59 % řídících pracovníků v globálních firmách investuje do internetu věcí

Podle Forresteru má nejlepší nabídku IoT služeb Atos

Paříž, Praha, 7. ledna 2019 – Atos, globální lídr v digitální transformaci, získal další prvenství. Tentokrát v odvětví globálních IoT služeb, tedy služeb zaměřených na internet věcí, který chytrým zařízením umožňuje se propojovat a sdílet data. Zpráva analytické společnosti Forrester Global IoT Services For Connected Business Operations identifikuje a hodnotí 14 nejvýznamnějších poskytovatelů IoT služeb podle 27 hodnotících kritérií, zohledňujících sílu současné nabídky, strategii a přítomnost na trhu za poslední čtvrtletí roku 2018. Zpráva vyhodnotila nabídku IoT služeb Atos jako nejlepší.

Toto hodnocení oceňuje kromě schopností Atosu i naši ochotu spolupracovat s jinými prodejci – to zákazníci zvýraznili jako klíčový rozdíl,“ řekl Julien Bensaid, šéf Atos Codex.

Podle výzkumu je IoT neoddělitelně spojené se širšími transformačními snahami firem: 59 % řídících pracovníků ve firmách poskytujících celosvětové služby investuje nebo plánuje investovat do IoT řešení na podporu digitální transformace jejich společnosti. To obnáší zpracování informací a kontextu prostřednictvím senzorů z fyzického světa a přijímání rozhodnutí na základě digitálních podkladů.

Atos nabízí IoT služby Atos Codex, komplexní balík IoT aplikací, návodů, platforem a obchodních služeb. Kromě toho poskytuje také vývojové, hostingové a integrační služby a to nejenom na svých vlastních platformách ale i na platformách partnerů, především na Siemens MindSphere. Atos byl jedním z prvních partnerů, který vstoupil do ekosystému MindSphere a vyvinul přístup na využití IoT ve výrobě a který zužitkoval kombinované znalosti a zkušenosti Atosu a Siemensu v oblasti strojové inteligence.

Široká IoT nabídka Atosu obsahuje také vertikální řešení připravená na použití od Wordline a řešení IoT bezpečnosti. „Nadále rozšiřujeme náš partnerský ekosystém a posilňujeme přítomnost v inovačních centrech, abychom se přizpůsobili vyvíjejícím se požadavkům IoT trhu. Věříme, že to z Atosu dělá dobrou volbu pro společnosti hledající efektivní IoT služby, které jim pomůžou s růstem jejich propojených obchodních operací,“ dodal Julien Bensaid.

IoT řešení Atosu se orientují na rozmanitá odvětví, využívány jsou například chytrými automobily a domácnostmi, v průmyslovém IoT, maloobchodě, zdravotnictví, ale i pro chytré sítě, energetiku a služby. Plán skupiny Atos se soustřeďuje na integraci nových technologií jako blockchain, kognitivní učení, umělá inteligence či strojové učení. Atos kromě toho poskytuje multiplatformová integrační řešení, která firmám pomáhají zvládat rostoucí objem a složitost sesbíraných dat.

Atos se nedávno stal oficiálním partnerem Coca-Cola Hellenic Bottling Company (Coca-Cola HBC), pro kterou vybudoval rozsáhlou sít smart chladicích boxů Connected cooler. Díky programu získá Coca-Cola hodnotné informace o chování spotřebitelů a o výkonu v maloobchodě. Zároveň jí pomůže zvýšit provozní efektivitu a maximalizovat příjmy z prodeje.

***

Zdrojová zpráva

The Forrester Wave™: Global IoT Services For Connected Business Operations, Q4 2018 by Bill Martorelli and Michele Pelino, December 2018

O Atosu

Atos je lídrem v digitálních službách, který zaměstnává 120 000 zaměstnanců v 73 zemích a dosahuje ročního výnosu ve výši 13 miliard EUR.

Atos je evropskou jedničkou v řešení Big Data, kybernetické bezpečnosti, digitálních pracovišť (Digital Workplace). Dále našim zákazníkům poskytujeme cloudové služby, infrastrukturu a datové řešení, stejně jako i transakční služby prostřednictvím společnosti Wordline, evropského lídra v oblasti platebních služeb.

Díky vysoké technologické odbornosti a znalostem průmyslových odvětví společnost Atos pracuje s klienty z různých obchodních sektorů, jako jsou: finanční služby, zdravotnictví, výrobní průmysl, média, telekomunikace, energetika, veřejný sektor, doprava, obrana a retailové podniky.

Společnost Atos je celosvětovým technologickým partnerem Olympijských a Paralympijských her a je kotovaná na pařížské burze CAC40. Společnost Atos působí pod značkami Atos, Atos Syntel, Unify a Wordline.