Výhodnější nákupy: částku hrazenou kartou lze rozložit do splátek

Nejen pro pořízení vánočních dárků je určena služba od Raiffeisenbank. Nákup na splátky klientovi umožňuje rozložit do pravidelných splátek nákup, který uhradil kreditní kartou. Úroková sazba je přitom výhodnější než sazba na kreditní kartě. Dobu splácení lze nastavit od 12 do 36 měsíců. Velký důraz je kladen na jednoduché nastavení služby.

„Před Vánocemi se více než kdy jindy hodí ušetřit nějakou tu korunu. Klient, který za zboží zaplatil kreditní kartou, a následně využije Nákup na splátky, získá pro splácení této transakce nižší úrokovou sazbu,“ přibližuje Petra Kopecká, tisková mluvčí Raiffeisenbank.

Do splátkového programu Nákup na splátky je možné zařadit veškeré platby od 2 tisíc korun realizované hlavní či dodatkovou kreditní kartou Raiffeisenbank v ČR i zahraničí. Dobu splácení lze nastavit od 12 do 36 měsíců. Samozřejmostí je částečné nebo úplně předčasné splacení, a to kdykoliv a zdarma.

Služba je ideálním řešením pro větší výdaje, například pro nákupy domácích spotřebičů, nábytku nebo elektroniky. Pokud klient koupí například nový laptop v ceně 15 tisíc a splátku rozloží na 36 měsíců, zaplatí měsíčně necelých 520 Kč s roční úrokovou sazbou 14,99 % a RPSN 16,06 %. Celková zaplacená částka potom bude 18 717 korun.

“Po zaplacení nákupu si zákazník v internetovém bankovnictví zvolí transakci, kterou chce zaplatit po jednotlivých splátkách, přes tlačítko ‘Požádat’ se dostane k nastavení splátkového programu, kde  si zvolí délku splácení tak, aby mu co nejvíce vyhovovala,” popisuje Kopecká jednoduché nastavení celé služby.

Službu je možné využít nejdříve v den, kdy je původní transakce zaúčtována – většinou se tak děje 2 až 3 pracovní dny po platbě. Nejpozději pak v den, kdy se generuje příští výpis. Na transakce zařazené do programu Nákup na splátky se nevztahuje bezúročné období.