Rohlik.cz se výrazně zbavil plastů: igelitové sáčky používá jen na mražené zbož

Největší domácí online prodejce potravin se do konce roku 2018 zbavil drtivé většiny plastových výrobků. V sortimentu Rohlik.cz zákazníci nenajdou plastové příbory, talíře nebo obaly na pečivo, ovoce a zeleninu. Oblíbená je také „bezplastová ulička“, kterou si uživatelé naučili používat na webové stránce Rohlíku. „Pro naše zákazníky je ekologie zásadním tématem. Dlouhodobě veškeré nákupy doručujeme v taškách z dobře recyklovatelného papíru. Počet se snažíme snižovat a nabízíme také následný odvoz tašek,“ prohlásil Rostislav Brzobohatý, marketingový ředitel Rohlik.cz.

Místo plastových výrobků jsou na online supermarketu k dostání pouze dřevěné lžičky nebo papírové kelímky. Rohlik.cz do prodeje v minulém roce zařadil také rozložitelné sáčky, pytle na odpadky, ekologicky rozložitelné dětské pleny nebo drogerii ve 100% recyklovaných obalech. „Naše vybrané produkty jako například vinohradské či krůtí šunky nejvyšší jakosti balíme výhradně do obalů z ekologického FSC papíru, za jehož větší používání se zasazuje i organizace Greenpeace,“ doplnil marketingový ředitel Rostislav Brzobohatý.

Slabé igelitové sáčky se používají v Rohlik.cz pouze v případě balení mraženého zboží, například zmrzliny. „Plasty jsme omezili na nutné minimum, tomuto jsme se však zejména z hygienických důvodů vyhnout  nemohli,“ upřesnil Rostislav Brzobohatý z Rohlik.cz, který do sortimentu zařadil rozložitelné sáčky. Ty obsahují speciální přísadu “d2w”, díky tomuto aditivu se sáčky rozloží již po 18 až 24 měsících. Ostatní sáčky se rozkládají 300 a více let.

Koncem srpna Rohlik.cz zavedl jako první český obchod „bezplastovou uličku“. Zákazníci mohou jedním kliknutím na webové stránce zapnout filtr, který jim vybere pouze produkty, jež nejsou baleny do plastů.

Odkazy na některé produkty zmíněné v tiskové zprávě najdete na těchto adresách:

www.rohlik.cz/c300111049-jednorazove-nadobi-a-party-prislusenstvi

www.rohlik.cz/hledat/eko?productPopup=1335199-vipor-mikrotenove-sacky-na-potraviny-eko-20x30cm-40ks

www.rohlik.cz/hledat/eko?productPopup=1335225-vipor-igelitove-sacky-na-odpad-zatahovaci-eko-super-zelene-60l-10ks

www.rohlik.cz/hledat/eko?productPopup=1326715-muumi-baby-ekologicke-detske-pleny-maxi-7-14kg-velikost-4-23ks

www.rohlik.cz/hledat/eco%20gril?_ref=whisper

www.rohlik.cz/c300104001-sunky-a-slaniny/znacka/rohlik-cz

O ROHLIK.CZ:

Rohlik.cz je internetový supermarket, který doveze potraviny, drogerii i domácí potřeby kamkoliv po Praze, Brně, Olomouci, Plzni, Hradci Králové, Pardubicích, Jablonci a Liberci v den objednání. Cílem Rohlik.cz je nabídnout co nejjednodušší a nejrychlejší cestu ke každodenním nákupům a tomu přizpůsobuje veškeré služby. Na přehledném webu mohou zákazníci nakoupit kompletní nákup do domácnosti, navíc si zde mohou označovat své oblíbené položky a zrychlit si tak pravidelné nákupy. Zároveň mohou volit z mnoha metod platby včetně možnosti zaplatit až za dva týdny po dodání službou Twisto. Rohlik.cz nabízí špičkové služby v podobě rychlého dodání (už do 120 minut od objednání po Praze a Brně, do ostatních měst v řádu hodin), vynesení nákupu do patra nebo zákaznickou podporu sedm dní v týdnu. Aktuálně je v sortimentu Rohlik.cz cca 13000 položek. Za Rohlik.cz stojí Tomáš Čupr, zakladatel Slevomatu a DameJidlo.cz. Od začátku roku 2018 vytvořil Rohlík.cz spolu s projektem Sklizeno nové investiční centrum pro podporu pěstitelů a producentů potravin pod názvem My Food Centrum.