LG uvádí televizi zítřka! První OLED televizor s ohebnou obrazovkou

Úžasný “wow” design, umělá inteligence ThinQ a procesor Alpha 9 Gen 2
definují úplně nový způsob sledování televize

LAS VEGAS, 7. ledna 2019— Společnost LG Electronics (LG) na CES 2019 definuje novou generaci televizorů uvedením světově prvního ohebného OLED televizoru. LG SIGNATURE OLED TV R (model 65R9) mění definici televizoru díky variabilnímu designu, který umožňuje špičková OLED technologie společnosti LG. Nejde jen o ukázku technického mistrovství, tento úžasný produkt se může pochlubit tou nejvyšší kvalitou obrazu a zvuku. To vše díky výsuvné obrazovce ve variabilním designu, který uživatelům domácího televizoru dává nekonečné možnosti, jak si navrhnout svůj dokonalý prostor pro sledování televize.

Od začátku moderní éry rostly rozměry televizních obrazovek s tím, jak se zlepšovalo rozlišení a uživatelé požadovali hlubší prožitek ze sledování televize. Cenou za to byl velký černý obdélník, který dominoval místnosti, i když televizor nebyl v provozu. Dokonce ani vyspělejší televizory nikdy nedokázaly přinést takový kontrast nebo tmavé tóny, jaké zákazníci žádali. Výrobci se ve snaze udělat televizory méně nápadné předháněli v tvorbě stále tenčích obrazovek a zaměřovali se na to, aby design byl co nejméně rušivý.

S nabídkou loňské LG SIGNATURE OLED TV W společnost LG odstranila tradiční koncept, který se zaměřoval na jednoduchost obrazovky. Tímto televizorem s přezdívkou Wall TV společnost LG dokázala, že televizor může poskytovat výkon, decentnost i krásu současně. Poslední snaha LG posouvá tento úspěch na úplně novou úroveň. Společnost LG vytvořila televizor s displejem, který se jakoby kouzlem objevuje a mizí. Jde o revoluční inovaci, která zdánlivě popírá logiku. Písmeno „R“ v názvu LG SIGNATURE OLED TV R znamená stvoření revolucev domácí zábavě a redefinici prostoru pomocí schopnosti objevit se a sbalit na stisk tlačítka.

Ohebný OLED televizor opravdu mění pravidla hry, osvobozuje uživatele od limitů a umožňuje uspořádat vlastní osobní prostor, který již nemusí být celou dobu vyhrazený sledování televize. LG SIGNATURE OLED TV R se umí proměnit tak, aby nabízela tři různé možnosti sledování – Full View, Line View a Zero View. To zákazníkům dovoluje používat televizor způsoby, které byly před vznikem technologie OLED nemožné.

Full View přináší prožitek ze sledování velké obrazovky a ukazuje úplný rozsah, pokud jde o kontrast, hloubku a realismus, které se staly synonymem všech televizorů LG. Pozoruhodná kvalita obrazu a zvuku s umělou inteligencí, která běží na inteligentním procesoru LG druhé generace α (Alpha) 9, stejně jako algoritmus deep learning, dělají z tohoto úžasného televizoru třídu samu pro sebe. Uživatelé mohou používat svůj hlas k instruování služby Amazon Alexa, nového doplňku k letošní řadě televizorů LG s umělou inteligencí. Novinkou je také podpora pro Apple AirPlay 2 a HomeKit. Díky podpoře pro AirPlay 2 mohou uživatelé snadno přehrávat videa z iTunes a dalších videoaplikací, hudbu a fotky přímo ze svých zařízení Apple do LG SIGNATURE OLED TV R. S podporou Apple HomeKit budou zákazníci moci ovládat svůj televizor LG pomocí aplikace Home nebo požadavků na Siri.

Line View umožňuje, aby LG SIGNATURE OLED TV R byla částečně vysunutá, což dovolí správu specifických úkolů, které nevyžadují celou televizní obrazovku. V Line View mohou uživatelé vybírat z funkcí, jako jsou Clock, Frame, Mood, Music a Home Dashboard. Zvolte mód Clock, abyste se rychle podívali na hodiny a na počasí, mód Frame, abyste si prohlédli rodinné fotky sdílené z chytrého telefonu, nebo mód Mood k vytvoření uvolněné atmosféry.

V Zero View je celá obrazovka LG SIGNATURE OLED TV R skryta pohledu a uschována v základně. Dokonce i v Zero View si mohou uživatelé vychutnat hudbu nebo jiný zvukový obsah linoucí se ze 4.2-kanálového stowattového audio systému s podporou Dolby Atmos. Prémiový původ je jasně vidět na celé jednotce, od broušeného hliníkového pouzdra až po kryt reproduktoru z kvalitní vlny navržený dánskou firmou Kvadrat.