii Arma. Ta započala svou existenci už v roce 2001 se hrou Arma: Cold War Assault, která se stala prodejní jedničkou na PC po celém světě a získala mnoho mezinárodních ocenění. V úspěšné sérii dále přišly hry Arma 1, Arma 2, samostatný datadisk Operace Arrowhead a trojice DLC, které sérii dále rozšířily. Nejnovější přídavek v podobě hry Arma 3 stál na počátku Early Access éry herního vývoje a byl úspěšně vydán v roce 2013, následován velkým množstvím updatů, DLC a rozšířením Arma 3 Apex.

Studio Bohemia Interactive je rovněž vývojářem her Take On Helicopters, Carrier Command: Gaea Mission a Arma Tactics. Neustále podporuje již vydané hry Arma 3, Argo a Take On Mars a v současné době pracuje na hrách DayZ, Ylands, Arma Mobile Ops a Mini DAYZ (iOS & Android), novém enginu Enfusion a několika dalších projektech. Pro více informací o studiu Bohemia Interactive zamiřte na webové stránky www.bistudio.com.