Do Česka přichází vodní virtuální realita vyvinutá v Silicon Valley

17. prosince 2018, Praha – Češi se od dnešního dne mohou ponořit do hlubin oceánu. Umožní jim to první vodní virtuální realita DIVR, která nově přichází do Česka. Revoluční forma zábavy pocházející ze Silicon Valley v Kalifornii byla představena majitelem společnosti Ballast Stephenem Greenwoodem v hotelu Aquapark Špindlerův Mlýn, který je v současnosti jediným resortem v tuzemsku nabízejícím tuto atrakci.

Zařízení dokáže člověka přenést do velmi reálného světa hlubokého oceánu, který byl dosud přístupný pouze zkušeným potápěčům. Během okamžiku umí zprostředkovat perfektní senzorický zážitek v exotických lokalitách, kde je možné plavat mezi korálovými útesy, vrakem lodi až do tajemné podmořské jeskyně. Doprovod při plavání dělají nejen želvy, ryby, medúzy, ale také obrovské velryby. Běžné koupání v bazénu se tak dokáže proměnit ve vzrušující zkušenost.

Virtuální realita zprostředkuje lidem zcela mimořádný zážitek ze života v oceánu, za kterým už nemusí létat tisíce kilometrů. Jednoduše vyrazí do známého bazénu, nasadí si brýle, připnou popruhy a během vteřiny se ocitnou v naprosto úchvatném mořském světě,“ říká Tomáš Dufek, zástupce hlavního distributora pro Českou republiku a dodává, že se zároveň jedná o zcela nový způsob, jak člověka při absenci gravitace snadněji přenést do virtuálního světa.

Výjimečný prožitek umocní nejen pocit beztíže, ale také zvuk, vibrace i úžasné vlastnosti vody. Člověk je jednoduše připoután pásem a plave pod hladinou bazénu. Brýle se šnorchlem poskytnou 360o pohled a zvukový systém zajistí skutečné vjemy, díky kterým je podvodní svět mnohem reálnější.  

Virtuální realita DIVR byla až dosud k dispozici pouze v zahraničí, nyní si ji budou moci vyzkoušet také návštěvníci hotelu Aquapark Špindlerův Mlýn. „Jsme pyšní na to, že můžeme jako první v ČR nabídnout tuto vzrušující atrakci našim hostům. Věříme, že spojení mořského světa s atraktivním horským prostředím bude pro naše hosty nevšedním zážitkem,“ dodává Jan Lukš, ředitel společnosti AQUA Park Špindlerův Mlýn s.r.o.

Technické parametry:

DIVR nabízí jedinečný design vodotěsné náhlavní soupravy, která je lehká, pohodlná i odolná. Součástí systému jsou dále podvodní náhlavní sluchátka se šnorchly, vodotěsné zařízení Samsung S8 HS s předinstalovaným softwarem Triton, nabíjecí skříň, cestovní pouzdro, předinstalovaný obsah Drift Dive, spouštěče a odznaky NFC, popruhy a kotvy, software a licence.

Více informací o DIVR najdete zde.